- Jeg blir fryktelig sliten av ikke å drikke

Men nå har Ingvar Ambjørnsen lagt inn to rusfrie dager i uka.

LEGGER INN HVITE DAGER: Forfatter Ingvar Ambjørnsen drikker fortsatt når han skriver, men har begynt å legge inn to hvite dager i uka.  Foto: SCANPIX
LEGGER INN HVITE DAGER: Forfatter Ingvar Ambjørnsen drikker fortsatt når han skriver, men har begynt å legge inn to hvite dager i uka. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Forfatter Ingvar Ambjørnsen (55) har hatt enorm suksess med blant annet bøkene om «Elling» og «Pelle og Proffen». Hele livet har han drukket og brukt rusmidler mens han har skrevet - og har vært åpen om det. Men nå legger han inn to «hvite dager» i uken.

– Jeg røykte blås hver dag i 25 år. Helt siden jeg var ung, har jeg ruset meg. Men plutselig en dag sluttet jeg med sigaretter. Plutselig sluttet jeg med blås. Nå legger jeg inn to hvite dager i uka, sier Ambjørnsen i et intervju med Dagbladet Magasinet.

Forfatteren mener han kunne klart seg uten rus, men det vil han ikke.

- Nei. Jeg blir fryktelig sliten av ikke å drikke. Jeg får ikke sove. Døgnet blir delt i fire, med fire sovefaser. Alt blir et eneste kaos.

Etter at han røykte femti gram tobakk om dagen, har han nå gitt seg med det etter at han fikk KOLS. Men drikker gjør han fortsatt – også når han skriver. Han har tidligere snakket om at han drakk hele tiden og røyket hasj da han var i sin mest produktive periode, og han har ikke slukket å drikke mens han skriver.

- Jeg drikker rødvin mens jeg skriver. Jeg er åpen på det. Men full blir jeg ikke før etter at jeg er ferdig. Og så tåler jeg godt å drikke tre flasker rødvin, sier Ambjørnsen til Dagbladet Magasinet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg er alkis

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer