Dennis Quaid:

- Jeg brukte kokain mer eller mindre daglig

Hollywood-stjernen åpner seg om sin trøblete fortid.

BERØMT DUO: Dennis Quaid og Meg Ryan var et av 90-tallets hotteste par. Her er de sammen på et arrangement sommeren 1996. Foto: Scanpix
BERØMT DUO: Dennis Quaid og Meg Ryan var et av 90-tallets hotteste par. Her er de sammen på et arrangement sommeren 1996. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Dennis Quaid (64) har vært en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere, kjent fra suksessfilmer som «The Parent Trap», «The Day After Tomorrow» og «Soul Surfer».

Men allerede tidlig i karrieren holdt narkotikaproblemer på å ødelegge karrieren hans.

Quaid begynte nemlig å ruse seg da han kom til Los Angeles i 1974. Det tok ikke lang tid før han var kokain-avhengig og kjendistilværelsen ble vanskelig å takle.

- Jeg vokste opp i 60- og 70-årene og det var en helt annen holdning til kokain den gang. Det var til og med inkludert i noen av filmbudsjettene. Tidlig på 80-tallet brukte jeg kokain mer eller mindre daglig. Jeg tilbrakte mange, mange netter med å rope på Gud og be ham ta det bort fra meg, forteller Quaid i et intervju med Megyn Kelly Today mandag, ifølge Us Weekly.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ LERRETET: Skuespilleren i en scene i den prisvinnende filmen «The Day After Tomorrow» fra 2004. Foto: NTB Scanpix.
PÅ LERRETET: Skuespilleren i en scene i den prisvinnende filmen «The Day After Tomorrow» fra 2004. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Da det stod på som verst, fikk han plutselig øynene opp.

- Jeg fikk det jeg kaller en «se lyset»-opplevelse, hvor jeg så meg selv enten død eller fratatt alt som betydde noe for meg, fortsetter han.

Filmstjernen sjekket inn på rehab i 28 dager og gjorde alt de ba om for å få bukt med avhengigheten sin.

I 2011 åpnet Quaid seg om rusproblemene i en spalte i Newsweek, og sa at han nådde bunnen på slutten av 1980-tallet da han spilte i filmen «The Big Easy».

- Jeg var et vrak. Jeg sov bare én time om natten. Jeg våknet opp, snortet en linje og lovet meg selv at jeg ikke skulle gjøre det mer den dagen. Men da klokka ble fire, var jeg tilbake som et ekorn på en tredemølle. Søvnmangelen gjorde at fokuset ikke var der, og det gikk ut over skuespillet mitt. Misbruket hindrer deg fra å leve, du skjuler deg egentlig bare fra livet, fortalte han den gang.

Saken fortsetter under bildet.

SKILT: Her er Dennis og eks-kona Kimberly sammen på den røde løperen under Golden Globe i 2011. Foto: NTB Scanpix
SKILT: Her er Dennis og eks-kona Kimberly sammen på den røde løperen under Golden Globe i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Trøblete ekteskap

I 1988 forelsket Hollywood-stjernen seg i stjerneskuddet Meg Ryan (56), og sammen ble de et av filmbyens hotteste par.

Duoen giftet seg i 1991 og året etter kom sønnen Jack (26).

Ekteskapet holdt i ti år før det ble et bittert brudd med utroskapsanklager begge veier. I dag har de to eksene klart å begrave stridsøksen.

- Det var mitt mest vellykkede forhold. Da vi møttes var jeg en stor stjerne, men så snudde det seg. Da vi gikk gatelangs i New York sammen ropte alle etter Meg. Og jeg må innrømme at det føltes som om jeg forsvant. Jeg trodde ikke jeg var så liten, men det var jeg. Jeg lærte mye fra dette. Det var en mulighet til å vokse, deler han i intervjuet, ifølge Us Weekly.

I 2004 giftet Quaid seg med eiendomsmegleren Kimberly Buffington (47), og sammen har de tvillingene Thomas Boone og Zoe Grace (10).

Også dette ekteskapet var turbulent med flere brudd og gjenforeninger, og sommeren 2016 søkte Dennis om skilsmisse fra kona for tredje gang.

Saken fortsetter under bildet.

UNG KJÆRESTE: De to siste årene har Dennis Quaid vært sammen med modellen Santa Auzina. Foto: NTB Scanpix
UNG KJÆRESTE: De to siste årene har Dennis Quaid vært sammen med modellen Santa Auzina. Foto: NTB Scanpix Vis mer

To måneder senere smilte lykken igjen til 64-åringen. Da falt han nemlig for den unge fransk-canadiske modellen Santa Auzina (32).

- Jeg liker å være i forhold. Det er morsommere, sier Quaid videre i intervjuet.

Og selv om aldersforskjellen på han og sin nye kjæreste er på hele 32 år bryr duoen seg ikke om dette selv.

- Vi tenker ikke over det. Det er sikkert mange andre som gjør det, men de får bare bli vant til det.

LES OGSÅ: Slik fikk Kylie arret sitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer