FIKK KONSEKVENSER: Eirik overtalte laget til å tape, slik at han kunne sendes hjem. Det fikk konsekvenser for flere enn ham selv.
FIKK KONSEKVENSER: Eirik overtalte laget til å tape, slik at han kunne sendes hjem. Det fikk konsekvenser for flere enn ham selv.Vis mer

- Jeg bløffet for Christer

Tidenes yngste Robinsondeltager spilte ikke med åpne kort.

SEHER.NO: - Det var utrolig kjipt å gjennomføre en konkurranse for å tape, slik at vi kunne hjelpe en som ikke var psykisk sterk nok til å være på øya. Det var egoistisk av Eirik, sier "med-taper" Julie Hjemaas Gule (23) til Seher.no om kveldens Robinson-episode.

Det ble mer dramatisk enn deltagerne ønsket da lag Sør havnet i øyrådet etter Robinsonkampen. En posisjon de selv hadde satt seg i, mot Julies vilje.

Tidenes yngste Robinson-deltager Eirik Sjursen (18) ønsket ikke lenger å være på øya, og overtalte laget sitt til å tape kveldens kamp, slik at de kunne stemme ham ut på øyrådet.

Tok med Julie i dragsuget
Men det ingen av dem visste var at laget ble nødt til å sende hjem én deltager til.

Eirik fikk den ubehagelige oppgaven å trekke ut navnet på den personen som måtte følge med tilbake til Norge.

Ironisk nok var det Julie som måtte si farvel. Hun var den som hadde satt seg hardest imot at laget skulle tape med vilje.

- Jeg har et ekstremt konkurranseinstinkt og jeg gjorde alt jeg kunne og brukte masse tid på å overbevise de andre om at vi ikke skulle gjøre det. Men de hadde bestemt seg. "Tommen" (Tom André) var lederen og han fikk med seg resten av gjengen, sier 23-åringen og Frp-politikeren.

Julie er bitter på at det var nettopp hum som måtte dra hjem.

- Jeg synes heller at noen av de som hadde gått i bresjen for at vi skulle tape kunne dratt hjem, uten å nevne navn, sier hun.

- Gørr kjedelig
Det er harde forhold i årets Robinsonekspedisjon, og nytt i årets sesong er klassedelingen mellom «Himmel» og «Helvete», der halvparten av deltakerne får bo på en paradisstrand med hytter, senger, mat og alkohol, mens den andre halvparten må klare seg selv i en flaggermushule uten noen hjelpemidler.

Det var ikke de fysiske utfordrinene som tok knekken på Eirik, snarere mangelen på dem hevder han. Den 18 år gamle landslagsbokseren sier han kjedet seg på øya.

- Det var ikke noe for meg. Det var gørr kjedelig. Jeg hadde ikke giddet å være der i 47 dager. På tv ser alt mye raskere ut. Men der nede sitter du helt stille. Jeg trodde ikke kroppen kunne brytes ned så fort, sier den veltrente unggutten til Seher.no.

- Bløffet for Christer
Eirik forteller at han ville hjem igjen for å konsentrere seg om skolen og boksinga, for han hadde nemlig ikke vært helt ærlig overfor produksjonsteamet og programlederen Christer Falck.

- Jeg hadde bløffet for Christer. Jeg hadde sagt at alt var greit med skolen, men det var det egentlig ikke. Hvis jeg hadde blitt igjen på øya, ville jeg ha mistet ett år på skolen, forteller han.

Drammensgutten som går idrettslinja på Sande videregående skole hadde fortsatt noen eksamener igjen å ta for å avslutte andreåret på videregående skole da han reiste ned til innspillingene.

Dårlig samvittighet
Men at øyrådet skulle få en overraskende slutt, tok han tungt.

- Jeg har veldig dårlig samvittighet for Julie. Det var kjipt. Vi kunne ikke forutse at reglene var endra. Det hadde aldri skjedd før.

Hvis Eirik selv skulle plukket ut en annen taper, ville han tatt med Nelden Jan Magnar Petersen (26) som i kveldens episode kom tilbake til lag Sør.

- Jeg tror ikke han er innstilt på å gå hele veien, sier Eirik.

Robinsonekspedisjonen går søndager kl 20.00 på TV3

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no LES OGSÅ: 47 dager og én truse