- Jeg blir slem hvis jeg ikke trener

Vår Staude får beskjed av barna sine når det er på tide å svette ut.

SEOGHØR.NO: Gjennom hele livet har Vår Staude (47) vært opptatt av å holde formen ved like. Hun elsker å trene og får overskudd og energi når hun forlater treningsstudio. Dersom hun skulle gå glipp av en økt får hun streng beskjed fra barna om å huske å trene.

- Jeg blir så slem når jeg ikke trener. Jeg blir ordentlig ekkel, sur og litt ondskapsfull. Barna spør «Mamma, har du ikke trent i dag? Nå må du bare gå ut og trene!». Etterpå er jeg snillere og gladere, fortalte Staude under lanseringen av boken «Tren smartere» på Grand Hotel onsdag morgen.

- Trener ikke for å være tynn

Den kjente TV-profilen er en av kjendiskvinnene som bidrar med tips og råd i personlig trener Helle Bornsteins nye bok, som anbefaler enkle, men effektive treningsøkter. Vår liker sykling, løping og skigåing. Hun elsker å få opp pulsen og kjenne at svetten renner.

Favorittøvelsen er planken som styrker magemuskulaturen.

- Jeg har trent hele livet og ser hvordan det henger sammen med humør og livet forøvrig. Det holder meg frisk, sterk og glad.

ELSKER Å TRENE: Vår Staude liker lange treningsøkter, men tar gjerne en kort, effektiv økt med sin personlige trener Helle Bornstein.  Foto: Rolf-Ørjan Høgset/Schibsted Forlag
ELSKER Å TRENE: Vår Staude liker lange treningsøkter, men tar gjerne en kort, effektiv økt med sin personlige trener Helle Bornstein. Foto: Rolf-Ørjan Høgset/Schibsted Forlag Vis mer

Å holde den slanke linje er hun ikke like opptatt av.

SNILLERE MED TRENING: Vår Staude blir mer medgjørlig etter en treningsøkt. Her på lanseringen av «Tren smartere» sammen med Sigrid Bonde Tusvik, hennes datter Jenny og trener Helle Bornstein.  Foto: Morten Eik/Se og Hør
SNILLERE MED TRENING: Vår Staude blir mer medgjørlig etter en treningsøkt. Her på lanseringen av «Tren smartere» sammen med Sigrid Bonde Tusvik, hennes datter Jenny og trener Helle Bornstein. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

- Jeg er ikke en som trener for å være tynn, men trener først og fremst for å være energisk og glad. Man er alltid interessert i å se så godt ut som mulig, men jeg tror ikke jeg er av de verste når det gjelder å være forfengelig.

Kom i form etter fødselen

Også Sigrid Bonde Tusvik og Tone Damli bidrar i treningsboken. Tone fødte nylig sitt første barn og var ikke tilstede på boklanseringen onsdag morgen. I likhet med popstjernen trente også Staude gjennom alle sine tre svangerskap og opplevde de gode effektene av en aktiv hverdag.

- Jeg har trent under alle svangerskapene og kommet veldig raskt tilbake i form.  Jeg la ikke så mye på meg og klarte å vedlikeholde muskelmasse. Tren så lenge som mulig er mitt tips. Jeg har vært heldig. Det har gått lett alle gangene, men nå blir det ikke flere barn!

Slik trente Tone Damli under svangerskapet:

LES OGSÅ: Avslører Tones svangerskaps-triks