- Jeg ble tatt fullstendig på senga

Derfor brast regissør Hans Petter Moland i gråt foran hundrevis av journalister.

ENGASJERT: Regissør Hans Petter Moland (midten) sier til Dagbladet Magasinet at det blir maks 4-5 søvn i døgnet når han lager filmer - trolig en medvirkende årsak til episoden på Berlin filmfestival. Her med Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner da «Gymnaslærer Pedersen» hadde premiere i 2006.  Foto: Stella Pictures
ENGASJERT: Regissør Hans Petter Moland (midten) sier til Dagbladet Magasinet at det blir maks 4-5 søvn i døgnet når han lager filmer - trolig en medvirkende årsak til episoden på Berlin filmfestival. Her med Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner da «Gymnaslærer Pedersen» hadde premiere i 2006. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Filmregissør Hans Petter Moland (58) er neste uke kinoaktuell med sin nyeste film, den stjernespekkede actionkomedien «Kraftidioten».

I drøyt 20 år har den prisbelønte regissøren lagd kritikerroste filmer. Men da han gjestet filmfestivalen i Berlin i februar for ti år siden, var det noe annet enn anmeldelser som rørte ham. Det forteller han til Dagbladet Magasinet.

Etter den første visningen av filmen «The Beautiful Country», som Moland jobbet på spreng med å få ferdig i tide, var det pressekonferanse med noen hundre filmjournalister i salen.

Og da en fransk, kvinnelig journalist reiste seg opp og fortalte at filmen rørte henne - brast Hans Petter Moland i gråt på podiet.

- Jeg ble tatt fullstendig på senga. Det er jo nådeløst dette gamet, du legger hodet til for hogg. Derfor ble det så sterkt da denne godt voksne damen så akkurat den filmen jeg hadde prøvd å lage, forklarer han til Magasinet i dag.

- Jeg var så sliten, jeg kom rett fra Bangkok med filmkopien under armen og hadde ikke sovet på flere døgn. Så sto plutselig hun der og turte å være et menneske, mer enn en kritisk journalist, minnes Moland.

LES OGSÅ: - Herregud, så heldig jeg er

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer