«Skal vi danse»-finalistene:

- Jeg blødde neseblod hver dag i en periode

De tre finalistene snakker ut om vektnedgangen, skadene og samholdet.

FINALISTENE: Hvem svetter mest? Hvem er latest? Hvem vinner "Skal vi danse" 2016? Dagbladet spurte finaledeltagerne. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

27. august gikk startskuddet for årets sesong av TV 2-programmet «Skal vi danse». Tradisjonen tro var et knippe av landets aller fremste kjendiser valgt ut til å delta.

Lørdag etter lørdag har flere blitt sendt på dør, og i finalen denne uka står det bare tre dansepar igjen.

Markus Bailey (23), Eilev Bjerkerud (27) og Raylee Charlotte Kristiansen (19) skal førstkommende lørdag krige seg svette på parketten i håp om å stikke av med den prestisjetunge seieren i årets sesong.

Dagbladet møtte de tre finalistene, og dansepartnerne som har klargjort dem for den storslåtte finalen, i dansestudioet på Bislett der de har lagt ned mange timers arbeid de siste månedene.

Se morsom video øverst i saken!

14 timers treningsøkter, blod, svette og tårer preger intensivoppkjøringa til finalen, der parene skal danse tre forskjellige danser.

Bristet ribbeinet

«Skal vi danse»-logoen på veggen i dansesalen får en doblet effekt av den speildekkede veggen på den andre siden av rommet.

«Farmen»-vinner Eilev Bjerkerud har de siste månedene svingt seg på dette gulvet sammen med danseveteran Nadya Khamitskaya (33), og kan lørdag kveld vinne sin andre TV 2-konkurranse på et år.

- Dette har vært den hardeste uka hittil. De siste dagene har vi vært her 14 timer hver dag, forteller Bjerkerud, som også poengterer at alt ikke har gått knirkefritt for seg i dansesalen.

Saken fortsetter nedenfor.

BLE BEDT PÅ LUNSJ: Da Nadya Khamitskaya fikk vite at Eilev var hennes dansepartner, ba hun ham like godt på lunsj til seg hjemme på Nesodden. Båndet mellom dem har blitt sterkt de siste månedene, og de vitser like mye som de diskuterer politikk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BLE BEDT PÅ LUNSJ: Da Nadya Khamitskaya fikk vite at Eilev var hennes dansepartner, ba hun ham like godt på lunsj til seg hjemme på Nesodden. Båndet mellom dem har blitt sterkt de siste månedene, og de vitser like mye som de diskuterer politikk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg fikk en skikkelig strekk i rumpa for noen uker siden. Jeg prøvde å slå hjul, men var ikke varm i kroppen, forteller han og peker mot skadeområdet - innsiden av låret.

Selv den rutinerte dansepartneren Khamitskaya har fått sitt å stri med. Under en av sendingene bristet hun et ribbein.

- Legene sa at brist er vondt, men at det heldigvis går over, sier hun og ler.

Hun hyller imidlertid Bjerkerud danseferdigheter, på tross av knall og fall i ny og ne. Han er selv fornøyd med prosessen.

- Jeg hadde ingen sceneerfaring da vi startet. Jeg var i samme båt som Roger Ruud, sier Bjerkelund og ler.

- Det har skjedd ekstremt mye. Ikke bare har jeg blitt flinkere til å danse, men jeg er ikke ubekvem lenger. Jeg har brutt barrièrer hele veien, forteller seerfavoritten til Dagbladet.

Raste ned i vekt

Mellom svette og lange danseøkter møtes deltakerne og partnerne deres til kaffe og kos i oppholdsrommet ved studioene.

Donald Trump er akkurat valgt til president, og diskusjonen er på like høyt nivå som de sammenlagte danseferdighetene i rommet.

Markus Bailey og dansepartneren Mai Benedikte Mentzoni (24) har fått usedvanlig god kontakt de siste månedene.

- Jeg synes mamma og stefaren min har vært så teite som har kranglet ved middagsbordet. Men nå skjønner jeg hvordan det er å være gift, det er jo helt «pyton». Jeg er veldig glad i Mai, og vil at hun skal være fornøyd med det jeg gjør - på tross av at vi er som et gammelt ektepar, sier Bailey til Dagbladet.

Paret har vært faretruende nære å ryke i flere sendinger. De mener derfor begge to at det er dem som har kloret seg hardest til finaleplassen av de resterende danserne.

Det har de klart med lange, harde timer i dansesalen, som for kroppens del ikke har gått ubemerket hen. I starten kalte Mentzoni ham for «bolla». Det gjør hun ikke nå lenger.

