SKUESPILLERPAR: Til magasinet Mamma sier Henriette Steenstrup at hun følte seg som en elefant på den røde løperen til Amanda-utdelingen. Men her stråler den flotte skuespilleren sammen med ektemannen og kollegaen Fridtjov Såheim i Haugesund. Foto: SCANPIX
SKUESPILLERPAR: Til magasinet Mamma sier Henriette Steenstrup at hun følte seg som en elefant på den røde løperen til Amanda-utdelingen. Men her stråler den flotte skuespilleren sammen med ektemannen og kollegaen Fridtjov Såheim i Haugesund. Foto: SCANPIXVis mer

- Jeg blir aldri en sylfide

Henriette Steenstrup følte seg som en elefant på den røde løperen.

SEHER.NO: - Alle sa jeg så ut som en hval, og det gjorde jeg også, sier skuespiller Henriette Steenstrup (34) til magasinet Mamma.

Det er ett år siden Henriette og ektemannen og skuespillerkollega Fridtjov Såheim (40) ble foreldre til lille Ebba.

I magasinet forteller den nybakte mammaen, som blant annet er kjent for biroller i Budbringeren og Mars og Venus, om svangerskapet, den dramatiske fødselen og likestillingens kår i tiden etterpå.

- Jeg tror mange menn ikke har lyst til å være hjemme med barn. De synes det er kjedelig. Og det er klart det er det! [...] Det er slitsomt å stå opp halv seks og passe barn i tolv timer. Men er det bare menn som har lov til å synes det, freser Henriette.

På hjemmebane har hun innført et strengt likestillingregime.

- Vi står opp annenhver dag, uansett!

Selv om hun kjemper hardt for likestillingen hjemme, innrømmer hun at hun er selvbevisst i forhold til sitt eget utseende og at hun av og til føler seg som en flodhest på den røde løperen.

- For eksempel på Amandaprisutdelingen. Der følte jeg meg fort som en elefant, mens alle de andre gled forbi meg på løperen. Når jeg gidder å føle meg som en flodhest, er det en form for usikkerhet som kommer av selvbevissthet, sier hun.

- Jeg skulle helst ha vært rett tilbake i matchvekt. Men det er en myte at man raser ned mens man ammer, det funket ikke på meg. [...] Men det viktigste for en skuespiller er likevel å være i form, og det er jeg.

- Jeg har innsett at jeg aldri blir en sylfide. Men det er gøy også da! At vi er forskjellige! Vi skal jo framstille folk, og folk er forskjellige, sier Henriette til Mamma.

Henriette spiller fort tiden Klatremus i "Hakkebakkeskogen" på Nationaltheatret. Hun spiller kona til Tommy Sharif i dramaserien "Det hemmelige rommet" på NRK i desember, og har laget og spiller i komidramaserien "En god nummer to" som vises på TV2 i januar.

LES OGSÅ: Nekter å slanke seg

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.