- Jeg bleker barnas tenner hver uke

Realitystjernen fra den nye serien «Toddlers & Tiaras» bryr seg ikke om protestene fra sin åtte år gamle datter. Se videoen som har skapt debatt i USA.

IGNORER DATTERENS PROTESTER: Mamma Lori nekter å høre på sin åtte år gamle datter Alaska når hun ikke vil bleke tennene i realityserien «Toddlers & Tiaras» Foto: TLC
IGNORER DATTERENS PROTESTER: Mamma Lori nekter å høre på sin åtte år gamle datter Alaska når hun ikke vil bleke tennene i realityserien «Toddlers & Tiaras» Foto: TLC Vis mer
Se video av den omstridte tannblekingen nederst i artikkelen!

SEHER.NO: Den nye amerikanske realityserien «Toddlers & Tiaras» har skapt debatt i USA, etter at den begynte å følge mødre som gjør alt for å få barna sine til å vinne skjønnhetskonkurranser.

I en av de nyeste episodene av serien - som nettopp har begynt sin fjerde sesong i USA på kanalen TLC - viser blant reality-mammaen Lori hvordan hun jevnlig bleker tennene til sin datter Alaska (8) og sønn Braxton (5). TLC har også sendinger i Norge.

Ignorerer barnas protester
Til tross for at barna sier at de hater tannblekemiddelet og datteren forsøker å gjemme seg, gir ikke moren deres seg før de begge har gjennomgått behandlingen.

Scenene har ført til at flere amerikanske medier mener barna blir utnyttet i foreldrenes jakt på å bli berømte.

Selv mener Lori at hun ikke gjør noe barna ikke vil. Hun tror ikke barna mener det de sier, når de hevder de hater behandlingen.

- Det er ikke noe galt i å bleke barnas tenner, så lenge du bruker noe de liker, sier hun til kameraene.

Advarer mot tannbleking hos barn
Informasjonssjef i Den norske tannlegforening, Morten Rolstad, advarer mot å utsette unge barn for tannbleking.

- I dag finnes det ingen formell aldersgrense for tannbleking i Norge, men normalt trenger ikke personer under 20 år tannbleking fordi de ikke har fått misfargingen man kan få når man blir eldre. Blekemiddelet er et kraftig stoff, og dersom dette blir en trend i Norge, vil vi nok få en regel som sikrer at tannleger ikke gir dette til så små barn, sier Morten Rolstad til Seher.no.


- Når det gjelder såkalte blekemidler man kjøper over disk, er det i ferd med å komme på plass regler i EU, som sikrer at disse knapt blir sterkere enn vanlig tannkrem. Men bleking av tenner til små barn er uansett noe vi vil fraråde, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg hater de åtte babyene mine