Nylig lanserte USAs tidligere president Barack Obama (59) en podkast med rockelegenden Bruce Springsteen (71). Nyheten sprakk Obama på Instagram-profilen sin tidligere denne uken.
«I fjor satte jeg meg ned med min gode venn, Bruce Springsteen, for en lang og meningsfull samtale, som berørte så mye av det vi alle har å gjøre med i disse dager. Jeg er spent på å dele den med dere de neste ukene», skrev han.

Droppet anklager
Podkasten har fått navnet «Renegades: Born in the USA», og i den andre episoden åpner Obama seg om sine opplevelser med rasisme i barndommen. Spesielt én hendelse fra barndommen blir tatt opp.
Havnet i slåsskamp
Den omhandler da Obama havnet i en slåsskamp med sin daværende venn, som skal ha slengt en kommentar av rasistisk slag etter ham.
Entertainment Tonight er blant mediene som omtaler podkasten.
- Vi spilte basketball sammen og en dag havnet vi i slåsskamp, og han kalte meg en «coon» (rasistisk skjellsord, journ.anm.). Først og fremst er det ingen «coons» i Hawaii, ikke sant? Det er som om han ikke engang visste hva «coon» var. Det han visste var at: «Jeg kan såre deg ved å si dette», sier Obama i podkasten.

Åpner opp om ekteskapsproblemer
Kommentaren falt ikke i smak hos Obama som bød opp til slåsskamp.
- Jeg husker at jeg slo til ham i ansiktet og brakk nesa hans. Vi var i garderoben. Jeg sa til ham: «Aldri kall meg noe som dette igjen. Jeg er kanskje fattig. Jeg er kanskje uvitende, og jeg kan være slem og stygg. Jeg liker kanskje ikke meg selv. Jeg kan være misfornøyd, men vet du hva jeg ikke er? Jeg er ikke deg», fortsetter han.
Obama har tidligere ikke vært fremmed for å uttale seg om rasisme. I juni i fjor valgte han blant annet å skrive et essay i Medium. Essayet omhandlet hvordan man kunne gjøre endringer i kjølvannet av det mye omtalte dødsfallet til George Floyd.
- Jeg er erkjenner at de siste månedene har vært vanskelige og nedslående. At frykten, sorgen, usikkerheten og motgangen til en pandemi har blitt forsterket av tragiske påminnelser om at fordommer og ulikhet fremdeles former så mye av det amerikanske livet, skrev han.

Brutalt ærlig om ekteskapet
Videre skrev Obama at det å se unge menneskers aktivisme har gjort ham håpefull.
- Hvis vi framover kan kanalisere vårt forsvarlige sinne til fredelig, vedvarende og effektiv handling, kan dette øyeblikket være et reelt vendepunkt i nasjonens lange reise for å leve opp til våre høyeste idealer, fortsatte han.
Nytt liv
Det var i 2008 at Barack Obama vant det amerikanske presidentvalget for demokratene, og dermed flyttet inn i Det hvite hus. Her ble han og familien værende i åtte år, før de måtte gi nøklene til Donald Trump i januar 2017.
Da Obama-familien forlot det store bygget i Washington D.C., måtte de brått tilpasse seg en helt ny hverdag. Alt som ble tilbudt av tjenester og beskyttelse var borte, og selv om de selvsagt fortsatt hadde delvis beskyttelse av Secret Service, var hverdagen en helt ny.

Familien flyttet til et annet hus, kort vei fra der de bodde, og begynte å leve alminnelige liv. Eller - så alminnelig en ekspresident og hans familie kan leve. Det første året leide de bare huset, men i 2018 punget de ut omtrent 70 millioner kroner da de bestemte seg for å kjøpe villaen.
Siden den gang har begge døtrene Sasha (19) og Malia (22) flyttet ut, men ekteparet valgte å beholde huset i den amerikanske hovedstaden.

- Tenkte: «Jeg klarer ikke dette»
Den tidligere presidenten har blant annet startet en stiftelse i Chicago, mens kona Michelle Obama (57) har skrevet en bestselger.
Til tross for at de ikke er like synlige som de var før, er Obama-paret aktive i sosiale medier, der de gir et innblikk i den nye hverdagen sin. I juli kastet også Michelle seg på podkastbølgen, i likhet med mange andre berømtheter.