- Jeg blir aldri lei av dette

Men Pia Tjelta er ikke veldig glad i å gå på audition.

FORNØYD: - Hele prosjektet opplevdes organisk, og det både tror og håper jeg at filmen vil bære preg av, sier Pia Tjelta til Seher.no. Foto: Bjørn Ekker/Seher.no
FORNØYD: - Hele prosjektet opplevdes organisk, og det både tror og håper jeg at filmen vil bære preg av, sier Pia Tjelta til Seher.no. Foto: Bjørn Ekker/Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Torsdag har publikum muligheten til å se filmen «Hjelp vi er i filmbransjen» sammen med mange av skuespillerne fra filmen ved Akershus festning. Dagen etterpå har den mye omtalte komedien premiere over hele landet.

Flere kjente navn er med i filmen, deriblant Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson, først og fremst kjent fra TV 2-programmet «Torsdag kveld fra Nydalen». Men også den svenske Hollywood-stjernen Peter Stormare, Jenny Skavlan, Julie Schacht og Hege Schøyen bidrar med alt de kan.

Det gjør også Pia Tjelta (33).

Tjelta har etter hvert rukket å bli en svært erfaren skuespiller her til lands. 33-åringen har spilt i en rekke filmer, deriblant «Mongoland», «Kvinnen i mitt liv», «Buddy», «5 løgner», «Lønsj» og «Pax».

- Blir du aldri lei, Pia?

- Nei, jeg gjør ikke det altså, sier den norske skuespilleren til Seher.no når vi møter henne i forbindelse med fredagens premiere.

Tjelta innrømmer imidlertid at dagene av og til kan bli litt lange. Men der har hun bare innfunnet seg med at «sånn er det bare».
 
- Lange dager, ja - er du gal. Men det er jo bare en del av jobben det. At man river seg litt i håret, ikke får til ting - og at man synes det er vanskelig å gå gjennom en prosess med «17 årstider» i løpet av en produksjon, forteller hun.
 
I «Hjelp vi er i filmbransjen» spiller hun innspillingsleder av filmen de spiller inn i filmen. Ifølge henne selv, var hun - på grunn av en noe liten rolle - bare med og gjorde opptak i fire eller fem dager.

Kort tid til tross: Hun klarte likevel å ha mye moro på disse dagene.

- Vi hadde det veldig, veldig gøy. Det var ekstremt god energi i hele produksjonen. Hele prosjektet opplevdes organisk, og det både tror og håper jeg at filmen vil bære preg av.

«Hjelp, vi er i filmbransjen» handler om en vennegjeng som går i gang med å lage en spillefilm i håp om at Glenn, spilt av Henrik Thodesen, skal imponere en dame. Dermed avholder de en - i utgangspunktet - falsk audition for å skaffe seg de fineste damene i byen. 

- Har du selv noen dårlige minner fra audition?

- Alt for mange, sier Tjelta, som samtidig innrømmer at hun ikke er så begeistret for å vise seg fram i en slik setting.

- Det er jo en ekstremt konstruert situasjon, som gjør det vanskelig å slappe av i. Det er liksom konstruert uansett. Man kan aldri komme til en audition og være på sitt beste, det er ikke sånn man jobber. Da må man jobbe lenge med en scene og konferere med regissør og slikt. Men det er jo bare noe man må gjennom, mener premiereklare Pia Tjelta.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Gjemte seg i én måned etter sexy-kåring  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer