PÅ EKSPEDISJON: I tredje sesong av «Ingen grenser» kjemper denne spreke gjengen seg gjennom den norske villmarken sammen med programleder Odd-Bjørn Hjelmeset. Fv: Kristin Maridal, Marie Finstad, Kristine Thorud Lund, Alina Hartikkala, Eirik Vaule Røisland, Hanne Enerhaugen, Camilla Rambø, Sareng Amini, Christian Fjeldal, Hein Anders Kvalheim og Raymond Hoel. Foto: Ingen grenser 2013, Bergen
PÅ EKSPEDISJON: I tredje sesong av «Ingen grenser» kjemper denne spreke gjengen seg gjennom den norske villmarken sammen med programleder Odd-Bjørn Hjelmeset. Fv: Kristin Maridal, Marie Finstad, Kristine Thorud Lund, Alina Hartikkala, Eirik Vaule Røisland, Hanne Enerhaugen, Camilla Rambø, Sareng Amini, Christian Fjeldal, Hein Anders Kvalheim og Raymond Hoel. Foto: Ingen grenser 2013, BergenVis mer

- Jeg ble veldig mye mobba

«Ingen grenser»-deltagerens tøffe oppvekst gjorde at hun selv endte opp som mobber.

SEOGHØR.NO: I begynnelsen av oktober hadde det populære programet «Ingen grenser» premiere på TV 2.

I årets sesong er Alina Hartikkala (30) en av de ti deltagerne med funksjonsnedsettelser. Langesundsjenta fikk hjeneslag som treåring og som følge av dette ble hele høyre siden lammet.

I et intervju med Dagbladet forteller Alina at oppveksten hennes var langt fra lett.

- Jeg ble veldig mye mobba på barneskolen. I ettertid har jeg skjønt at jeg var lett offer. Jeg var litt annerledes enn alle andre, og jeg hadde et rart navn. Barn er ofte veldig slemme med hverandre, og det var jeg som trakk det korteste strået, sier hun til avisa.

Da Alina begynte på ungdomskolen hadde hun et sterkt ønske om å passe inn, og dette endte opp med at hun gikk fra å være mobbeoffer til å selv bli en mobber.

- Fjortisjenter er jo fryktelig kule, og jeg blei en typisk kul fjortis som endte opp med å gjøre fryktelig slemme ting. Vi mobba folk, og trodde vi var veldig tøffe, forteller hun til Dagbladet.

30-åringen sier videre at mobbing gjorde henne utilpass, og at hun slet med å finne en plass i samfunnet. Dette resulterte i at hun i lang tid drev med selvskading.

Vendepunktet kom da hun traff mannen hun i dag er gift og har barn med.

LES OGSÅ: Kuttet ut kontakten med familien