Zara Larsson:

- Jeg ble voldtatt

Den svenske superstjernen forteller at hun har traumer i åpenhjertig intervju.

HAR FORANDRET SEG: Zara Larsson sier hun ikke er den samme hun var for fire år siden. Foto: Shutterstock Editorial / Image Press Agency / NTB
HAR FORANDRET SEG: Zara Larsson sier hun ikke er den samme hun var for fire år siden. Foto: Shutterstock Editorial / Image Press Agency / NTB Vis mer
Publisert

Zara Larsson (23) har hatt en kometkarriere innen musikken, og har skaffet seg fans verden over.

Til tross for sin unge alder har hun sjelden vært fremmed for å snakke høyt om feminisme og seksualitet, og var tilsynelatende aldri redd for å provosere.

Den personen er hun ikke lenger, skal vi tro henne selv. Den siste tiden har det vært stillere rundt artisten, men i et åpenhjertig intervju med «Sommer i P1» gir hun et innblikk i hvordan hun har det.

«POSTER GIRL»: Zara Larsson snakker om ny musikk, Kygo og den nye kjæresten, som dukker opp i en fersk musikkvideo. Video: Rød Løper Vis mer

- Usunt bekreftelsesbehov

Blant annet forteller hun at hun savner den hun var, og at hun ikke kjenner seg selv igjen.

- Nå lurer jeg mest på om jeg selv vet hva jeg vil. Jeg klarer knapt å ta beslutninger lenger. Det tok fire år for min nye plate å komme ut. Jo mer jeg har lært, jo mer forstår jeg at jeg ikke forstår. For hvert steg finnes det to nye valg. Før valgte jeg krig og konfrontasjoner, gikk hardt inn og ga meg aldri. Nå kan jeg ikke lenger krangle med gamle gubber på nettet.

Intervjuet er gjengitt av Aftonbladet.

Larsson forklarer også at hun leser alle kommentarfelt i sine sosiale medier for å se hva folk tenker om henne, noe hun beskriver som et «usunt bekreftelsesbehov».

STJERNELOOK: Se og Hørs skjønnhetsekspert Cecilie Krogh viser deg hvordan du kan se ut som Zara Larsson. Video: Cecilie Krogh Vis mer

- Det er i slike stunder jeg ikke klarer å slutte. Når jeg ikke føler meg på topp. Når jeg må ha en injeksjon av bekreftelse, rett inn i blodet. Jeg tør å bevege meg ut i farvannet igjen, når jeg har sluppet ny musikk. Da er det mindre risiko for å se noen skrive om meg og min personlighet.

Forteller om voldtekt

Larssons tredje album ble sluppet tidligere i år, til en firer fra Dagbladets anmelder. Hun er viden kjent utover landegrensene, men misliker det å bli kalt en «verdensartist».

23-åringen forklarer at hun bli engstelig av beskrivelsen, og at det gjør at hun føler hun må bære hele Sverige på sine skuldrer.

Under en konsert i Sverige i 2016 ble en kvinne voldtatt under konserten til Zara Larsson. Da la ikke artisten lokk på sinnet sitt. Nå sier hun at også hun selv har blitt utsatt for en voldtekt.

FLØRTING: De svenske superstjernene Benjamin Ingrosso og Zara Larsson forvirret fansen den med vill flørting i sosiale medier. Her svarer han på ryktene overfor Rød Løper. Video: Kine Falch / Reporter: Thea Hope Vis mer

- Jeg forstår liksom ikke at jeg selv har omgåttes med voldtektsmenn, at jeg selv har blitt voldtatt. At det som aldri før føltes som et traume kommer senere i livet og innhenter meg i bølger av tårer og skyldfølelse med andre gutter som ikke tvinger en til sex. At det som aldri føltes som et traume i dag viser seg som panikkfølelse så snart jeg ser navnet mitt en avisoverskrift eller som trend på Twitter. Pulsen stiger, håndflatene er våte. Jeg føler meg skjelven, jeg får vondt i magen, sier hun.

Når den angivelige voldtekten skal ha funnet sted forteller hun ikke. Det er ikke kjent om noen har blitt politianmeldt i saken.

Tungt under corona

Popstjernen har tidligere uttalt seg om hvordan coronapandemien påvirket henne, blant annet at hun slet med å komme seg ut av sengen.

«Jeg er faktisk stolt av meg selv for å komme meg ut av sengen i dag, for noen dager klarer jeg det ikke. Jeg orker ikke bry meg om å spise, vaske rommet mitt, svare på tekstmeldinger eller samtaler og andre ting som skal være enkelt. Dette året har vært så vanskelig for meg mentalt», skrev hun på Instagram i desember.

SLITER MED TRAUMER: Zara Larsson forteller at hun sliter etter å ha opplevd en voldtekt. Foto: Steve Meddle/Shutterstock/NTB
SLITER MED TRAUMER: Zara Larsson forteller at hun sliter etter å ha opplevd en voldtekt. Foto: Steve Meddle/Shutterstock/NTB Vis mer

Selv om Larsson har hatt det tøft den siste tiden, kunne hun i fjor sommer dele en gladnyhet. Hun hadde nemlig funnet kjærligheten igjen, men holdt identiteten til sin utkårede skjult.

23-åringen forklarte da hun hadde behov for å holde kjæresten privat, etter at tidligere forhold hadde vært svært offentlige. Kjæresten har imidlertid gjort en gjesteopptreden i en av musikkvideoene hennes.

I 2019 ble det slutt med den britiske modellen Brian Whittaker. Da oppga Larsson tidsklemme som årsaken bak bruddet.

BRUDD: Realityprofil Aurora Gude snakker ut om bruddet med samboeren Haakon Johan Lønner. Reporter: Jonas Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Bruddet har vært veldig vanskelig for begge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer