Ben Stiller:

- Jeg ble spurt om jeg ønsket å leve videre

Ben Stiller åpner seg opp om kreftsykdommen.

SKJULTE DIAGNOSEN: Skuespiller Ben Stiller (50) ble for to år siden kreftdiagnostisert. Nå åpner han opp om sykdommen i et nytt TV-intervju for første gang. Foto: NTB Scanpix
SKJULTE DIAGNOSEN: Skuespiller Ben Stiller (50) ble for to år siden kreftdiagnostisert. Nå åpner han opp om sykdommen i et nytt TV-intervju for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nylig avslørte skuespiller Ben Stiller (50) at han for to år siden fikk sjokkbeskjeden om at han hadde en agressiv form av prostatakreft.

50-åringen hadde frem til oktober i år holdt diagnosen skjult for offentligheten. Likevel valgte han å fortelle sin historie for å forhåpentligvis kunne oppfordre andre menn til å teste seg.

Målet er at de kanskje kan være like heldig som ham å oppdage kreften i et tidlig stadie.

- Sexlivet på topp?

I sitt første TV-intervju siden avsløringen forteller Stiller at han priser seg lykkelig for å endelig kunne si at han er kreftfri.

Samtidig forteller skuespilleren at han har gjennomgått en operasjon, hvor han fjernet prostata.

- Jeg har det kjempefint. Med tanke på behandling har jeg vært utrolig heldig, da det eneste jeg måtte gjennom var en operasjon, sier 50-åringen til TODAY.

Ifølge Kreftforeningen kan kirurgiske inngrep i forbindelse med prostatakreft skape ulike utfordringer i forbindelse med sex og samliv. Hvis hele prostata må fjernes, kan dette skade nervebanene slik at du får problemer med ereksjon.

- Når man blir konfrontert med spørsmålet «Vil du leve eller vil du forsikre deg om at sexlivet er på topp?», så var det ikke noen tvil. Jeg ville ha bort kreften, og heldigvis har det gått fint med den andre biten også, forklarer Stiller.

Saken fortsetter nedenfor.

- REDDET LIVET MITT: Skuespiller Ben Stiller mener den årlige helsesjekken reddet livet hans. Her er 50-åreingen avbildet med kona Christine Taylor, som han har to barn med. Foto: REUTERS/Lucas Jackson
- REDDET LIVET MITT: Skuespiller Ben Stiller mener den årlige helsesjekken reddet livet hans. Her er 50-åreingen avbildet med kona Christine Taylor, som han har to barn med. Foto: REUTERS/Lucas Jackson Vis mer

- Reddet livet mitt

Selv om 50-åringen ikke hadde noen som helst historie av prostatakreft i familien, eller hadde noen symptomer, oppdaget legen kreften etter at han hadde tatt en enkel blodprøve under den årlige helsesjekken.

Selv om han i dag er frisk, går skuespilleren jevnlig til kontroll.

- Hvis jeg ikke hadde tatt testen, så vet jeg ikke hvordan det hadde gått, sa Stiller i oktober.

- Jeg ønsker å snakke om dette fordi jeg føler at denne testen reddet livet mitt.

LES OGSÅ: Avslører overraskende detalj om livet etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer