SINT: Sophie Elise Isachsen raser etter venninnen ble utsatt for ubehagelige opplevelser i helgen. Foto: Andreas Fadum
SINT: Sophie Elise Isachsen raser etter venninnen ble utsatt for ubehagelige opplevelser i helgen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Jeg blir direkte forbanna

Toppblogger Sophie Elise raser mot rasisme etter ubehagelig bytur med venninnen.

Publisert

SEOGHØR.NO: TV-profil Mia Gundersen (53) skrev nylig på sin blogg at hun var redd for at hennes sønner skal oppleve rasisme.

Dette var som følge av en ubehagelig opplevelse hun selv hadde hatt. Nå skriver også blogger Sophie Elise Isachsen (21) om rasisme på sin blogg.

Etter at hennes venninne med afroamerikansk opprinnelse ble nektet inngang på to utesteder i Oslo, rant begeret over for bloggeren.

«Menneske etter menneske slipper inn. Både der hvor jeg står, og der hvor venninna mi spurte om å komme inn rett over gaten. Jeg blir stående å følge med. Hva er felles for alle som får slippe inn?»

Den velkjente bloggeren tenkte dermed at årsaken var følgende:

«Jo, de er hvite. Og venninnen min er afroamerikansk», skriver hun i blogginnlegget.

Saken fortsetter nedenfor.

RASER: Sophie Elise mener venninnen ble utsatt for rasisme på norskt utested.
RASER: Sophie Elise mener venninnen ble utsatt for rasisme på norskt utested. Vis mer

Da Isachsen spurte venninnen om hendelsen, svarte hun at «det er fordi jeg ikke er norsk». Da fikk bloggeren nok.

«Ordene lager ekko i hodet mitt og jeg blir kvalm. Direkte forbanna, blir jeg».

«Det er IKKE første gang dette skjer. Og jeg blir så utrolig sint. Hva er greia, har vi ikke kommet lengre? Jeg har gang på gang stått med samme venninne hvor jeg slipper inn på utesteder, mine hvite venninner slipper inn, men ikke henne. Tenk at rasisme eksisterer i så høy grad i 2016 i verdens beste land», skriver hun.

Frykter sønnene skal oppleve rasisme

For en måneds tid siden kom nyheten om at TV-profilen Mia Gundersen (53) skulle skilles fra ektemannen Marcel Leliënhof (50).

Sammen har de adoptiv-sønnene Daniel (12) og Amente (20), som hun nylig ble svært bekymret for.

Torsdag skrev hun på sin blogg at hun var redd for at sønnene skal oppleve rasisme.

Saken fortsetter under bildet.

REDD: Mia Gundersen frykter sønnen Daniel skal oppleve rasisme. Foto: Andreas Fadum
REDD: Mia Gundersen frykter sønnen Daniel skal oppleve rasisme. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Uvitenhet og dumskap som dette gjør meg så inderlig lei meg og jeg tenker på mine to skjønne gutter som garantert kommer til å oppleve slike mennesker. Jeg skal gjøre mitt beste for å fylle de med forståelse for indre styrke og kraften som finnes i troen på at alle mennesker har lik verdi, men at handlingene våre er avgjørende for vår verdighet, skrev hun.

Redselen kom som en følge av at artisten hadde en ekkel opplevelse.

«Opplevde ren rasisme for to dager siden. Jeg sto og snakket med en eritreisk mann da det kom en nordmann som passerte og sa «stop it, stop it» til min samtalepartner. Det virket som han hadde observert oss en stund fordi jeg kunne kjenne hans aggresjon i det han sa. Min samtalepartner ble paff over kraften i det som ble sagt og det var helt tydelig at mannen mente det var feil at vi snakket sammen! Mine venner tok affære og utestedet fikk mannen umiddelbart kastet ut etter hendelsen.»

LES OGSÅ: Mia Gundersen bekrefter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer