Serena Williams:

- Jeg døde nesten etter fødselen

Tennisstjernen opplevde en rekke helse-komplikasjoner like etter at datteren kom til verden i høst.

MOR OG DATTER: Lille Alexis Olympia fyller et halvt år neste måned. Foto: Serena Williams/Instagram
MOR OG DATTER: Lille Alexis Olympia fyller et halvt år neste måned. Foto: Serena Williams/Instagram Vis mer

(Se og hør): I september kom den hyggelige nyheten om at Serena Williams (36) og ektemannen Alexis Ohanian (34) hadde blitt foreldre.

Den vesle datteren fikk navnet Alexis Olympia (5 mnd.) og til fansens store begeistring, har idrettsstjernen delt en rekke bilder av sin lille øyensten på sosiale medier.

Men selv om alt har sett rosenrødt ut fra utsiden, så avslører Serena nå at fødselen var så dramatisk at hun holdt på å miste livet.

«Jeg døde nesten etter at jeg fødte datteren min», skriver Williams i et innlegg på CNNs hjemmeside tirsdag.

Saken fortsetter under bildet.

Såret fra keisersnittet åpnet seg

36-åringen forteller at hun hadde et relativt enkelt svangerskap, men at datteren ble født via et hastekeisersnitt etter at hjerterytmen hennes falt drastisk. Likevel gikk operasjonen fint.

«Før jeg visste ord av det, så lå Olympia i armene mine. Det var den mest fantastiske følelsen jeg noen gang har opplevd i livet mitt. Men bare 24 timer etter fødselen, levde jeg i seks dager i uvisshet», deler hun videre på nettsiden.

Serena lider av lungeemboli - en tilstand som gjør at en eller flere arterier i lungene blir blokkert av en blodpropp. Fordi hun har en medisinsk historie med dette problemet, kontaktet hun legene med en gang hun begynte å slite med å puste.

En rekke helse-komplikasjoner ble utløst, og Serena begynte å hoste så intenst at såret fra keisersnittet åpnet seg.

«Jeg måtte gjennom en ny operasjon og da fant legene en stor hematom - en hevelse med blodansamling i magen min. Deretter returnerte jeg til operasjonssalen for en prosedyre som forhindrer blodpropper i å ta seg til lungene mine. Da jeg endelig kom hjem til familien min, måtte jeg tilbringe de første seks ukene som nybakt mamma i sengen», forklarer hun.

Bare en måned senere var derimot Serena på beina igjen og viste seg frem for første gang siden fødselen under den årlige Glamour Woman of the Year Awards i New York.

Saken fortsetter under bildet.

NYGIFT: I november giftet Serena seg med Reddit-grunleggeren Alexis Ohanian. Foto: NTB Scanpix
NYGIFT: I november giftet Serena seg med Reddit-grunleggeren Alexis Ohanian. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avslutningsvis i innlegget takker tennis-proffen legene og sykepleierne på sykehuset for å ha reddet livet hennes, samtidig som hun oppfordrer folk til å støtte arbeidet UNICEF gjør med å gi medisinske tjenester til mødre og barn i hele verden.

«Alle mødre i verden, uansett rase eller bakgrunn, fortjener å ha et sunt svangerskap og fødsel. Og du kan hjelpe å gjøre dette til virkelighet».

Ble sint over babygråt

I januar innrømmet Serena til Vogue at hun følte seg svært nede etter fødselen av datteren, og at hun noen ganger var nær ved å gi opp.

- Noen ganger føler jeg meg utrolig nedfor, og tenker - jeg klarer ikke dette, fortalte sportsidolet, og fortsatte:

- Jeg har brutt sammen så mange ganger at jeg har mistet tellingen. Jeg kan bli så sint på all griningen, men så kommer skyldfølelsen like etterpå. Jeg tenker, hvordan kan jeg føle meg så trist når jeg har en så vakker baby. Følelsene er så sykt intense, delte hun med magasinet.

Saken fortsetter nedenfor.

Tidligere denne måneden gjorde Serena Williams sitt tennis-comeback etter fødselen, og da var vesle Olympia med pappa for å heie fra tribunen.

Den fem måneder gamle jenta sjarmerte alle der hun satt på fanget til Alexis med et pannebånd med en stor rød sløyfe på som matchet mammas antrekk.

- Det er helt topp. Det er hennes første kamp så jeg er glad for at hun fikk se den, fortalte Serena om datterens oppmøte, ifølge Mirror.

PÅ TRIBUNEN: Da mamma Serena Williams (foran til venstre) returnerte til tennisbanen forrige uke, var datteren Alexis Olympia tilskuer på tribunen sammen med pappa Alexis Ohanian. Foto: Richard Shiro / Getty Images / AFP/ NTB scanpix
PÅ TRIBUNEN: Da mamma Serena Williams (foran til venstre) returnerte til tennisbanen forrige uke, var datteren Alexis Olympia tilskuer på tribunen sammen med pappa Alexis Ohanian. Foto: Richard Shiro / Getty Images / AFP/ NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Brooklyn Beckham avslørte rørende hyllest til mamma