Johnny Depp:

- Jeg ble svindlet for 277 millioner

Johnny Depp går til sak mot sine egne advokater.

ØKONOMISK KRANGEL: Johnny Depp er for tida involvert i flere store søksmål mot folk han tidligere har hatt profesjonelle relasjoner med. Nå har han blant annet gått til sak mot sin tidligere advokat. Foto: NTB scanpix
ØKONOMISK KRANGEL: Johnny Depp er for tida involvert i flere store søksmål mot folk han tidligere har hatt profesjonelle relasjoner med. Nå har han blant annet gått til sak mot sin tidligere advokat. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I februar ble det kjent at Johnny Depps (54) tidligere forettningsapparat, gruppen TMG, hevdet at stjerna brukte over 16 millioner kroner i måneden på en såkalt «ultra-ekstravagant livsstil».

Det kom som et tilsvar etter at Depp saksøkte dem i januar, der han hevdet at de hadde svindlet ham for over 200 millioner kroner.

I nye rettspapirer som ble levert inn denne uka, hevder «Pirates of the Caribbean»-stjerna at han også har blitt svindlet av en annen Hollywood-aktør. Dersom han vinner, blir det en dyr affære.

Gammelt drama

Skuespilleren går hardt ut mot advokat Jacob A. Bloom, som jobber i firmaet Bloom Hergott Diemer Rosenthal & LaViolette. Han hevder at firmaet, som har klienter som Nicolas Cage og Jackie Chan, har svindlet ham for 35 millioner dollar.

Det tilsvarer over 277 millioner norske kroner. Han mener advokaten har drevet med «profesjonell feilbehandling» av ham som klient, som igjen har kostet ham flere titalls millioner dollar.

- Depps søksmål, som ble levert i dag, speiler hans syn på egenrådige og egoistiske bedrifter i Hollywood som han i dag håper på å avdekke og stoppe, sier stjernas advokat Adam Waldman i et intervju med People.

Det hele bunner i en hendelse fra 1999, der Depp valgte å benytte seg av advokatens tjenester. Depps advokat hevder at skuespillerens affærer aldri ble tatt hånd om, og at advokatfirmaet bare jobbet for å tjene egne penger i saken.

Bloom skal blant annet, ifølge søksmålet, ha håvet inn over 30 millioner dollar i advokatutgifter alene uten at han hadde en ordentlig kontrakt med stjerna.

Det blir også hevdet at de tok ut et lån på vegne av Depp, hvor vilkårene for lånet ble manipulert mot selskapets egen finansielle gevinst. Dette skal også ha gagnet TMG, skuespillerens tidligere forettningsapparat - som han for øvrig også saksøker.

People skriver at de har forsøkt å komme i kontakt med Bloom og hans advokatfirma, foreløpig uten hell.

SNAKKER OM TRUMP: Under en opptreden på en drive-in-kino i Glastobury i England, skulle Depp introdusere filmen «The Libertine». Men etter å ha besvart noen spørsmål fra de 1500 frammøtte, begynte Depp å snakke om USAs president Donald Trump. Video: NME Vis mer

Ville pengesummer

TMG har tidligere hevdet i rettspapirer at Depp har levd et ekstremt luksuriøst liv, der pengene nærmest har flydd ut av lommeboka. I sommer dukket det opp enda flere detaljer om skuespillerens økonomiske vaner.

Saken bunner i at «Black Mass»-stjerna først gikk til sak mot TMG, fordi han mente de hadde underslått penger fra ham. Han hevdet også at de hadde gitt seg selv millionlønninger - på hans regning.

RIVER SEG LØS: Johnny Depp river av seg Donald Trump-maska i en «behind the scenes»-video regissør Jeremy Konner la ut på Twitter. Video: Jeremy Konner Vis mer Vis mer

Dette er ikke TMG enig i. I et motsøksmål slo de hardt tilbake mot skuespilleren. Depp svarte raskt på søksmålet og forklarte, via advokat Adam Waldman, at TMGs svar bare var en strategi for å sverte skuespilleren.

I rettspapirer, signert TMG, viste det seg at Johnny Depps enorme pengeforbruk trolig var langt villere og større enn først antatt, og gruppen hevdet at de prøvde å stoppe det flere ganger. Det betyr at gjeldsproblemene hans mest sannsynlig er selvforskyldt, og ikke TMG sin feil, som Depp hevder.

Blant andre skrev Hollywood Reporter at «Alice in Wonderland»-skuespilleren brukte 500 000 dollar - rundt fire millioner kroner - i leie for oppbevaring av sin samling av Hollywood-rekvisitter.

Millionbeløp på luksusvarer

142 000 kroner har også gått til kofferter og vesker fra Prada, ifølge The Wrap.

Hans private øy i Bahamas-regionen skal i tillegg koste nærmere åtte millioner kroner å vedlikeholde.

TMG hevdet i forrige runde av søksmålet at skuespilleren har brukt over 623 millioner kroner på sine totalt 14 boliger, 149 millioner kroner på en luksusbåt og nærmere en kvart million i måneden på dyre viner.

Depp har dessuten brukt store summer på angivelig nærmere 70 gitarer, 200 modernistiske kunstverk og effekter etter stjerner som Marlon Brando og Marilyn Monroe.

TMG mener også at skuespilleren skylder dem fire millioner kroner fra en kredittkortgjeld som de i forveien hadde advart han om.

Det er ikke kjent når noen av Depps søksmål eventuelt blir berammet i retten.

LES OGSÅ: Hevder Johnny Depp bruker to og en halv million kroner på vin - i måneden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer