Mikael Persbrandt:

- Jeg blekner av angst når jeg tenker på hva jeg gjorde mot dem

Beruset og sjalu Mikael Perbrandt konfronterte eksens nye kjæreste.

ANGRER: Skuespiller Mikael Persbrandt forteller om da han i 2006 dukket opp utenfor døra til eksen Maria Bonnevie og Fredrik Skavlan. Foto: NTB scanpix / Andreas Fadum
ANGRER: Skuespiller Mikael Persbrandt forteller om da han i 2006 dukket opp utenfor døra til eksen Maria Bonnevie og Fredrik Skavlan. Foto: NTB scanpix / Andreas Fadum Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt (54) og norske Maria Bonnevie (44) gikk hvert til sitt i 2005 etter nesten syv år sammen.

Forholdet tok slutt etter at Aftonbladet avslørte at Persbrandt ventet barn med Ulf Lundells datter, Sanna - mens han var i et forhold med Maria.

I 2006 fant Bonnevie imidlertid lykken på nytt, med programleder Fredrik Skavlan (51).

I Persbrandts nye selvbiografi, «Så som jag minns det», forteller skuespilleren åpent og ærlig om sjalusien som rammet ham da han fant ut om eksens nye forhold.

I boken skriver han at han ble knust da han fikk høre nyheten, og oppsøkte ekskjæresten i leiligheten hennes etter en fuktig kveld på byen. Både Maria og Fredrik Skavlan var i leiligheten da Persbrandt begynte å banke på døren og rope utenfor.

Saken fortsetter nedenfor.

FANT LYKKEN: Fredrik Skavlan møtte Maria Bonnevie for første gang da hun gjestet «Først & Sist» for mange år siden. Senere ble de et par. Foto: Andreas Fadum
FANT LYKKEN: Fredrik Skavlan møtte Maria Bonnevie for første gang da hun gjestet «Først & Sist» for mange år siden. Senere ble de et par. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Jeg lo og gråt om hverandre

Han skriver at sto utenfor døren hennes i omtrent en time, og at Skavlan omsider skal ha kommet frem til døren og pratet med ham gjennom brevluken.

«Stakkars Maria og Skavlan, de hadde ingen anelse om hvordan de skulle håndtere den berusede gærningen som sto på andre siden av døren; et grenseløst menneske, en stalker, et menneske med total selvtillit - en person som i tillegg syntes å ha glemt at han hadde en gravid kjæreste og at han skulle bli pappa noen måneder senere. Jeg gråt og lo om hverandre, og Skavlan prøvde å roe meg ned og snakke med meg, men Maria nektet å vise seg», skriver skuespilleren, ifølge Expressen.

I dag ser 54-åringen tilbake på hendelsen med anger.

- Jeg blekner av angst når jeg tenker på det. Hvor langt kan et menneske egentlig synke, skriver han.

Gjest hos «Skavlan»

Det kan imidlertid virke som at Mikael Perbrandt har lagt sjalusien bak seg. I september i fjor gjestet nemlig Perbrant talkshowet «Skavlan», som kjent ledes av Fredrik Skavlan.

I sendingen fortalte skuespilleren blant annet om tiden da han misbrukte kokain og røpet at misbruket hans var mye verre enn hvordan det ble fremstilt i media.

- Det var mye verre naturligvis. Ingen røyk uten ild. Det kunne ha blitt skrevet saker om meg hver dag. Lever man som jeg gjorde skyver man ting fra seg, forsvarer seg og forteller både store og små løgner. Kommer man for sent er det alltid noen andre sin feil, sa han ifølge Aftonbladet.

I 2011 ble han tatt av politiet for rusmisbruk.

I fjor sa han imidlertid i et TV-intervju at han hadde vært rusfri i 16 måneder den gang, etter å ha brukt ulike rusmidler som en form for selvmedisinering før han fikk diagnosen bipolar.

Saken fortsetter nedenfor.

ALKOHOL: Åpenhjertig Mikael Persbrandt blir intervjuet av Fredrik Skavlan der han fortalte om sitt misbruk av blant annet alkohol. Video: NRK / Foto: Karin Törnblom / IBL Vis mer

Turbulent forhold

I dag er han, kjæresten Sanna Lundell og parets to sønner bosatt i en herregård utenfor Stockholm.

Men selv om det virker som Persbrandt og Lundell nå har funnet roen sammen, har forholdet mellom dem vært svært turbulent.

Det svenske paret har vært av-og-på helt siden 2005 og har «slått opp sikkert 20 ganger» ifølge et tidligere intervju med Lundell.

I et intervju med Dagbladet Magasinet i fjor fortalte hun åpenhjertig om forholdet til faren, og til kjæresten.

- Pappa drakk og drakk, men så ble han tørrlagt og gikk til totalt fungerende forelder igjen. Jeg har gode minner også. Men 25 år seinere så går jeg altså hen og forelsker meg i en med avhengighetsproblemer! sa hun da.

Her i Norge er Persbrandt kanskje spesielt kjent for rollen som Gunvald Larsson i krimserien «Beck».

ROLIG FAMILIELIV: Selv om forholdet mellom Sanna Lundell og Mikael Persbrandt har vært turbulent, virker det som de i dag lever en rolig tilværelse utenfor byens kjas og mas. Foto: NTB scanpix
ROLIG FAMILIELIV: Selv om forholdet mellom Sanna Lundell og Mikael Persbrandt har vært turbulent, virker det som de i dag lever en rolig tilværelse utenfor byens kjas og mas. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg tror du bevisst prøver å såre meg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer