Amund Harboe fra «Lykkeland»:

- Jeg blir veldig lite stoppet på gata

«Lykkeland»-stjernen Amund Harboes popularitet påvirker ikke hverdagslivet hans.

SENTRAL ROLLE: Amund Harboe har rollen som Christian Nyman i NRK-serien «Lykkeland». Søndag ble sesongens siste episode sendt. Foto: NRK
SENTRAL ROLLE: Amund Harboe har rollen som Christian Nyman i NRK-serien «Lykkeland». Søndag ble sesongens siste episode sendt. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten er det storsatsingen «Lykkeland» på NRK, som har benket norske TV-seere foran skjermen hver søndag.

I en av hovedrollene, sammen med skuespillere som Pia Tjelta (41), britiske Bart Edwards (29) og Per Kjestad (41), har 21 år gamle Amund Harboe gjort sin skuespillerdebut.

Med rollen som Christian Nyman, i serien som maler et bilde av det norske oljeeventyrets begynnelse, har han imponert de fleste. Også storesøster, skuespillerstjernen Eili Harboe (24), kjent fra blant annet filmsuksessen «Thelma».

For selv om skuespilleryrket har ligget i kortene til storesøster lenge, var rollen i «Lykkeland» mer tilfeldig for Amund. I et intervju med Dagbladet forteller nemlig 21-åringen at han helt tilfeldig fikk rollen som Christian. På den tiden jobbet han på Platekompaniet, og hadde ingen drøm om å bli skuespiller.

Fikk hjelp av storesøster

Å portrettere en rolle i en storsatsing som «Lykkeland», er ingen enkel jobb når man aldri har gjort det før. Det kom derfor godt med å ha en storesøster som er ekspert på området.

I FAMILIE: Denne høsten har skuespiller Amund Harboe (21) hatt en sentral rolle i NRK-serien «Lykkeland». Det er ikke alle som vet at han er lillebror til en annen, markant skuespillerprofil, nemlig Eili Harboe. Hun er kanskje spesielt kjent for sin rolle i «Thelma». Foto: NTB Scanpix
I FAMILIE: Denne høsten har skuespiller Amund Harboe (21) hatt en sentral rolle i NRK-serien «Lykkeland». Det er ikke alle som vet at han er lillebror til en annen, markant skuespillerprofil, nemlig Eili Harboe. Hun er kanskje spesielt kjent for sin rolle i «Thelma». Foto: NTB Scanpix Vis mer
UNG STJERNE: Amund Harboe fra NRK-serien «Lykkeland». Foto: NTB Scanpix
UNG STJERNE: Amund Harboe fra NRK-serien «Lykkeland». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun har vært der fra dag én. I prosessen med «Lykkeland» har hun alltid vært den første jeg har gått til for støtte og råd - det gjelder alt fra det praktiske til mer emosjonelle, forteller 21-åringen til avisen.

Skal man tro Amund er Eili også svært stolt over hva han har oppnådd.

- Hun har sett serien, og jeg får inntrykk av at hun synes det er greit. Hun har gitt gode tilbakemeldinger. Det samme gjelder for mamma og pappa. Jeg har alltid hatt dem i ryggen, og de gir meg utrolig mye støtte, forteller 21-åringen.

- Veldig nære

At Amund og «Thelma»-stjernen er søsken, er kanskje ukjent for mange. Selv tenker de ikke så mye over at de begge har vært med i hver sin suksessfulle produksjon.

Søsknene, som også har en yngre søster på 18 år, har vært svært nære gjennom oppveksten.

- Vi er veldig nære og har alltid hatt et godt vennskap. I oppveksten kranglet vi vel slik de fleste søsken gjør, men vi har alltid vært veldig like. I skuespillersammenheng har jeg nok støttet meg mer på Eili enn hun har hatt behov for å gjøre med meg, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

Se dette innlegget på Instagram

Living my best life 😊😊

Et innlegg delt av Eili Harboe (@eilih)

Mye oppmerksomhet

Etter Amunds TV-debut har det ikke vært vanskelig å få med seg at han er blitt svært populær, særlig blant det motsatte kjønn.

Overfor Dagbladet ønsker ikke skuespillerstjernen å kommentere sin sivilstatus. Ifølge ham selv preger ikke populariteten hverdagen hans på noen måte.

- Det har ikke jeg merket noe særlig til. Jeg føler ikke at min medvirkning i «Lykkeland» affekterer mitt daglige liv. Jeg blir veldig lite stoppet på gata for eksempel - og heldigvis for det, sier han.

LES OGSÅ: Derfor har hun vært stille i snart tre måneder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer