<strong>TOK FEIL:</strong> - Jeg har kjemperespekt for det hun har fått til, og måte hun har kapitalisert OL-gullet sitt på i etterkant. Hun er frisk, god til å kommunisere og er ikke redd for å ta risiko. Og så leverer hun så det holder. Jeg er imponert, sier spon Foto: Stella Pictures
TOK FEIL: - Jeg har kjemperespekt for det hun har fått til, og måte hun har kapitalisert OL-gullet sitt på i etterkant. Hun er frisk, god til å kommunisere og er ikke redd for å ta risiko. Og så leverer hun så det holder. Jeg er imponert, sier spon Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg burde bare ha holdt kjeft!

I 2002 langet han ut mot Kari Traas lettkleddbilder. Nå legger sponsorsjef Jacob Lund seg langflat.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den tidligere kulekjøreren - nå «Skal vi danse»-deltager - Kari Traa (37) fikk i 2002 svært mye oppmerksomhet da hun i det norske magasinet Ultra Sport stilte svært lettkledd - uten truse og med en blå, gjennomsiktig drakt.

Like etterpå gikk administrerende direktør i Sponsorservice, Terje Bogen, samt sponsorsjef i DNB Nor, Jacob Lund, hardt ut mot vossejenta.

- Jeg må si at det tenner ikke DNB at Kari stiller opp på lettkledde bilder, sa Jacob Lund til Dagbladet den gang.

Lund mente at Traa ødela for seg selv ved å posere på denne måten, og at idrettsutøvere må signalisere andre verdier for å lykkes på sponsormarkedet.

- Det er andre verdivalg enn mangel på klær som lokker sponsorer, uttalte han.


Kari Traa la skiene på hylla i 2006. Fire år tidligere startet hun Kari Traa AS, som har spesialisert seg på salg av klesmerket Kari Traa. Bedriftet har vært en kanonsuksess for 37-åringen, noe skattelistene, som ble lagt fram forrige fredag tydelig viser.

Der står nemlig Traa oppført med en inntekt på 4.279.311 kroner. Samtidig er formuen hennes - ifølge skattetallene - på over 20,3 millioner kroner. På toppen av dette gjør hun nå altså også stor suksess i TV 2-programmet «Skal vi danse».

Dermed ser det ut til at Terje Bogen og Jacob Lund må svelge i seg ordene de så frisk serverte i 2002. Eller?

- Det jeg tenker er at hvis noen av dagens utøvere, for eksempel Christina Vukicevic, hadde gjort det samme som Kari Traa gjorde den gang, så ville ikke det vært en favorittpositur for sponsorene. Når det er sagt gikk hun hen og vant OL-gull i Salt Lake City bare uker etter at disse bildene kom, sier Jacob Lund til Seher.no i dag.

Akkurat det imponerer DNBs sponsorsjef.

- Poenget mitt er at mange bruker kroppen sin uten at de leverer bra prestasjoner på idrettsbanen bare for å bli lagt merke til. Kari Traa leverte i tillegg, mener han.

- Tok dere feil i 2002?

- Hvis man ser det hele i etterkant og kombinerer nakenstuntet med gullet hun tok, så legger jeg meg litt flat, ja. Jeg burde bare ha holdt kjeft. Nakenhet uten at man leverer blir feil, og det er ikke noe sponsorene ønsker. Men når hun vinner OL-gull få uker etterpå - da får man i pose og sekk. Jeg har ingen problemer med å legge meg flat.

- Angrer du på uttalelsene?

- Nei, jeg angrer ikke på det jeg sa. Jeg synes ikke at nakenhet skal drive sponsoratet fremover. Å spille på sex blir feil, det er idretten man skal bli assosiert med. Hadde hun havnet på 20.-25. plass under mesterskapet i Salt Lake City ville nakenstuntet vært et skudd i natten. Men jeg tar av meg hatten når hun går hen og tar gull.

Jacob Lund legger ikke skjul på at han er svært, svært imponert over det vossejenta har fått til - både karrieremessig og i tiden etter at hun la opp.

- Jeg har kjemperespekt for det hun har fått til, og måten hun har kapitalisert OL-gullet sitt på i etterkant. Hun er frisk, god til å kommunisere og er ikke redd for å ta risiko. Og så leverer hun så det holder. Jeg er imponert. Hun er en av få idrettskjendiser som har klart å gjøre «big business» av sin karriere i etterkant, sier Lund til Seher.no.

Det har ikke lykkes Seher.no å komme i kontakt med Terje Bogen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Kall meg gjerne «The Body»!  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer