«Torpet»-dramaet:

- Jeg blir bare trist

Deltakerne går hardt ut mot TV 2 og produksjonsselskapet Strix. - Langt fra realiteten, mener én.

EXIT-DRAMA: Deltakerne reagerer sterk på reglementet etter at Grethe Enlid torsdag røk ut av «Torpet» etter å ha tapt mot Daniel Godø. Og måten det er klipt til etterpå. Foto: Alex Iversen / TV 2
EXIT-DRAMA: Deltakerne reagerer sterk på reglementet etter at Grethe Enlid torsdag røk ut av «Torpet» etter å ha tapt mot Daniel Godø. Og måten det er klipt til etterpå. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var Grethe Enlid (50) som søndag røk ut av «Farmen» etter å ha tapt i øksekast mot Heidi Lereng (24). Dermed måtte 50-åringen ta til takke med sidekonkurransen «Torpet».

Ikke mange dager seinere røk hun ut derfra også. I øvelsen «Kniven», mot Daniel Godø (29), en øvelse der de begge skal balansere en kniv på håndbaken så lenge de klarer.

Tidligere torsdag skrev Se og Hør at Enlid reagerer sterkt på at Godø gang på gang fikk tilsnakk om at han måtte strekke ut hånda - at han ikke holdt den strak. Men han ble aldri disket.

NERVEPIRRENDE: Grethe og Daniel møttes til den aller siste duellen på «Torpet», før deltakerne skal inn på «Farmen» for å kjempe om en plass der. Video: TV 2 Play/Rød Løper Vis mer

- Vi redde eget skinn

Etter å ha sett episoden på TV 2 Play, er «Torpet»-deltakerne enda mer klare i sin sak.

- Jeg så nettopp episoden. Kampen varte i én time og Daniel fikk «en milliard» beskjeder i cirka 20 til 30 minutter før Grethe også begynte å slite skikkelig. Men de har redigert det som om at Grethe plutselig får melkesyre, og at Daniel egentlig greier det helt fint, mener Mohammed Sarmadawy (27).

Han fortsetter:

- Det er nok for å redde deres eget skinn, da de ikke har regler i en konkurranse der 1,5 millioner kroner står på spill. Her var Daniel rett og slett heldig og Grethe uheldig med tanke på at produksjonen ikke hadde klare nok regler.

- Slett arbeid

Sarmadawy understreker at de begge fortjente å vinne knivkonkurransen og at han er glad på Daniels vegne - siden de to ble gode kamerater der inne.

- Det overrasker meg bare hvordan de har klippet det. For dette er langt fra realiteten.

DEILIG: Vinneren av tvekampen på «Farmen» var veldig fornøyd med å vinne akkurat denne kampen. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Grethe Enlid, som etter tapet måtte reise hjem, og dermed mistet sjansen til å ta seg inn igjen på Farmen-gården, er enig med sin «Torpet»-kollega.

- Jeg bare slutter meg til det Mohammed sier. Etter min mening gjør produksjonen et slett arbeid her, både med tanke på klipping og redigering i forhold til hvordan dette faktisk var. Jeg reagerer også på at TV 2 tar så lite selvkritikk som de gjør etterpå, sier hun til Se og Hør.

Reagerer på mangel på regler

50-åringen forteller at hun «kjente det mer i magen» da hun så det på tv enn da hun opplevde det i levende live for flere uker siden.

- Fordi det er så åpenbart at jeg skulle vunnet den kampen. Den klumpen blir ikke noe mindre nå når jeg ser at produksjonen har utelatt noen essensielle kommentarer jeg hadde også. For jeg vet hva jeg sa etter kampen. At de velger å klippe bort essensen i det hele, det synes jeg er merkelig.

SJOKKERTE: Amalie Lund og Mohammed Sarmadawy sto og så på kampen mellom de to duellantene. De er begge kritiske til det de var vitner til. Foto: Alex Iversen / TV 2
SJOKKERTE: Amalie Lund og Mohammed Sarmadawy sto og så på kampen mellom de to duellantene. De er begge kritiske til det de var vitner til. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Og hva er essensen?

- Essensen er for det første at det ikke finnes noe klart reglement. En annen ting er at jeg i utgangspunktet ville valgt en annen gren om jeg hadde hatt muligheten, men det frarøver de meg fordi jeg er kvinne. Og det er ekstremt provoserende. Jeg føler med meg selv når jeg ser det. Jeg blir bare trist.

SVETT: Observante «Farmen»-seere la merke til Simons svette rygg en tidlig morgen på storbondehuset. Nå forklarer han og Tonje sekvensen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Savner forklaring

Enlid var nemlig fristet til å velge grena «saging» eller «spikeren». Det fikk hun imidlertid ikke lov til, fordi det er grener som ikke er tillatt for personer med motsatt kjønn.

- Der skulle jeg gjerne tenkt meg en forklaring. Hvordan forklarer de det? Hvorfor kan ikke jeg som kvinne få ta «spikeren» selv om jeg skal opp mot en mann? At jeg ikke klarer løfte slegga like bra? Det er bullshit i så fall, mener hun.

SLEIT: Daniel Godø skal flere ganger ha fått tilsnakk for at han ikke holdt armen strakt og rett ut. Likevel vant han kampen, fordi det ikke finnes regler for hvor mange ganger man kan få tilsnakk. Foto: Alex Iversen / TV 2
SLEIT: Daniel Godø skal flere ganger ha fått tilsnakk for at han ikke holdt armen strakt og rett ut. Likevel vant han kampen, fordi det ikke finnes regler for hvor mange ganger man kan få tilsnakk. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Daniel Godø, som vant kampen tross tilsnakk flere ganger, legger ikke skjul på at han føler med sin motstander.

- Altså, jeg skjønner dem alle sammen. Men jeg tror ikke produksjonen så for seg at denne knivkampen kunne vare i 55 minutter. Det er veldig lett å miste kniven, og hver gang jeg fikk beskjed om å løfte armen, så gjorde jeg det - med krampe! Da burde jeg egentlig ha mistet kniven, mener han.

- Definitivt bedre

29-åringen følte at kniven underveis satt «limt fast» til hånda hans.

- Hvis Grethe hadde visst at hun kunne få så mye tilsnakk som mulig, så kunne hun bare holdt ut videre hun og. Men hun ga jo opp. Jeg ville mer, og det var heller ingen av oss som mistet kniven.

Til Se og Hør påpeker samtlige «Torpet»-deltakere at det ikke er Daniel Godø som har gjort noe feil her, men heller TV 2 og produksjonen - at Godø jo bare gjorde det han er der for, nemlig å prøve å vinne kampen.

Han er ydmyk overfor sin motstander, og skjønner godt at hun reagerer.

- Hun har to finalekniver, kommer inn på «Torpet» - og har muligheten til å ta seg inn på «Farmen» igjen. Og så taper hun i en konkurranse hun definitivt var bedre enn meg i. Men til syvende og sist var det hun som ga opp også, sier han til Se og Hør.

TV 2: - Lov å være uenig

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter at kampen mellom Daniel og Grethe varte i over 50 minutter. Han påpeker at episodene sjelden er over 15 minutter lange.

- Det sier seg selv at det er mye av kampen som ikke er med. Det aller meste av det som filmes både på «Torpet» og «Farmen» kommer aldri på TV, sier han til Se og Hør.

MÅTTE HJEM: Grethe Enlid måtte forlate programmet og reise hjem etter å ha tapt torsdagens kamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅTTE HJEM: Grethe Enlid måtte forlate programmet og reise hjem etter å ha tapt torsdagens kamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Dahl deler ikke deltakernes tanker om at kampen ikke var rettferdig.

- Nei, hverken at reglene er urettferdige for kvinner eller at kampen var urettferdig. Reglene er helt like for menn og kvinner. Og vi mener at prinsippet om kjønnsnøytrale konkurranser gjør konkurransene mer rettferdig. Det er det lov å være uenig i, men det er altså det prinsippet vi har forholdt oss til.

FORBANNA: Nils Kvalvik måtte forlate «Farmen» etter den mye omtalte fyllefesten i 2020. På «Torpet» ett år måtte han igjen pakke sakene sine etter regelbrudd. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Han understreker at torsdagens knivkamp er en utholdenhetskonkurranse, som handler om hvem som mister kniven først eller gir opp.

- Det er ikke noen begrensinger på hvor mange korrigeringer man kan få, så lenge man klarer å rette seg opp igjen. Denne gangen gikk Grethe tom for krefter før Daniel. Derfor vant han, sier pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til Se og Hør.

LES OGSÅ: Maren Lundby avslører ny jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer