- Jeg ble utrolig såret og veldig sint

«Den siste viking»-deltager Maybritt Dale knakk fullstendig sammen av den stygge kommentaren. Se video!

Se klipp fra mandagens «Den siste viking» i videovinduet over!

KNAKK SAMMEN: - Jeg tåler vanligvis mye. Men dette føltes som å få en knyttneve rett i fjeset, sier Maybritt til Seoghør.no.
KNAKK SAMMEN: - Jeg tåler vanligvis mye. Men dette føltes som å få en knyttneve rett i fjeset, sier Maybritt til Seoghør.no. Vis mer

SEOGHØR.NO: Det begynner å dra seg til i TVNorge-programmet «Den siste viking», og i mandagens episode får en av deltagerne, Maybritt Dale (49), seg en nesestyver av de sjeldne.

- Kvalmt
De to lagene drar denne gangen ut på tokt til hverandres leir, der de blant annet stjeler til seg mat. På vei hjem krysser lagene hverandre i hvert sitt skip.

- Takk for at dere ødela middagen! skrikeren av deltagerne til det andre laget.

- Dere kan lage ny mat selv, svarer Maybritt, hvorpå Håkon Frahm Stokka (25) kontrer at han skal lage middag av 49-åringens sønn, Leo (8).

- Håkon, du er syk. Det er det kvalmeste jeg har hørt! Skriker en tydelig følelsesmessig berørt Maybritt når det går opp for henne hva som nettopp ble sagt.

FØLELSER I SVING: Mandagens vikingtokt blir enda mer dramatisk enn ventet for deltagerne i «Den siste viking». Foto: TVNorge
FØLELSER I SVING: Mandagens vikingtokt blir enda mer dramatisk enn ventet for deltagerne i «Den siste viking». Foto: TVNorge Vis mer

Lille Leo er utviklingshemmet og har levd et hardt liv inn og ut av sykehus. Til Seoghør.no legger ikke «Den siste viking»-deltageren skjul på at kommentaren satte en støkk i henne.

- Utrolig såret
- Jeg tåler vanligvis mye. Men dette føltes som å få en knyttneve rett i fjeset. Der og da kokte det i hodet mitt, jeg ble utrolig såret og veldig sint. Man snakker ikke sånn om et forsvarsløst og funksjonshemmet barn, sier hun til Seoghør.no.

Håkon på sin side mener at det var hans kvinnelige konkurrent som provoserte ham såpass at han til slutt kokte over.

SLO TILBAKE: - Det er ikke lett for en mobber å smake sin egen medisin. Der og da fortjente hun alt hun fikk, mener Håkon Frahm Stokka.
SLO TILBAKE: - Det er ikke lett for en mobber å smake sin egen medisin. Der og da fortjente hun alt hun fikk, mener Håkon Frahm Stokka. Vis mer

- Hun ropte til vår båt at vi jo bare «kunne lage ny mat». Jeg ble så forbannet at jeg slang en sleip skruball tilbake til henne. Det er ikke lurt å tulle med et idrettsmenneske med superlavt blodsukker...

- Har du forståelse for at Maybritt reagerte som hun gjorde?

- Selvfølgelig forstår jeg det. Det er ikke lett for en mobber å smake sin egen medisin. Der og da fortjente hun alt hun fikk. Men etter at vi alle fikk spist litt og tenkt oss om var nok laget mitt også enig i at jeg kanskje hadde gått litt over grensa, forteller Håkon, som understreker at han ikke ante noe om sønnens handikap eller alder.

Beklaget seg på Facebook
Nå i ettertid legger imidlertid 25-åringen seg flat for det han selv innser var et overtramp.

MAMMAS HJERTEKNUSER: Lille Leo er bare åtte år, utviklingshemmet og har opplevd et tøft liv inn og ut av sykehus.
MAMMAS HJERTEKNUSER: Lille Leo er bare åtte år, utviklingshemmet og har opplevd et tøft liv inn og ut av sykehus. Vis mer

- Jeg kunne vært mer diskré og uten tvil ordlagt meg annerledes. Så jeg må bare beklage det som ble sagt, Håkon, mens Maybritt for lengst har tilgitt ham for det som skjedde.

- Jeg og Håkon er venner i dag. Han sendte meg også et «brev» på Facebook, der han beklaget seg og medga at han har blitt klokere etter at han selv ble pappa, Jeg har egentlig ikke noe vondt å si om ham. Det var tøft for meg der og da, men jeg bærer ikke nag til ham i dag, forteller «Den siste viking»-deltageren til Seoghør.no.

I tillegg til 8 år gamle Leo, har Maybritt Dale barna Ida (25) og Aleksander (23).

«Den siste viking» ser du på TVNorge mandager og onsdager klokka 20.30.

LES OGSÅ: Følte seg truet på livet under TV-innspilling