- Jeg ble tvunget til å lyve om sex-overgrepene

Popstjernen Kesha hevder produsenten fikk henne til å frykte for både livet og karrieren.

STYGG SAK: Produsent Dr. Luke (t.h) er anklaget for ha å seksuelt misbrukt artist Kesha systematisk gjennom en periode på ti år.  Foto: NTB scanpix
STYGG SAK: Produsent Dr. Luke (t.h) er anklaget for ha å seksuelt misbrukt artist Kesha systematisk gjennom en periode på ti år. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Høsten 2014 gikk artist Kesha (28) til sak mot sin egen produsent, Lukasz «Dr. Luke» Gottwald (42), og anklaget ham for seksuelle overgrep og trakassering.

Sist uke kom den nedslående dommen i New Yorks Høyesterett. Dommer Shirley Kornreich bestemte at Kesha ikke kan bryte kontrakten sin med Sony, en avgjørelse som har fått flere Hollywood-stjerner til å reagere.

Blant andre Ariana Grande (22) og Lady Gaga (29) har støttet artisten i sosiale medier med emneknaggen «Free Kesha», noe som førte til at Dr. Luke tidligere denne uken svarte tilbake og forsvarte seg selv.

- Jeg voldtok ikke Kesha og jeg har aldri hatt sex med henne. Kesha og jeg var venner i mange år og hun var som en lillesøster for meg, skrev musikkprodusenten på Twitter mandag kveld.

Ble truet

I en rekke Twitter-meldinger fra produsenten viser han blant annet til en tidligere rettssak med Kesha i 2011, der hun den gang uttalte under ed at det aldri hadde vært noe intimt mellom dem.

Nå har det imidlertid kommet ny informasjon i saken, og nettsiden TMZ har publisert deler av Keshas søksmål der hun hevder at hun den gang ble presset av Dr. Luke til å lyve i retten.

I papirene står det blant annet: 

«Dr. Luke truet henne med å ødelegge Kesha og familien hennes om hun fortalte noen om overgrepene. Etter han dopet henne ned og voldtok henne, tok Dr. Luke artisten med til stranda for «å ha en prat» med henne. Da truet han henne med å ødelegge karrieren hennes.»

Til nettstedet er Keshas advokat Mark Geragos heller ikke snau i sine ord om produsenten.

- Han er et patetisk skadedyr. Denne fyren er ikke noe mer enn hans generasjon Bill Cosby (voldtektanklaget komiker, red.anm), sier han. 

Saken fortsetter under bildet. 

I RETTEN: Her forlot Kesha New York Høyesterett forrige uke. Hun skal angivelig ha brutt sammen i rettsalen.  Foto: SipaUSA
I RETTEN: Her forlot Kesha New York Høyesterett forrige uke. Hun skal angivelig ha brutt sammen i rettsalen. Foto: SipaUSA Vis mer

Misbrukt i ti år

«Tik Tok»-sangeren og produsenten har jobbet sammen i over ti år, og Kesha hevder at han skal ha gjort gjentatte seksuelle tilnærmelser mot henne helt siden hun signerte kontrakt med ham som 18-åring.

Ifølge Huffington Post bestemte dommeren fredag at Kesha ikke kan bryte kontrakten sin med Sony Entertainment. Hun kan imidlertid jobbe med en annen av selskapets produsenter.

Musikkprodusentens advokater har i etterkant indirekte slått tilbake mot slagordet «Free Kesha» i en uttalelse gjengitt av blant andre Billboard:

«New York County Supreme Court fastslo fredag at Kesha allerede står fritt til å spille inn og slippe musikk, uten å jobbe med Dr. Luke som produsent om hun ikke ønsker det. Enhver påstand om at hun ikke er «fri» er en myte» heter det blant annet i uttalelsen.

STOR STJERNE: Kesha ble signert som artist i 2005. Bildet er tatt fem år etter under en konsert i New York.  Foto: © John A. Angelillo/Corbis
STOR STJERNE: Kesha ble signert som artist i 2005. Bildet er tatt fem år etter under en konsert i New York. Foto: © John A. Angelillo/Corbis Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg har aldri hatt sex med Kesha