Jakob Oftebro:

- Jeg brant bort mye hud, og det gikk betennelse i det

Jakob Oftebro åpner seg om den alvorlige ulykken.

SKADET: Jakob Oftebro pådro seg brannskader under innspillingen av TV-serien «Hamilton» i mai. Foto: NTB Scanpix
SKADET: Jakob Oftebro pådro seg brannskader under innspillingen av TV-serien «Hamilton» i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai ble det kjent at den norske skuespilleren Jakob Oftebro (32) har pådratt seg brannskader under innspillingen av TV-serien «Hamilton» i Sverige.

Oftebro, som fikk en såkalt molotovcocktail, ei flaske med brennbart stoff, over seg under et sceneopptak, skal også ha fått alvorlig forbrenning i ansiktet. Han ble fraktet til sykehus i Stockholm etter hendelsen.

Nå deler han sitt første bilde av seg selv på Instagram etter ulykken.

- Sommeren 2018 ble litt annerledes enn jeg hadde forventet. På grunn av en ulykke, mistet jeg mye av huden på høyre side av ansiktet og må holde meg i skyggen og dekket til. Uten støtte fra alle som har skrevet og ringt, familie, venner og min fantastiske kjæreste hadde det vært utrolig tøft. Takk for at dere har fått meg gjennom den vanskeligste tiden, skriver han og fortsetter:

- Solkrem, hatt, parasoll og mye sniking rundt i skyggene har gjort at dette har gått veldig fint. Jeg har ny fin hud i ansiktet og er klar til å stå på scena med pappa igjen på Gålå. Gleder meg til å gjøre det en gang til. Ta vare på hverandre, pas på hinanden.

I et intervju med NRK lørdag forteller Oftebro om brannskadene, og at ulykken har gjort det ekstra viktig for ham å komme tilbake til Gålå og stå på scenen med sin far Nils Ole Oftebro (73). Der spiller de to sammen i Peer Gynt-forestillingen i sommer.

- Det så jo ikke bra ut i starten. Jeg brant bort mye hud, og det gikk betennelse i det. Det var ekkelt. Og jeg visste ikke hvilket omfang det var, om jeg kom til å se vanlig ut igjen, sier han.

- Jeg har vært veldig heldig. Jeg kunne trukket flammene ned i halsen og da får man skader som er mye større.

Konsekvenser på jobb

Brannskadene i ansiktet til skuespiller Jakob Oftebro, gjør at det er gjort endringer i oppsettingen av årets Peer Gynt-forestilling, hvor Jakob og faren spiller hovedrollene.

- Siste innspurt før generalprøven neste torsdag, er godt i gang, men fordi Oftebros ansiktshud må leges skikkelig, er han nødt til å holde seg innendørs på dagtid under prøvene, forteller daglig leder i Peer Gynt-forestillingen, Marit Lien til Dagbladet.

Først klokka åtte hver kveld er sola svak nok til at skuespilleren kan gå ned til arenaen og møte resten gjengen som utgjør årets forestilling.

- Det er på grunn av solskinnet. Når ansiktshud, som fra før er veldig tynn, må dannes på nytt, kan UV-stråler skade den nye huden, sier Lien.

- Etter han ble skadd gikk vi flere runder på hvordan vi skulle løse situasjonen. Jakob skal ikke være i sola, så da legger vi opp dagen etter det. Dagprøvene starter klokka 11, men han må oppholde seg i ei tilhørende hytte fram til kvelden, da er sola svak nok til at han kan arbeide ute, fortsetter Lien.

Etter at Oftebro ble skadd, gjorde Peer Gynt-arrangørene vurderinger på hvordan de skulle løse situasjonen, og de besluttet at skuespiller Maria Hildonen skulle steppe inn for Oftebro. Hun tok hans plass under øvingene. Men det blir altså Oftebro som står på scenen med sin far på Gålå under forestillingene.

LES OGSÅ: Modellen fant seg ikke i gravid-spørsmålet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer