ØYESYKDOM: Som bare 22-åring fikk komiker Anne-Kat. Hærland beskjed om at hun mest sannsynlig kommer til å bli blind etter hvert.  Foto: NTB scanpix
ØYESYKDOM: Som bare 22-åring fikk komiker Anne-Kat. Hærland beskjed om at hun mest sannsynlig kommer til å bli blind etter hvert. Foto: NTB scanpix Vis mer

– Jeg bommer ofte når folk skal hilse på meg

Anne-Kat. avslører hvorfor hun valgte å være åpen om sykdommen som kan gjøre henne blind.

Publisert

SEOGHØR.NO: Den rappkjefta komikeren Anne-Kat. Hærland (44) er for tiden aktuell med sitt nye sceneshow «Gudbedre» på Latter i Oslo.

Der tar hun opp mindre, men også mer seriøse temaer - blant annet snakker hun om øyesykdommen Retinitis pigmentosa som hun fikk diagnostisert som 22-åring.

I et stort intervju med VG i sommer fortalte hun at sykdommen fører til at cellene på netthinnen dør i sakte tempo. Dette fører til innsnevret syn, og sjansen for å bli helt blind er reell.

Onsdag gjestet 44-åringen TV 2-programmet «God morgen Norge», der hun blant annet fortalte hvorfor hun valgte å være åpen om sykdommen hun har visst om i over 20 år.

ÅPENHJERTIG: Anne-Kat. Hærland avslører hvorfor hun bestemte seg for å fortelle om sykdommen sin - over 20 år etter hun fikk diagnosen.  Foto: Andreas Fadum
ÅPENHJERTIG: Anne-Kat. Hærland avslører hvorfor hun bestemte seg for å fortelle om sykdommen sin - over 20 år etter hun fikk diagnosen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

– Jeg bommer veldig ofte når folk skal hilse på meg. Jeg ser ikke at de har strukket ut hånden. Det gjør at folk tror du er uoppdragen og kjip. Og det tenkte at det trenger jeg ikke på toppen av alt det andre, sa hun, ifølge TV2.no. 

Hun røper at hennes stadig dårligere syn blant annet har ført til at hun ikke lenger kan kjøre bil. 

– Jeg har brukt alle pengene jeg har tjent på å reise, for å se så mye som mulig, fortalte den tidligere «Nytt på nytt»-profilen. 

Travel dame 

Det var imidlertid ikke bare triste nyheter den profilerte komikeren røpet under VG-intervjuet i juli. 

Hun avslørte også at hun i våres fant tilbake til eks-kjæresten og tidligere samboer Kåre Joao Pedersen etter 20 år fra hverandre.

– Det er veldig hyggelig, sykt deilig, sa Hærland om forholdet til den tidligere «Kåre and the Cavemen»-trommeslageren.

Tidligere har Hærland vært gift med Espen Hauglid, og fra 2009 til 2012 var hun sammen med lydteknikeren Trond Kjørlaug.

Saken fortsetter nedenfor.

POPULÆR GJENG: Fra 1999 til 2007 var Anne-Kat. Hærland fast paneldeltaker i humorprogrammet «Nytt på nytt», sammen med Knut Nærum og Jon Almaas.  Foto: NRK
POPULÆR GJENG: Fra 1999 til 2007 var Anne-Kat. Hærland fast paneldeltaker i humorprogrammet «Nytt på nytt», sammen med Knut Nærum og Jon Almaas. Foto: NRK Vis mer

Tidligere i år var Anne-Kat. aktuell i TVNorge-programmet «Berserk- i pionerenes farvann», som dokumenterte hennes to måneders lange seilas til Sydpolen sammen med eventyrer Jarle Andhøy (38).

I mars ble det likevel annonsert at Anne-Kat. var ferdig i TV Norge.

- Kontrakten med Anne-Kat. går ut til sommeren, og det i dag ingen planer om at hun skal gjøre mer TV for oss, sa programdirektør Eivind Landsverk til Nettavisen den gang.

Se video fra da Anne-Kat. snakket om «Berserk- i pionerenes farvann» nedenfor:

LES OGSÅ: Kom i kveldens drøyeste kjole

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer