VRAKET: Stig Frode Henriksen skulle egentlig posert løperen med Sofia Helin og de andre stjernene. Men han ble vraket fra ”Gåten Ragnarok”, og kom til Colosseum kino som vanlig tilskuer, med kjæresten Lisa Tverrå Johnsen (26 - kjent fra X Factor). Foto: Geir Egil Skog, Se og Hør
VRAKET: Stig Frode Henriksen skulle egentlig posert løperen med Sofia Helin og de andre stjernene. Men han ble vraket fra ”Gåten Ragnarok”, og kom til Colosseum kino som vanlig tilskuer, med kjæresten Lisa Tverrå Johnsen (26 - kjent fra X Factor). Foto: Geir Egil Skog, Se og HørVis mer

- Jeg ble vraket rett før innspillingen

Stig Frode Henriksen skulle spilt sønnen til Bjørn Sundquists rollefigur i «Gåten Ragnarok». Slik gikk det ikke.

SEOGHØR.NO: - Jeg vet ikke om jeg har lov til å si dette. Men jeg tar sjansen, sa Stig Frode Henriksen (38) da Se og Hør møtte ham på den røde løperen fredag.

I siste liten ble han vraket fra det som nå ser ut til å bli årets norske kinosuksess (over 60.000 besøkende åpningshelgen, red. anm.).

STJERNEPARET: Sofia Helin – stjernen fra TV-serien ”Broen” – har filmens kvinnelige hovedrolle. Pål Sverre Hagen har den mannlige hovedrollen. Foto: Geir Egil Skog, Se og Hør
STJERNEPARET: Sofia Helin – stjernen fra TV-serien ”Broen” – har filmens kvinnelige hovedrolle. Pål Sverre Hagen har den mannlige hovedrollen. Foto: Geir Egil Skog, Se og Hør Vis mer

- Min rolle ble omskrevet flere ganger. I ett av manusene var jeg omtalt som sidekick for karakteren til Bjørn Sundquist. I en senere versjon leste jeg at det var sønnen hans jeg skulle spille. Ting ble skrevet om flere ganger – det som gikk igjen, var at jeg hadde en rolle som «bad guy». Men så - rett før innspillingen startet - fikk jeg beskjed om at karakteren min var skrevet ut av manus, røper Stig Frode.Han legger til:

- Jeg tror det hadde å gjøre med budsjettoverskridelser. Ved å kutte vekk min rolle sparte de penger.

«Gåten Ragnarok» hadde et budsjett på nesten 40 millioner kroner. Dersom den fortsetter med å trekke folk inn i kinomørket i takt med premierehelgen, vil filmen spille inn langt mer enn de 40 millionene den kostet.

Storfilmen ble delvis spilt inn i Stig Frode Henriksens bakgård, rett utenfor hans hjemby Alta.
Til tross for den stemoderlige behandlingen som ble hans rollefigur til del, var Stig Frode raus nok til å takke ja da han ble invitert til premieren.

Selv er han uansett snart kinoklar med to andre filmer:

- Vi er nettopp ferdige med å spille inn «Død snø 2» på Island. Den kommer på kino i februar. Men før det –  18. desember – kommer «Kill Buljo 2», oppfølgeren til den aller første filmen vi laget.