Chris Pratt:

- Jeg ble tvunget til å spise kundenes rester

Hollywood-stjernen kom med åpenhjertig avsløring om sin fortid.

29331068
29331068 Vis mer

«Jurassic World»-stjernen Chris Pratt (37) har de siste åra vært et av de heiteste navnene i Hollywood. Han har vært aktiv som skuespiller i snart 17 år, og gjorde seg i starten bemerket i serier som «The O.C.» og «Everwood».

1. juledag er han aktuell på norske kinoer i science fiction-filmen «Passengers».

Før han slo gjennom jobbet han på samme måte som mange av verdens største skuespillere har gjort. På dagtid løper man rundt til auditions, og på kvelden og i helgene har man jobber som holder en stabilt økonomisk.

For Pratts del var denne jobben på en restaurant, der han tjente til livets opphold som servitør. Der tjente han under 200 norske kroner dagen, og holdt seg gående ved å spise andre gjesters rester.

BESØKTE GRAHAM NORTON: Chris Pratt fortalte om sin fortid som kelner, da han besøkte programmet til den britiske programlederen Graham Norton. Foto: Scanpix
BESØKTE GRAHAM NORTON: Chris Pratt fortalte om sin fortid som kelner, da han besøkte programmet til den britiske programlederen Graham Norton. Foto: Scanpix Vis mer

Forsynte seg av gjestenes rester

Det er The Huffington Post som først omtaler saken. 37-åringen var nylig på besøk hos Graham Norton, hos hans selvoppkalte talkshow. Der delte han gjestesofaen med ingen ringere enn blant annet Jennifer Lawrence (26).

Pratt åpnet seg der opp om hvordan karrierestarten var. Selv om han tullet det bort ved å fortelle historien på en humoristisk måte, hersket det liten tvil om at den unge skuespilleren hadde det trangt økonomisk i startfasen.

- Når du er i Hollywood eller andre steder, trenger man en jobb som gir deg fri på dagtid sånn at du kan gå på auditions. Så jeg jobbet kvelder og helger, og hadde ingen penger, sier han og fortsetter:

- Kjøkkenet der matet meg mens jeg jobbet der, forklarer skuespilleren.

Når gjester var ferdig med maten sin, spiste han ofte opp restene som lå igjen på tallerkenen. Han flere tatt på fersken flere ganger, og fikk ikke akkurat ros av spisestedets ledelse.

Han endte opp med å spise maten i området mellom restauranten og kjøkkenet, som han selv omtaler som «tunnelen». Han skal også ha foreslått matretter han visste kundene ikke kom til å spise opp, slik at han kunne forsyne seg med restene.

FILMAKTUELLE: Chris Pratt og Jennifer Lawrence i science fiction-filmen «Passengers». Foto: Filmweb
FILMAKTUELLE: Chris Pratt og Jennifer Lawrence i science fiction-filmen «Passengers». Foto: Filmweb Vis mer

- Jeg har blitt fersket utrolig mange ganger mens jeg spiste av folks tallerkener, og de bare «du må stoppe med det der! Det er skikkelig, skikkelig ille», forteller han i programmet og ler.

Sexscene-aktuell

Siden har det likevel gått bra for 37-åringen. Både «Jurassic World» og «Guardians of the Galaxy» tjente inn store penger på kino-framvisninger verden over, som har sikret skuespilleren en respektabel formue på nærmere 250 millioner norske kroner, ifølge Celebrity Net Worth sine nettsider.

For tida er han derimot aktuell med noe helt annet. I den kommende filmen «Passengers», som har premiere like før jul, spiller Jennifer Lawrence og Pratt i en sexscene sammen.

LITE HØYTIDELIG: Chris Pratt er ikke redd for å vise sin uhøytidelige side. Her er han utkledd som julenissen i en sketsj sammen med den amerikanske programlederen Jimmy Fallon. Foto: Scanpix
LITE HØYTIDELIG: Chris Pratt er ikke redd for å vise sin uhøytidelige side. Her er han utkledd som julenissen i en sketsj sammen med den amerikanske programlederen Jimmy Fallon. Foto: Scanpix Vis mer

Slike ting er ikke alltid like lett å gjennomføre. Skal vi tro Lawrence, trengte hun nemlig å roe nervene før hun hoppet til sengs med sin 11 år eldre kollega, og duoen fant den perfekte løsningen på noe som lett kunne blitt en pinlig eller ubehagelig situasjon.

- Bortsett fra å gjøre en god jobb og å fortelle historien, så er hovedfokuset å gjøre den andre personen komfortabel. Hun ville drikke vin, så slik ble det og det var hyggelig, sa Pratt til MTV tidligere i høst.

Paret kjente hverandre ikke før innspillingen begynte, men 37-åringen sa at de raskt fant tonen på settet.

- Vi ble venner kjapt og båndet over vår felles favorittfilm «Dum og dummere». Vi har samme humor, syn på livet og mye annet.

Science fiction-filmen handler om en mann og en kvinne som er lagt i dyp søvn på en rutinereise gjennom verdensrommet til deres nye hjem, men som ved et uhell våkner for tidlig. Ettersom de godtar at de må leve resten av livet i romskipet begynner de å falle for hverandre. Filmen er regissert av norske Morten Tyldum.

LES OGSÅ: Ava (19) kopierte sin berømte mamma