«Farmen» 2018:

- Jeg ble stappet full av sterke smertestillende

«Farmen»-vinner avslører «hemmelig» smertehelvete rett før «Farmen»-finalen.

SMERTER: Årets «Farmen»-vinner Tonje Frøystad Garvik avslører «hemmelig» skade rett før årets «Farmen»-finale. Foto: Alex Iversen/ TV 2
SMERTER: Årets «Farmen»-vinner Tonje Frøystad Garvik avslører «hemmelig» skade rett før årets «Farmen»-finale. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets «Farmen»-finale har ikke akkurat gått ubemerket hen, etter at «Farmen»-finalist Kjetil Nørstebø (28) kom med kraftige anklager om finalejuks og favorisering mot «Farmen»-vinneren Tonje Frøystad Garvik (29) og produksjonen i TV 2.

Dramaet rundt årets «Farmen»-vinner stopper imidlertid ikke der. Til Dagbladet avslører Tonje flere hendelser som ikke ble vist på TV under den mye omtalte finalen.

Ifølge henne selv, ble hun «stappet full av smertestillende» rett før hun skulle møte motstander Kjetil i årets «Farmen»-finale.

- Gikk på snørra

Rett før innspillingen til den avgjørende sendingen skal Tonje ha falt og slått seg kraftig.

ORD MOT ORD: Kjetil Nørstebø og «Farmen»-vinner Tonje Frøystad Garvik er totalt uenige i hva som egentlig skjedde i finalen. Her forteller de to finalistene sin side av saken. Reporter: Miriam Bakkejord / Video: Sondre Rahm Vis mer

- Jeg presterte å gå rett på snørra ved utedoen, og ble stappet full av sterke smertestillende før selve finalen. Man ser det ikke så godt på TV, men jeg hadde skikkelig vondt, forteller Tonje til avisen.

Videre forteller hun at hun fortsatt sliter med smerter.

- Det begynner å bli bedre nå, men det er fortsatt noen sittestillinger jeg må unngå, sier hun.

STORE SMERTET: Tonje Frøystad Garvik under «Farmen»-finalen, der hun hevder hun var proppet full med smertestillende. Foto: Tore Skaar
STORE SMERTET: Tonje Frøystad Garvik under «Farmen»-finalen, der hun hevder hun var proppet full med smertestillende. Foto: Tore Skaar Vis mer

Flere helseproblemer

Tonje er imidlertid ikke den eneste «Farmen»-deltakeren fra årets sesong som har slitt med helsen gjennom innspillingen.

Blant annet har store vekttap preget hverdagen inne på gården for flere av deltakerne.

I et tidligere intervju med Se og Hør kunne Nikolai Aspen (23) avsløre at han raste ned i vekt, som følge av den minimale maten han fikk i seg, og lange dager med fysisk arbeid.

NED I VEKT: Under oppholdet på «Farmen»-gården mistet Nikolai Aspen 12 kilo. Foto: Alex Iversen / TV 2
NED I VEKT: Under oppholdet på «Farmen»-gården mistet Nikolai Aspen 12 kilo. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg tror jeg gikk ned 12 kilo, som er helt enormt mye for meg å være. Fett og muskler forsvant plutselig, for kroppen brant av det den kunne ta. Folk synes jeg så veldig sliten ut, og at jeg var veldig blass i ansiktet. Jeg hadde nesten ikke fett igjen i ansiktet, og man kunne se gode konturer av kinnbenene mine, avslørte han den gang.

- Mistet mensen

Ifølge Dagbladet ble vekttapet inne på gården en utfordring for Dineke Polderman (46) også.

Til avisen forteller Dineke at hun både mistet mensen, og slet med kramper i både lår og bein. Hun hevder også at hun på et tidspunkt skal ha holdt på å falle i bakken, på bakgrunn av at kroppen ikke fikk i seg den næringen den trengte.

- Mot slutten av oppholdet begynte hoftebeina mine å stikke veldig ut, noe som til slutt gikk hardt utover søvnen, fordi jeg ikke klarte å ligge på siden, forteller Dineke til avisen.

MISTET MENSEN: Ifølge Dineke skal hun ha mistet syv-åtte kilo inne på «Farmen»-gården, noe som gjorde at hun blant annet mistet mensen. Foto: Alex Iversen / TV 2
MISTET MENSEN: Ifølge Dineke skal hun ha mistet syv-åtte kilo inne på «Farmen»-gården, noe som gjorde at hun blant annet mistet mensen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Tidligere skader og helseproblemer

At «Farmen»-deltakere raser ned i vekt inne på gården, er noe vi hører om hvert år.

Ifølge TV 2s pressekontakt for «Farmen», Alex Iversen, blir deltakerne godt ivaretatt både under og etter oppholdet på gården.

SOM TO DRÅPER VANN: Nikolai og Markus Aspen (23) er eneggede tvillinger, og blir stadig forvekslet med hverandre. Likheten har bydd på noen ekstra utfordringer etter at førstnevnte dukket opp på «Farmen». Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Helén Skogstad Vis mer

- Hvis deltakerne får helseplager under innspillingen, blir lege konsultert etter behov. De får også råd om kosthold av psykolog på vei hjem fra oppholdet, sier Iversen til Se og Hør.

De siste årene er det imidlertid fysiske skader som også har preget deltakelsen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Etter at ungdomsskolelæreren Charlie Stuart (32) røk ut etter bare to uker inne på gården, avslørte 32-åringen at han bare noen måneder før «Farmen»-deltakelsen hadde ligget på operasjonsbordet.

Operasjonen skyldes en skade i høyreskulder, som han la godt merke til da han havnet i en sleggeduell. Som følge av skulderskaden gikk den australskfødte 32-åringen på medisiner mens han oppholdt seg i «Farmen»-landskapet.

LES OGSÅ: «Farmen»-Sølvi ble forlovet etter finalefesten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer