Synnøve Skarbø:

- Jeg blir veldig fort flau

49-åringen kan hente hjem prisen for «årets programleder» under Reality Awards.

NOMINERT: Synnøve Skarbø er neste kvinne i rekka til å bli nominert til årets Reality Awards. 49-åringen har vært programleder i en årrekke for ulike underholdningsprogram, men er for tiden aktuell i realityprogrammet «Jan Thomas søker drømmeprinsen». Foto: TVNorge
NOMINERT: Synnøve Skarbø er neste kvinne i rekka til å bli nominert til årets Reality Awards. 49-åringen har vært programleder i en årrekke for ulike underholdningsprogram, men er for tiden aktuell i realityprogrammet «Jan Thomas søker drømmeprinsen». Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For kort tid siden kom nyheten om at Reality Awards kommer til Norge for aller første gang i regi av Seoghør.no. 12. juni er datoen for når det hele sparkes i gang, og det vil være duket for en festkveld for å hedre den norske realitybransjen.

Flere priser skal deles ut fra H3 Arena på Fornebu i Oslo, og det er bransjen som skal stå i fokus nettopp denne kvelden.

Hittil er det bare realityprofil Melina Johnsen (23), kjent fra «Ex on the Beach» og årets sesong av «71 grader nord kjendis», som har kapret til seg hele to nominasjoner til årets Reality Awards - nemlig «årets sitat» og «årets deltaker».

Det er imidlertid ikke bare disse to prisene som skal deles ut under Reality Awards, men også «årets programleder» er blant det som selvsagt skal kåres.

Se og Hør kan i dag avsløre at første nominerte ut for denne prisen er ingen ringere enn programleder Synnøve Skarbø (49).

GALLA: «Reality Awards» skal for første gang arrangeres i Norge, og Melina Johnsen er blant de nominerte. Video: Rød Løper Vis mer

Roligere på tv enn i virkeligheten

Hun fikk sitt gjennombrudd i realityserien «Muldvarpen» i 2001, og realitydeltakelsen førte med seg jobb som værmelder og senere som programleder for flere underholdningsprogrammer på TVNorge. Blant dem «Norske rotehjem», «Sommerfesten» og «Total Blackout». I 2003 ble hun også kåret til Norges mest sexy kvinne.

For tiden er 49-åringen å se på tv-skjermen som programleder for datingprogrammet «Jan Thomas søker drømmeprinsen». I realityprogrammet skal et knippe håndplukkede friere kjempe om Jan Thomas' hjerte.

Det er ingen tvil om at med flere år på tv-skjermen har Skarbø rukket å markere seg, og hun er derfor neste ut i rekken over de nominerte.

- Det er kjempehyggelig. Jeg ble skikkelig glad, forteller Skarbø til Se og Hør når hun får vite om nominasjonen. Hun beskriver seg selv som en «direkte» og «nysgjerrig» programleder.

- Hvordan synes du at du fremsto i «Jan Thomas søker drømmeprinsen?»

- Som meg selv, sett vekk fra at jeg virker mye roligere på tv enn det jeg er i virkeligheten. Vanligvis er jeg høyere i turtall, svarer Skarbø.

Klipp fra "Kongen på haugen" der Synnøve Skarbø søler over Linni Meister under en bakekonkurranse. Vis mer

Røper detaljer fra innspillingen

Videre beskriver Skarbø programlederjobben for realityprogrammet som «en drømmejobb» i og med at hun elsker datingprogrammer.

Skarbø har kjent Jan Thomas (53) i nærmere 20 år, og beskriver at det beste med innspillingen var å få tilbringe kvalitetstid med kjendisstylisten.

- Kan du røpe noen detaljer fra innspillingen?

- På forhånd var vi veldig usikre på om noen av gutta skulle falle for hverandre innad i huset, men jeg kan røpe at det ikke skjedde. Det syns jeg nesten var litt rart, forteller Skarbø til Se og Hør.

I realityprogrammet bor deltakerne tett oppi hverandre i en stor villa i Sør-Afrika hvor de ble filmet nesten hver dag. Skarbø røper likevel at deltakerne fikk lov til å forlate villaen, men at de tilbrakte mesteparten av tiden hjemme i huset.

VIL FINNE KJÆRLIGHETEN: I Jan Thomas` datingprogram skal et knippe håndplukkede friere kjempe om kjendisstylistens hjerte. Foto: TVNorge
VIL FINNE KJÆRLIGHETEN: I Jan Thomas` datingprogram skal et knippe håndplukkede friere kjempe om kjendisstylistens hjerte. Foto: TVNorge Vis mer
GODE VENNER: Jan Thomas og Synnøve Skarbø har kjent hverandre i 20 år. Foto: TVNorge.
GODE VENNER: Jan Thomas og Synnøve Skarbø har kjent hverandre i 20 år. Foto: TVNorge. Vis mer

For Skarbø besto dagene av mye jobb, og hun innrømmer at hun fikk lite tid til sightseeing under innspillingen i Sør-Afrika.

- Jeg jobbet så å si hver eneste dag, men jeg hadde en del fri innimellom opptakene. Da jobbet jeg med andre ting eller gikk meg en tur i den lille byen vi bodde i. Det ble dessverre veldig lite sightseeing, det hadde jeg aldri tid til. Så jeg føler ikke at jeg har sett Sør-Afrika i det hele tatt, forteller hun.

I «Jan Thomas søker kjæreste» er det Skarbø som leder an og hjelper sin gode venn Jan Thomas med å finne kjærligheten, men når det kommer til sitt eget kjærlighetsliv kan Skarbø røpe at hun fortsatt er singel.

- Det skjer så sjelden

Hun legger likevel ikke skjul på at hun har en lang ønskeliste med adjektiver når det kommer til sin egen drømmeprins, men innrømmer at hun av erfaring vet at hun egentlig bare går etter om hun blir forelsket eller ikke - noe som er sjelden kost.

- Det skjer så sjelden, at når jeg først blir det, så går jeg for vedkommende uansett egenskaper og kvaliteter, forteller Skarbø.

- Hva er din drømmedate?

DÅRLIG INTERNETT: Jan Thomas forteller om utfordringene knyttet til sine daglige rutiner grunnet dårlig internett under innspillingen av «Jan Thomas finner drømmeprinsen» i Sør-Afrika. Vis mer

- Jeg blir veldig fort flau, så alt som kan minne om romantikk, roser og seriøs middag skyr jeg som pesten. Jeg er mer enn fornøyd med å gå på en bar og prate. Lavterskel er stikkordet her, innrømmer programlederen.

49-åringen vet også nøyaktig hva hun ikke er på utkikk etter.

- Alle dater der daten beskriver seg selv som «morsom og selvironisk», da er det kroken på døren, for det er som regel et tydelig tegn på at han verken har humor eller selvironi, forteller hun.

VET HVA HUN VIL HA: Synnøve Skarbø har en lang liste med adjektiver når det kommer til drømmeprinsen. Foto: Toby Selander
VET HVA HUN VIL HA: Synnøve Skarbø har en lang liste med adjektiver når det kommer til drømmeprinsen. Foto: Toby Selander Vis mer

Åpent for at alle kan delta

Som tidligere nevnt er det 12. juni Seoghør.no drar i gang Reality Awards på H3 Arena på Fornebu, og i motsetning til Se og Hørs årlige Kjendisgalla og lignende arrangementer som er lukket for fansen, vil det denne gang derimot være mulighet for publikum å feste med realityheltene sine.

Det vil også være mulig å se høydepunktene eller stream fra utdelingen på Seoghør.no, og de nominerte i de ulike kategoriene vil for øvrig slippes gradvis utover våren.

LES OGSÅ: Bekrefter forhold med kjendisdatter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer