- Jeg burde ha ligget hjemme på sofaen

Vær-Benedikte er ikke den eneste kjendisen som har gått i utbrent-fella.

GIKK PÅ EN SMELL: Tidligere programleder Elin Tvedt og popartistene Christian Ingebrigtsen og Ida Maria har alle tre opplevd å få en negativ reaksjon etter å ha brent seg ut på jobben. Foto: Stella Pictures
GIKK PÅ EN SMELL: Tidligere programleder Elin Tvedt og popartistene Christian Ingebrigtsen og Ida Maria har alle tre opplevd å få en negativ reaksjon etter å ha brent seg ut på jobben. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  TV 2s værmelder Benedikte Rasmussen sa mandag til VG at hun i 2007 kollapset hjemme i sin egen stue av utbrenthet.

 - Realitetene gikk opp for meg da jeg lå i fosterstilling og konsentrerte med om å puste. Det opplevdes som om alle sansene mine var borte, forteller hun, til avisen.

Rasmussen er imidlertid ikke alene om å bli rammet av utbrenthet.

Profilerte kjendiser som tidligere værmelder Elin Tvedt, popartisten Ida Maria og A1-medlemmet Christian Ingebrigtsen har fått en fysisk reaksjon på karrieremessig hardkjør i løpet av de siste årene.

Fikk søvnproblemer
Elin Tvedt fikk blant annet søvnproblemer da hun begynte i Frokost-TV i NRK i 2005.

- Det tok to år før jeg klarte å sitte i sofaen med PC eller mobil. PC-en måtte jeg ha på kontoret og mobilen brukte jeg bare når jeg måtte. De to tingene betydde «jobb» for meg. Jeg klarte ikke slappe av, sa hun tidligere i år til Dagbladet.

For Christian Ingebrigtsen var det hyppig reising i forbindelse med A1-konserter, som førte til at han i 2009 fikk en fysisk reaksjon.

- Jeg var utbrent i fjor. I tjueårene klarer du å holde et slik kjør, men ikke nå. Kroppen sa ifra. Jeg er ikke den personen som syter og klager, og jeg sa en del ting under intervjuer som jeg angrer på. Jeg burde ha ligget hjemme på sofaen, sa han til Cosmopolitan i 2010.

For mye reising
Popartisten Ida Maria har også reist mye i forbindelse med de siste års satsing på å slå igjennom i både Storbritannia og USA.

I 2008 førte all aktiviteten til at Ida Maria innrømmet at hun hadde brent seg ut.

- Det har gått i ett i det siste. Vi har turnert sammenhengende i to år, da er det vanlig at man går på en smell. Det kalles utbrenthet, sa Ida Maria til VG etter at hun ble tvunget til å roe ned på tempoet.

TV 2s værmelder Benedikte Rasmussen ber nå både kjendiser og andre ta faresignalene på alvor før de kollapser.

- Hovedbudskapet mitt er at folk må ta ansvar selv og skaffe seg lærdom på egen hånd, før det går for langt. Det gjorde ikke jeg, sier hun til VG.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Vær-Benedikte brøt sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer