- Jeg bryr meg ikke om å vinne

Bonnie Tyler avslører hvorfor hun egentlig deltar i Melodi Grand Prix.

44 ÅR MED SANG: Bonnie hadde stålkontroll under generalprøven i Malmø. Hennes første opptreden var på en talentkonkurranse i Wales i 1969. Da het hun Gaynor Hopkins, ble nummer to - og vant ti kroner! Foto: All Over Press
44 ÅR MED SANG: Bonnie hadde stålkontroll under generalprøven i Malmø. Hennes første opptreden var på en talentkonkurranse i Wales i 1969. Da het hun Gaynor Hopkins, ble nummer to - og vant ti kroner! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:Norges-vennen Bonnie Tyler (61) har vært artist i over 40 år. I helgen debuterer hun i Melodi Grand Prix. At hun ble valgt ut som britenes representant kom som et stort sjokk.

– Plutselig en dag banket en kar fra BBC på døra, og spurte om jeg ville stille for Storbritannia, forteller Bonnie til The Guardian.

Britene har ingen delfinaler eller avstemninger. BBC velger rett og slett bare et bidrag de liker. Tyler ble også spurt i 1983, men da var hun på toppen av karrieren – og «It's a Heartache»-sangeren takket høflig nei. Nå er det andre tider, men hun blåser i om hun vinner eller ikke.

– Jeg er kynisk. 120 millioner mennesker ser showet, og jeg er klar med ny plate, tilstår hun overfor avisen.

Selv om hun ikke tar konkurransen i Malmø veldig alvorlig, er det én ting hun er livredd for. Nemlig å lide samme skjebne som vårt eget Grand Prix-idol Jahn Teigen (63). Han kom nemlig sist i 1978, da han fikk null poeng for bidraget «Mil etter mil».

- Jeg bryr meg ikke om å vinne, bare jeg ikke kommer helt sist er jeg fornøyd! innrømmer hun.

Finalen vises på NRK 1 lørdag kl. 2100.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer