POPULÆR: 20-åringen har mottatt utallige SMS og meldinger på Facebook etter at hun sang på TV. Foto: X Factor, Boot Camp
POPULÆR: 20-åringen har mottatt utallige SMS og meldinger på Facebook etter at hun sang på TV. Foto: X Factor, Boot CampVis mer

- Jeg blir sårbar når folk kan skrive hva de vil

...men "X Factor"-Elin er ikke redd for at fokuset skal bli dratt bort fra talentet hennes.

SEHER.NO: Auditionrundene i Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen er over, og omlag 120 deltagere samlet seg når det var klart for "X Factor"-"Boot Camp" på Gardermoen.

I kveldens sending fikk TV-seerne se det første av to programmer fra "X Factors" "Boot Camp", hvor nærmere 120 deltagere ble redusert til 50.

Under auditionrundene i Bergen var 20 år gamle Elin Gaustad fra Vevang i Eide en av deltagerne som overbeviste dommerne med sitt talent, og 20-åringen var også en av de som kom seg gjennom onsdagens sending med glans.

Se litt av Elins første audition her! (ekstern link)

For svaksynte Elin - som tidligere har uttalt at hun har vanskelig for å komme i kontakt med folk - ble det en ekstra utfordring å skulle være sammen med 120 ukjente mennesker på "Boot Camp".

- I begynnelsen var det interessant å være sammen med så mange fremmede folk. Det var litt skummelt, men jeg fant noen fra Molde etter hvert, så da ble det litt kommunikasjon, forteller hun til Seher.no.

Den talentfulle 20-åringen var slett ikke sikker på at hun skulle klare å overbevise dommerne igjen...

- Jeg var utrolig nervøs da jeg sang på "Boot Campen" – mer enn på den første auditionen – for jeg begynte å sammenligne meg med alle de andre, og det er hard konkurranse, så jeg visste ikke om jeg gikk videre.

Det har gått omlag to uker siden hele Norge kunne se Elin framføre den selvskrevne låten "Confessional Song" på audition, og i etterkant har hun mottatt over 200 e-poster på Facebook og en hel del meldinger på telefonen.

Mange nordmenn tok nok til tårene av Elins rørende sang, og selv synes Vevang–jenta at det føles fint å kunne røre ved noe i folk.

-  Det er veldig spesielt å klare å røre ved folk når det er så mye annet som skjer i livene deres. Jeg er veldig glad for at jeg klarer å nå folk på den måten.

”Confessional Song” handlet om tapt kjærlighet, og en gutt hun var glad i, men som også hadde en annen. Til Seher.no avslører 20-åringen at hun ikke har hørt fra den aktuelle gutten etter at hun sang på TV, nettopp av én grunn:

- Han vet ikke hvem jeg er! Jeg har ikke tenkt å fortelle han det. Jeg skrev sangen i november i fjor, og jeg er over det, forklarer hun.

Artisten fikk enorm oppmerksomhet etter hun kom på TV, og det har blant annet blitt mye fokus på at hun er svaksynt. 20-åringen har også i ettertid blitt kalt ”Norges svar på Susan Boyle” av enkelte medier, men selv stoler sangtalentet mest på tilbakemeldingene fra fansen, ikke det media skriver.

Til Seher.no forklarer Elin at at hun ikke går rundt og frykter hvordan media kan framstille henne, selv om hun følger med på det som blir skrevet.

-  Det at jeg er svaksynt kunne fort tatt fokus bort fra sangen min, men det spiller ingen rolle om jeg er svaksynt. Det er klart jeg blir litt nervøs for hvordan media framstiller meg, men jeg stoler på den tilbakemeldingen folk gir meg personlig. Folk kan mene hva de vil, men det betyr ikke at det er sant. Jeg blir sårbar når folk kan skrive hva de vil om meg, men jeg prøver å være bevisst på hvem jeg er selv, sier hun til Seher.no.

"X Factor" ser du på TV 2 onsdager og fredager klokka 20.00.

Har du et tips om "X Factor"-deltagere eller andre kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ:
Her klikker han på Mira