- Jeg ble utnyttet og misbrukt

Thandie Newton forteller om hårreisende auditioner som tenåring.

BLE UTNYTTET: Skuespiller Thandie Newton avslører i et intervju med CNN at hun som ung jente ble utnyttet seksuelt, uten å være klar over omfanget, når hun var på filmaudition. Her ankommer skjønnheten Golden Globe Awards i januar.  Foto: All Over Press
BLE UTNYTTET: Skuespiller Thandie Newton avslører i et intervju med CNN at hun som ung jente ble utnyttet seksuelt, uten å være klar over omfanget, når hun var på filmaudition. Her ankommer skjønnheten Golden Globe Awards i januar. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Skuespiller Thandie Newton (40), kjent fra filmer som «2012» og «RocknRolla», avslører hvordan hun ble utnyttet av filmregissører da hun begynte å gå på auditioner som 16-åring.

«Akutten»-stjernen, som fronter en veldedighetskampanje mot vold og misbruk av kvinner, forteller om sine oppsiktsvekkende opplevelser til CNNs Max Foster.

- Én regissør bad meg sitte med beina spredt - kameraet var plassert slik at det kunne filme oppunder skjørtet mitt - og om å legge det ene beinet over armlenet på stolen.

- Og før jeg begynte dialogen min, sa regissøren at jeg skulle tenke på den rollefiguren jeg liksom hadde dialogen med og forestille meg hvordan det ville være å elske med denne personen, forteller hun i intervjuet.

Den vakre, halvt afrikanske briten minnes at hun reagerte på de seksuelle instruksjonene, men som en uskyldig ungjente rett fra kostskolen trodde hun dette var normal praksis. Dessuten var en kvinnelig casting director som ikke reagerte på regissørens oppførsel, til stede i rommet under den spesielle auditionen.

Noen år senere, etter å ha møtt en britisk produsent under filmfestivalen i Cannes, fant hun dessuten ut at filmregissøren hadde misbrukt filmopptaket fra screen testen.

- Han pleide å vise filmen til spesielt interesserte hjemme hos seg selv sent på kveld. En video av meg som tar på meg selv, med et kamera nesten oppi skjørtet mitt, sier Newton.

I videoen nedenfor kan du se hele det oppsiktsvekkende CNN-intervjuet med Thandie Newton.LES OGSÅ: - Hun har ikke tatt silikon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer