Jenny Skavlan om Live Nelvik sin graviditet:

- Jeg ble veldig skuffet

To dager før avreise til Afrika fant Live Nelvik ut at hun var gravid.

NY SERIE: Neste lørdag er det premiere på Jenny Skavlan og Live Nelvik sin episode av «Jorden rundt på seks steg». I forkant av serien skjedde det imidlertid noe som ingen av dem hadde planlagt. Foto: NTB Scanpix
NY SERIE: Neste lørdag er det premiere på Jenny Skavlan og Live Nelvik sin episode av «Jorden rundt på seks steg». I forkant av serien skjedde det imidlertid noe som ingen av dem hadde planlagt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer kunne NRK-profilene Live Nelvik (35) og Tore Sagen (38) glede seg over å bli foreldre for tredje gang. Denne gang til en liten jente, som har fått navnet Ingrid.

Fra før av har paret døtrene Liv (5) og Elsa (2) sammen.

Da Nelvik gjestet «Senkveld» på TV 2 fredag, kunne hun avsløre at det siste svangerskapet kom brått på.

I fjor spilte Nelvik inn serien «Jorden rundt på seks steg» med sin gode venninne Jenny Skavlan (32), et program der de skal utforske teorien om at uansett hvor man er i verden, så er det bare seks bekjentskap mellom alle mennesker.

To dager før avreisen til Afrika, der serien er blitt spilt inn, fikk Live seg en overraskelse. Til «Senkveld»-programlederne Helene Olafsen (28) og Stian Blipp (28), avslører nemlig 35-åringen at hun fant ut at hun var gravid.

- Jeg ble skuffet

Selv om det i utgangspunktet er en hyggelig ting å få barn, falt ikke nyheten i god jord hos Skavlan.

- Jeg og Live har drømt å lage TV og andre morsomme ting sammen i mange år, men så har det alltid blitt avbrutt av at en av oss er blitt smelt på tjukka. Vi holdt faktisk på med en programidé da hun ble gravid for aller første gang, og så har det gått slag i slag siden den gang, fortalte Skavlan.

Det ble derfor en stor nedtur for Skavlan, som hadde sett for seg en litt annen reise enn hva resultatet ble.

- Det å vente barn er veldig hyggelig, men jeg ble veldig skuffet. Det jeg trengte i livet mitt akkurat da var en heidundrende jentetur med en jente som jeg liker veldig godt, og som jeg aldri har vært på en heidundrende tur med, fortalte Skavlan.

Jenny Skavlan hadde nemlig planlagt denne turen til punkt og prikke. Hun vitset om at hun hadde pakket ned rosa cowboyhatter med fjær på, og trykket opp T-skjorter med skriften «Norwegian drinkingteam».

- De fikk vi aldri brukt, men det ble en veldig hyggelig og morsom tur. Den ble definitivt ikke like ellevill som jeg hadde sett for meg, sa hun.

GODE VENNER: Jenny Skavlan og Live Nelvik har vært venner i ti år. Turen til Afrika var imidlertid den første turen de to var på sammen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GODE VENNER: Jenny Skavlan og Live Nelvik har vært venner i ti år. Turen til Afrika var imidlertid den første turen de to var på sammen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Vurderte å ikke dra

Da sjokkbeskjeden om svangerskapet traff Nelvik, var det imidlertid helt andre ting enn cowboyhatter med fjær som bekymret 35-åringen.

Da Se og Hør møtte den populære «Lørdagsrådet»-programlederen under årets P3 Gull lørdag, kunne hun fortelle at hun i utgangspunktet reagerte med lettelse over tidspunktet hun fant det ut på.

- Jeg reagerte med lettelse, i og med at jeg skulle til å putte en malariatablett i munnen. Det skal du helst ikke kombinere med et foster i magen, så det var en lettelse. Man tenker jo «skal jeg til Afrika nå», men jeg falt på avgjørelsen om at jeg like gjerne kunne kjede meg der nede som her. Så da dro vi, sa hun til Se og Hør.

Turen var egentlig planlagt til et land i Afrika der man kunne risikere å bli zikasmittet. Dersom gravide blir det, kan det ha alvorlige konsekvenser for fosteret. Live ringte dermed regissøren for å fortelle om babynyheten, og for å bli enige om hva de skulle gjøre.

Dermed endret de destinasjon til Lesotho, som ligger i det sørlige Afrika, som ikke er rammet av viruset.

Episoden kjendiskvinnene er med i, ruller over skjermen den 1. desember. Nelvik kunne avsløre overfor Se og Hør at programmet vil inneholde flere gode bekjentskap.

Saken fortsetter nedenfor.

- Turen var fin. Det er jo et heseblesende opplegg, men det var helt fantastisk. Man treffer mennesker som man vanligvis aldri ville ha truffet, fortalte hun til Se og Hør.

På spørsmål om hva ektefellen Tore Sagen synes om serien, kunne hun avsløre at han ikke har sett noen klipp av den store reisen.

- Jeg tror kanskje han kommer til å bli overrasket over hvor mye sykt jeg faktisk har opplevd, lo en smørblid Live Nelvik.

LES OGSÅ: Vurderte å legge opp etter kjærestens dopingdom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer