- Jeg brukte noen rester fra min brudekjole

Gjenbruks-dronningen Jenny Skavlan tok utfordringen om å forvandle tre kjoler til en brudekjole for Anne-Malin fra Nordfjoreid. Resultatet beskriver hun som «hummer og kanari».

SEOGHØR.NO: For et par måneder siden fortalte Seoghør.no om Jenny Skavlans (29) nye brudekjoleprosjekt, som hun startet et knapt år etter at hun giftet seg i en egendesignet og -sydd drømmekjole.

På forespørsel fra Anne-Malin Sørland Aase (26) fra Nordfjordeid, tok «sy om»-entusiasten, designeren og programlederen på seg en skikkelig utfordring. Jenny skulle sy en brudekjole for henne, med kun tre gamle brudekjoler som utgangspunkt.

En drøy måned før bryllupet, som står i Nordfjordeid 1. august, besøkte Anne-Malin Oslo for å prøvde brudekjolen sin for andre og siste gang før hun skulle ta den med seg hjem. 

Få med deg hele historien om Jenny og Anne-Malins brudekjoleprosjekt øverst i saken!

Saken fortsetter under bildet.

STORT PROSJEKT: I våres reiste Jenny til Nordfjordeid for å hente brudekjolene til Anne-Malins mor, bestemor og svigermor. Veien frem mot den ferdige kjolen dokumenterer designeren og «sy om»-profilen i en egen nett-TV-serie.  Foto: Maria Hjelle
STORT PROSJEKT: I våres reiste Jenny til Nordfjordeid for å hente brudekjolene til Anne-Malins mor, bestemor og svigermor. Veien frem mot den ferdige kjolen dokumenterer designeren og «sy om»-profilen i en egen nett-TV-serie. Foto: Maria Hjelle Vis mer

Syr på perler og blondedekorasjoner

Seoghør.no møtte den vordende bruden og Jenny Skavlan den siste dagen i juni, få timer etter at Anne-Malin hadde fått prøvd sin nesten ferdige brudekjole. Det eneste som gjenstår, er at bruden selv skal sy på perler og blondedekorasjoner som Jenny har laget, forteller de.

- Jeg har lagd små blomsterdetaljer av blondene fra alle de tre kjolene, Så nå har vi bare en stor pose med masse små blomster og sånn, forklarer Jenny Skavlan.

- «Leftovers» fra min kjole

Da hun giftet seg med ektemannen Thomas «Fingern» Gullestad (34) i slutten av april 2014, strålte Jenny i en brudekjole med applikasjoner av blonder og blomster.

PERSONLIG KJOLE: I april 2014 stod Jenny Skavlan brud i denne kjolen, som hun designet og sydde med hjelp fra sin egen mor. Rester av pynten til kjolen får nå leve videre på Anne-Malin Sørland Aases brudekjole.   Foto: Andreas Fadum
PERSONLIG KJOLE: I april 2014 stod Jenny Skavlan brud i denne kjolen, som hun designet og sydde med hjelp fra sin egen mor. Rester av pynten til kjolen får nå leve videre på Anne-Malin Sørland Aases brudekjole. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

I intervjuet med Seoghør.no, røper den vordende bruden Anne-Malin at noe av den ymse pynten til kjolen hennes stammer fra Jennys eget brudekjoleprosjekt.

- Litt indiske blonder vi har kjøpt på Grønland, litt perler vi har kjøpt i Oslo et sted, litt blonder fra Nordfjordeid... Og ja, litt fra brudekjolen min óg.

Jeg har ikke tatt av fra min kjole, men jeg hadde noen rester. Så dette er definisjonen på hummer og kanari, stemmer Jenny i.

- Kjolen er helt nydelig

Anne-Malin, som skal gifte seg med forloveden Anders, forsikrer om at hun aldri har angret på at hun gav Jenny Skavlan utfordringen, og at hun har tenkt «wow» flere ganger i prosessen.

- Den er helt nydelig, absolutt! Og jeg tror den bare blir enda bedre når vi får på alle detaljene, sier 26-åringen, som gleder seg til å ta «sjarmøretappen» der hun skal sy pynten på brudekjolen sin.

GODE VENNER: Anne-Malin og Jenny har funnet tonen de siste månedene og forteller til Seoghør.no at de utvilsomt vil holde kontakten - også etter at brudekjolen er blitt «avdekket» den 1. august. Foto: Se og Hør
GODE VENNER: Anne-Malin og Jenny har funnet tonen de siste månedene og forteller til Seoghør.no at de utvilsomt vil holde kontakten - også etter at brudekjolen er blitt «avdekket» den 1. august. Foto: Se og Hør Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Selv om hun gjerne svinger saks, nål og tråd i egne syprosjekter, eller for kronprinsesse Mette-Marit (41), avslørte Jenny i våres at hun var redd for å skuffe bruden.

I dag innrømmer 29-åringen at hun utsatte dét å klippe i Anne-Malins arvede kjoler så lenge som mulig.

- Jeg satt og grubla lenge på hva vi skulle gjøre og var livredd for å begynne å klippe! Og en dag så var jeg bare sånn: «Nå begynner jeg å få dårlig tid, jeg bare», forteller Jenny ivrig til Seoghør.no.

Lager TV-serie

TOK UTFORDRINGEN: Jenny Skavlan tok imot utfordringen om å gjøre tre kjoler til en brudekjole for Anne-Malin Sørland Aase fra Nordfjoreid. Foto: Maria Hjelle
TOK UTFORDRINGEN: Jenny Skavlan tok imot utfordringen om å gjøre tre kjoler til en brudekjole for Anne-Malin Sørland Aase fra Nordfjoreid. Foto: Maria Hjelle Vis mer

På bloggene til både Anne-Malin og Jenny kan man følge det uvanlige brudekjoleprosjektet, som også dokumenteres til en egen nett-TV-serie som vil gå på hjemmesiden til Jenny Skavlan i høst.

Slik håper hun at veien frem til Anne-Malin Sørland Aases personlige og historietunge brudekjole, vil inspirere andre som ønsker å gifte seg i noe annet enn «en polyesterhaug fra Kina».

- Jeg har blitt spurt av veldig mange om å hjelpe dem med brudekjolene sine. Ved å hjelpe Anne-Malin, håper jeg å kunne hjelpe andre med litt inspirasjon også. Hvis dette blir vellykket, kan det tenkes at jeg kan ta flere brudekjoleoppdrag i fremtiden, sa Jenny Skavlan til Seoghør.no i april.

LES OGSÅ: Nå er de mann og kone

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.