MOBBET SEG SELV: Lene Alexandra Øien sier til VG at hun i lang tid hatet seg selv, før hun i 2008 bestemte seg for å forvandle livet sitt. Her er LA Lifestyle-gründeren avbildet på «Skal vi danse»-jubileumsfest høsten 2014. Foto: Tor Lindseth
MOBBET SEG SELV: Lene Alexandra Øien sier til VG at hun i lang tid hatet seg selv, før hun i 2008 bestemte seg for å forvandle livet sitt. Her er LA Lifestyle-gründeren avbildet på «Skal vi danse»-jubileumsfest høsten 2014. Foto: Tor LindsethVis mer

- Jeg brukte mye tid på å hate meg selv

Lene Alexandra Øien snakker ut om hvorfor hun slet med elendig selvbilde.

SEOGHØR.NO: For ti år siden var Lene Alexandra Øien (33) å se som barmfager og platinablond deltaker i «Robinsonekspedisjonen» på TV3, fulgt av en periode som sanger med hitlåta «My Boobs Are Okey».

I 2008 deltok hun i og vant «Skal vi danse» på TV 2 etter å ha fjernet silikonpuppene, og norske medier snakket om en forvandlet Lene Alexandra. Nå snakker hun ut i VG om den psykiske endringen som fant sted samtidig.

- Jeg innså at jeg først og fremst måtte begynne å akseptere meg selv, og behandle meg selv med respekt, før jeg kunne regne med å bli akseptert og respektert av andre, sier LA Lifestyle-gründeren til VG.

I august markerte 33-åringen seksårsdagen for fjerningen av silikoninnleggene sine på bildedelingstjenesten Instagram, ved å fortelle at operasjonen var et viktig skritt mot et nytt og bedre liv.

- Det var på tide å tørre å vise hvem som skjulte seg bak fasaden og tre ut av offerrollen og usikkerheten, skrev hun på Instagram dengang.

VENDEPUNKT: Selv om tiden etter «Skal vi danse»-seiren var tung, var deltakelsen avgjørende for Lene Alexandra. Her i aksjon med dansepartner Tom-Erik Nilsen i september 2008. Foto: Stella Pictures
VENDEPUNKT: Selv om tiden etter «Skal vi danse»-seiren var tung, var deltakelsen avgjørende for Lene Alexandra. Her i aksjon med dansepartner Tom-Erik Nilsen i september 2008. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

- Hatet meg selv

Overfor VG forteller Lene Alexandra i dag at hun i lang tid drev med selvmobbing, før hun bestemte seg for å ta grep om sitt dårlige selvbilde og lave selvtillit i 2008.

- Jeg brukte mye tid på å hate meg selv og å trykke meg selv ned. Jeg strebet etter det perfekte og følte aldri at jeg var bra nok, sier hun åpenhjertig til VG.

EN ANNEN TID: Lene Alexandra avbildet på Norway Cup sommeren 2007, sammen med Christer Falck - dengang med et helt annet image og dårligere selvtillit. Foto: Stella Pictures
EN ANNEN TID: Lene Alexandra avbildet på Norway Cup sommeren 2007, sammen med Christer Falck - dengang med et helt annet image og dårligere selvtillit. Foto: Stella Pictures Vis mer

Den personlige treneren og livsstilsrådgiveren, som også jobber med mental trening, har førstehåndserfaring med hvor viktig psykisk oppbygging og velvære er for livskvaliteten.

Våren 2013 stod hun fram og fortalte at hun som 12-åring ble voldtatt av flere eldre gutter etter å ha blitt skjenket full. Lene Alexandra slet med skam og skyldfølelse etter overgrepene og holdt tett om traumet overfor moren Nina, men i dag bruker hun lite tid på å tenke på gjerningsmennene.

Etter at hun vant «Skal vi danse», ble hun dessuten utbrent og gikk på en smell. Da tok Lene Alexandra, som fikk diagnosen manisk depressiv som 14-åring, grep og gikk i terapi.

- Jeg satt 2-3 timer i terapi hos psykolog flere dager i strekk mens tårene rant og jeg hadde det vondt, fortalte hun i 2013 i boken sin «Bra Nok!», om tiden etter danseseieren.

LES OGSÅ: Supermodellen kopierte Kim