Saken fortsetter nedenfor.

- GAMMELT EKTEPAR: Da Markus Bailey først møtte opp på dansetrening, var Mai Benedicte Menzoni rakst ute med å omtale ham som «bolla». Det har hun sluttet med. Danseduoen er kanskje paret som har gått aller best kontakt denne sesongen, og blir av Bailey selv omtalt som et gammelt ektepar. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- GAMMELT EKTEPAR: Da Markus Bailey først møtte opp på dansetrening, var Mai Benedicte Menzoni rakst ute med å omtale ham som «bolla». Det har hun sluttet med. Danseduoen er kanskje paret som har gått aller best kontakt denne sesongen, og blir av Bailey selv omtalt som et gammelt ektepar. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Man blir jo selvfølgelig tynnere, men jeg er ikke sånn «sunn-tynn». Den er mer på nivå med en tenåring som bare spiser Grandiosa og drikker Cola. Det er vanskelig å få i seg riktig mat, og jeg vet at smellen kommer til å bli syk når dette er over, forteller Bailey.

- Livene våre foregår her inne. Markus er den eneste personen jeg møter om dagen. Det er en veldig forskrudd hverdag som ikke ligner mye på et normalt liv, skyter Mentzoni inn fra sidelinja.

Livsstilsendringen har også medført andre helsemessige problemer for den tidligere NRK Super-profilen.

- En periode blødde jeg neseblod hver dag. Det var trolig på grunn av stress og dårlig kosthold, forteller Bailey.

- Men det skal sies at Markus har blitt veldig flink. Han har blitt sin egen lærer nesten. Noe har løsna, påpeker dansepartneren.

- Får masse meldinger hver dag

Det siste paret som kjemper om seieren lørdag kveld er Raylee Charlotte Kristiansen og «Skal vi danse»-veteran Alexander Svanberg (29).

De skal danse både jive og showdans, og har i likhet med de andre deltakerne forberedt et spesielt nummer dersom de kommer til topp to.

Kristiansen har trent mye tidligere, men forteller til Dagbladet at hun aldri har kjørt kroppen like hardt som i høst.

- Jeg har aldri drukket så mye Red Bull før, sier danseløven og fortsetter:

- Både fett og muskler har rast av meg, men til gjengjeld har jeg aldri vært i så god form som nå. Jeg har jo mista litt vekt, men jeg er fortsatt ung og fokuserer ikke så mye på det. Nå trenger jeg sjokolade for å holde vekta, forteller hun og ler.

Saken fortsetter under bildet.

SJOKOLADE OG RED BULL: 18 år gamle Raylee Charlotte Kristiansen forteller at det har blitt mye søtsaker på dansetrening den siste tida. Hun har likevel danset seg til finalen, og får enorme mengder skryt av dansepartneren Alexander Svanberg. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SJOKOLADE OG RED BULL: 18 år gamle Raylee Charlotte Kristiansen forteller at det har blitt mye søtsaker på dansetrening den siste tida. Hun har likevel danset seg til finalen, og får enorme mengder skryt av dansepartneren Alexander Svanberg. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Svanberg nikker bekreftende mot sangerinna, som han mener har hatt en bratt læringskurve på parketten.

- Vi hadde litt språkproblemer i starten, men da vi kom forbi det fikk vi kjempegod kontakt. Raylee har vært kjempeflink de siste månedene, sier han og smiler bredt mot dansepartneren.

19-åringen bor ikke i Oslo til vanlig, og poengterer at hun savner Sørlandet, kjæresten og vennene. Mestringsfølelsen hun sitter igjen med hver helg gjør imidlertid alt verdt det.

- Man kommer så høyt opp på lørdagskvelden, både før og etter dansen. Også er det sånn «OK, vi møtes i morgen klokka ti for å trene» etterpå. Jeg blir lykkelig av å prestere, sier dansetalentet.

Med deltakelse i både «Stjernekamp» og flerårig sceneerfaring, deriblant som hovedrollen i «Annie» i Oslo 2008, har sørlendingen skaffet seg en solid fanbase.

- Jeg får ikke lagt meg før to hver natt fordi jeg vil svare på alle de fine meldingene jeg får. Det heter at man skal ta vare på dem som vil deg vel, forklarer hun.

Finalen i «Skal vi danse» sendes på TV 2 lørdag kveld klokka 19:30.

LES OGSÅ: Se «Farmen»-Oddvars humorvideo

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer