SKULLE LÆRE: Amanda Barrie fikk spørsmål om å ta jomfrudommen til unge prins Charles. Det avslørte hun for omtrent 20 år siden. Foto: NTB Scanpix
SKULLE LÆRE: Amanda Barrie fikk spørsmål om å ta jomfrudommen til unge prins Charles. Det avslørte hun for omtrent 20 år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Amanda Barrie og prins Charles:

- Jeg ble spurt om å ta jomfrudommen til prins Charles

Den britiske skuespilleren hevder hun fikk en svært uvanlig henvendelse fra dronning Elizabeths innerste krets.

(Se og Hør): Den britiske skuespilleren Amanda Barrie (82), kjent fra blant annet «Coronation Street» og «Carry on»-seriene, hevdet for 20 år siden at hun fikk en noe uvanlig forespørsel som omhandlet prins Charles (69).

82-åringen er aktuell som deltaker i den nye sesongen av «Celebrity Big Brother».

Ifølge The Sun var det den nå avdøde skuespilleren, James Robertson Justice, som sto prins Philip (96) nær, som tok kontakt med 82-åringen etter et ønske om å finne en erfaren, eldre kvinne til å lære den unge prinsen å elske.

Ifølge Daily Mail, hevdet Amanda at den avdøde skuespilleren kalte invitasjonen «Det ultimate komplimentet, men ikke noe å bli fornærmet av».

SKUESPILLER: Amanda Barrie hevdet at hun mottok en noe spesiell forespørsel om prins Charles. Foto: NTB Scanpix
SKUESPILLER: Amanda Barrie hevdet at hun mottok en noe spesiell forespørsel om prins Charles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han var tydelig flau og gikk rundt i sirkler før han turte å spørre, skal hun ha sagt, og la til at den avdøde skuespilleren var plukket ut som en av åtte personer som skulle finne en passende lærer for prins Charles.

- James mente at jeg passer, sa hun, ifølge nettstedet.

- Han sa faktisk «vi ønsker ikke folk som er erfarne, men på den andre side, vel, selvfølgelig må de kunne det. Helt ærlig, det viktigste du trenger er en sans for humor, og det vet jeg at du har», fortsatte hun.

82-åringen forklarte at det ikke var planlagt noe betaling for lærdommen, men at det heller måtte ses på som et privilegium.

REALITY: Amanda sjekket inn på kjendisversjonen av «Big Brother» 2. januar. Foto: NTB Scanpix
REALITY: Amanda sjekket inn på kjendisversjonen av «Big Brother» 2. januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TILBAKE I TID: Amanda Barrie sammen med skuespiller Robin Hunter etter bryllupet deres i London i 1967. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE I TID: Amanda Barrie sammen med skuespiller Robin Hunter etter bryllupet deres i London i 1967. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Møte med dronningen

Til tross for hvor fristende det kan høres ut, var det et spesielt ønske fra prinsen som skal ha fått Amanda til å takke nei. Skuespilleren hevdet nemlig at Charles foreslo at hun skulle ha på seg et par khaki shorts.

82-åringen ble også usikker på hvordan hun eventuelt skulle klare å se hans mor, dronning Elizabeth (91) i øynene.

Saken fortsetter nedenfor.

Video: BBC Vis mer Vis mer

- Jeg hadde dette fryktelige bildet av at jeg måtte sitte ovenfor dronning under frokost. Hva skulle hun ha sagt? «Så, Amanda, hvordan var det?», sa hun ifølge nettstedet.

Stjernen legger ikke skjul på at det var en spesiell forespørsel, men at med tanke på at prinsen var så ung på det tidspunktet, var hun redd hun skulle være dårlig og gi han en dårlig opplevelse.

- Jeg måtte si nei, forklarte hun.

Etter ønske fra den avdøde skuespilleren, lovet hun å holde forespørselen hemmelig og ikke fortelle noen om den.

- Jeg gjorde ikke det, ikke på flere år, sa hun.

Prins Charles har ikke kommentert påstandene.

Saken fortsetter nedenfor.

SKILT: Prins Charles og prinsesse Diana sammen i Brazil i 1991. Foto: AP / NTB Scanpix
SKILT: Prins Charles og prinsesse Diana sammen i Brazil i 1991. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Skilte lag

Prins Charles giftet seg med prinsesse Diana i 1981, og fikk sønnene prins William (35) og prins Harry (33) sammen. I 1992 skilte de derimot lag og ble separert.

Fire år senere kom skilsmissen - ett år før prinsesse Diana ble drept i en bilulykke i Paris.

Kjærlighetshistorien mellom prins Charles og Camilla Shand, senere Parker Bowles, er en historie som er blitt godt dekket i media fra de først begynte å date i 1971.

TO BARN: Diana og Charles fikk prins Harry og prins William sammen. Foto: Splash News / NTB Scanpic
TO BARN: Diana og Charles fikk prins Harry og prins William sammen. Foto: Splash News / NTB Scanpic Vis mer

Ifølge forfatteren av boka om prins Charles, «Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life», Sally Bedell Smith, var de to den perfekte match for hverandre.

- Charles likte at Camilla var så jordnær, at hun elsket livet på landet og ikke var interessert i mote. De delte også den samme humoren, og hun hørte alltid på hva han hadde å si. Det virket bare naturlig at Charles skulle falle for henne, skriver hun i boka.

GIFT: Prins Charles og Camilla giftet seg i 2005. Bildet er fra en annen anledning i 2017. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GIFT: Prins Charles og Camilla giftet seg i 2005. Bildet er fra en annen anledning i 2017. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

I 1973 gikk paret hvert til sitt fordi prins Charles ble stasjonert utenlands mens han var i marinen.

Camillas rykte skal også ha vært problematisk, ettersom hun hadde en «seksuell fortid» med av-og-på-kjæresten Andrew Parker Bowles, som hun faktisk giftet seg med senere det året.

Ifølge boka til Sally Bedell Smith, gikk det imidlertid ikke lang tid før Charles og Camilla begynte å treffes på ny - bak ryggen på Andrew Parker Bowles.

Fant tonen igjen

Diana begynte å rakne på midten av 1980-tallet, gjenopptok han og Camilla Parker Bowles kontakten. Det innrømmet prins Charles i en tv-dokumentar i 1994, ifølge The New York Times.

Et par år tidligere ble det dessuten lekket lydopptak av en intim telefonsamtale mellom de to, noe som avdekket at duoen hadde en affære mens de var gift på hver sin kant.

Camilla Parker Bowles skilte seg fra sin ektemann i 1995, og ti år senere - i 2005 - annonserte hun og prins Charles endelig sin forlovelse. I april det året stod bryllupet, og Camilla fikk tittelen hertuginne av Cornwall.​​

LES OGSÅ: Avslørte hemmelig bryllup