ADVARER: - Jeg hørte nylig om en bekjent som ble lagt inn på legevakten med store pusteproblemer etter bruk av Melanotan.Dette er skremmende og jeg er sikker på at tallene vil øke på antall senskader. Gjør deg selv en tjeneste og styr unna dette. De Foto: Anders Myhren
ADVARER: - Jeg hørte nylig om en bekjent som ble lagt inn på legevakten med store pusteproblemer etter bruk av Melanotan.Dette er skremmende og jeg er sikker på at tallene vil øke på antall senskader. Gjør deg selv en tjeneste og styr unna dette. De Foto: Anders MyhrenVis mer

- Jeg brukte "barbie-dopet"!

Det var en skremmende opplevelse...

SEHER.NO: I fjor sommer satte Seher.no fokus på "barbie-dopet" Melanotan, som flere glamourjenter har brukt og som de også har reklamert for på sine sider. En rekke kjendiser gikk ut og tok avstand fra stoffet.

Nå innrømmer også Helene Rask på sin egen blogg at hun har prøvd stoffet . Det var alt annet enn en hyggelig opplevelse...

- Selv har jeg alltid vært redd sprøyter og hatt stor respekt for kunstige middler. Likevel valgte jeg å teste Melanotan, var så mange som snakket om det at det føltes helt greit å teste. Men æsj og fysj for noe svineri. Det gikk ikke mange dagene før jeg ble uvell. Etter å ha satt de første sprøytene ble jeg svimmel, kvalm og svettet mye. Jeg kontaktet de som ga meg det og de sa at jeg måtte fortsette, det ville gå over eller at jeg ville venne meg til det, skriver Rask som testet middelet for to år siden.

- Etter en uke kastet jeg hele driten. Mistet matlysten fullstendig og var konstant uggen i kroppen. Jeg oppdaget at alle føflekker ble mørkere og at enkelte hår ble mørke og stive. Hele greia var en utrolig ekkel opplevelse jeg ikke anbefaler noen, advarer hun.

Det omstridte skjønnhetsproduktet settes med sprøyter og skal gjøre brukeren raskt brun. De "positive" bivirkningene som minsket matlyst og økt sexlyst er de som er mest kjent blant folk foreløpig.

Men stoffet har allerede langt flere kjente mulige bivirkninger, som flere og mørkere føflekker, prikking i hendene og blå lepper.

- Det man er aller mest redd for er at stoffet overstimulerer de cellene som produserer pigmenter, slik at det utvikler seg til ondartet føflekk-kreft, sa overlege Steinar Madsen ved Statens legemiddelverk da Seher.no skrev om Melanotan i fjor.

Legemiddelet er ikke godkjent i noe land, og en utredning om stoffet og mulige bivirkninger er ikke gjort. 

- I ettertid skammer jeg meg litt over å ha brukt det, at jeg var så dum og fulgte strømmen som ville teste dette. Selv om jeg ikke brukte det mer enn noen dager angrer jeg. Det er nå over to år siden, men jeg merker føflekkene mine ikke har blitt like lyse som de engang var, skriver Rask.

- Jeg hørte nylig om en bekjent som ble lagt inn på legevakten med store pusteproblemer etter bruk av Melanotan.Dette er skremmende og jeg er sikker på at tallene vil øke på antall senskader. Gjør deg selv en tjeneste og styr unna dette. Det er mitt råd, skriver hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - De ble blå i leppene