Dean Cain

- Jeg blir kalt nazist, homofob og rasist

Var 90-tallets store sexsymbol. Nå vekker Supermann oppsikt av helt andre årsaker.

FÅTT KRITIKK: Skuespiller Dean Cain (ytterst t.v.) ble verdenskjent i rollen som «Supermann». På sine eldre dager har 51-åringen blitt politisk engasjert, og er stor tilhenger av Donald Trumps politikk. Foto: NTB Scanpix
FÅTT KRITIKK: Skuespiller Dean Cain (ytterst t.v.) ble verdenskjent i rollen som «Supermann». På sine eldre dager har 51-åringen blitt politisk engasjert, og er stor tilhenger av Donald Trumps politikk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I rollen som Supermann smeltet den amerikanske skuespilleren Dean Cain (51) ungpikehjerter verden over på 90-tallet.

Fra 1993 til 1997 spilte Cain hovedrollen i tv-serien «Lois & Clark: The New Adventures of Superman», der «Frustrerte fruer»-stjerna Teri Hatcher (53) var hans Lois Lane.

Da den populære serien var ved veis ende i 1997, gikk Cain videre til å starte sitt eget produksjonsselskap, Angry Dragon Entertainment, i 1998.

Selv om 51-åringen også fylte timeplanen med diverse filmprosjekter, og medvirket i filmer som «Out of Time» og «Bailey's Billion$», forsvant han stadig lenger unna rampelyset.

FREKK DUO: Dean Cain og Teri Hatcher oppnådde begge stor berømmelse i rollene som henholdsvis Supermann og Lois Lane. Foto: NTB Scanpix
FREKK DUO: Dean Cain og Teri Hatcher oppnådde begge stor berømmelse i rollene som henholdsvis Supermann og Lois Lane. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I omsorgsstrid

Privat har 51-åringen holdt en lav profil. Ifølge ABC News har Cain aldri vært gift, men det betyr ikke at skuespilleren la drømmen om en familie på hylla. I 2000 ble han nemlig far til sønnen Christopher Dean Cain (17).

- Jeg tror han er stolt over sin far. Jeg er veldig stolt av ham. Jeg tror han er mitt favorittmenneske på denne jorda. Min dag blir ikke bedre enn de gangene jeg våkner opp, ikke har noen planer, og bare kan tilbringe dagen med min sønn, har Cain tidligere uttalt, ifølge ABC News.

51-åringen fikk sønnen sammen med ekskjæresten, tidligere Playboy-modell Samantha Torres (44). Forholdet skal imidlertid ha vært turbulent.

I et intervju med People magazine i 2014 forklarte Cain at han har hatt fullt ansvar for sønnen siden 2011. Dette etter å ha lagt en bitter omsorgsstrid med ekskjæresten bak seg.

NÆRT FORHOLD: I 2000 fikk Dean Cain sønnen Christopher. Førstnevnte legger ikke skjul på hvor mye sønnen betyr for ham. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: I 2000 fikk Dean Cain sønnen Christopher. Førstnevnte legger ikke skjul på hvor mye sønnen betyr for ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var veldig tøft. Til sjuende og sist var vi uenige om den beste måten å oppdra Christopher. At han bor hos meg, var det mest stabile for ham. Christopher ser likevel sin mor så mye som han ønsker.

Torres, som siden også har fått tvillinger, ville ikke kommentere saken den gang.

17 years ago..... it feels like yesterday! 🙉

A post shared by Samantha Torres (@samanthatorres_ibiza) on

- Får mye dritt

Overfor magasinet Closer Weekly har Cain tidligere forklart at han får mange spørsmål fra fansen om hva som egentlig har skjedd med skuespillerkarrieren.

For 51-åringen er svaret såre enkelt.

- De siste 18 årene av min karriere har min førsteprioritet vært å være far. Å drive med skuespill kommer som nummer to. Jeg får mye dritt på Twitter fra folk som sier: «Så, hva skjedde egentlig med karrieren din?».

Stemte ikke

For selv om Cain sjelden tropper opp på offentlige arrangementer, betyr det ikke at han har vært helt fraværende. De siste åra har skuespilleren vist seg sterkt engasjert i politikk, og er en av relativt få kjendiser som offentlig har uttrykt sin støtte til president Donald Trump (71).

Allerede i 2012 ga Cain sin støtte til den republikanske politikeren Rick Perry (68), som var kandidat i den republikanske nominasjonen til det amerikanske presidentvalget i 2012.

STØTTESPILLER: Dean Cain sammen med Kathie Lee Gifford, Melania Trump og Donald Trump i desember. Foto: NTB Scanpix
STØTTESPILLER: Dean Cain sammen med Kathie Lee Gifford, Melania Trump og Donald Trump i desember. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Cain har selv bekreftet overfor nyhetsbyrået AP at han ikke stemte på Barack Obama i 2009, og mener at politikken som Trump fører, er mer etter hans hjerte.

- Jeg er stor fan av det meste når det kommer til president Trumps politikk. Jeg synes han gjør en veldig god jobb. Jeg støtter presidenten vår. Jeg stemte ikke på den forrige presidenten, men jeg ga ham likevel min støtte da han først ble valgt.

- Homofob og rasist

At 51-åringen har vist sin støtte til Trump, har ikke gått upåaktet hen. Kritikken har kommet fra alle retninger, ifølge skuespilleren selv.

- Det jeg ikke liker er at, når jeg forteller at jeg støtter Trump, så mener folk at jeg tror på den hvite rases overlegenhet og at jeg hater kvinner. Jeg blir kalt nazist, homofob og rasist - alt jeg ikke er, uttalte Cain til The West Australian i fjor.

Selv om det er gått over 20 år siden «Lois & Clark: The New Adventures of Superman» gikk av lufta, har Cain fortsatt tv-serien friskt i minne. I løpet av de åra han fikk samarbeide med Teri Hatcher, utviklet duoen et nært vennskap.

- Vi har fortsatt kontakten. Vi tilbringer ikke tid sammen og har ikke søndagsmiddager, men jeg ville vært åpen for det. Med jobb, barn og livet ellers, vokser man fra hverandre. Det gjør ting litt vanskelig, uttalte han til Hollywood Reporter i 2016.

- Men jeg vil si én ting. Den flotteste som noensinne har spilt Lois Lane, er Teri Hatcher. Det finnes ingen Lois i historien som kan sammenliknes.

LES OGSÅ: - Glad for at jeg er alkoholiker