VONDE MINNER: Det tok Bjørn Eidsvåg nesten 40 år fra første gang han drakk whisky til han klarte å smake på det igjen. Foto: Agnete Brun/All Over Press
VONDE MINNER: Det tok Bjørn Eidsvåg nesten 40 år fra første gang han drakk whisky til han klarte å smake på det igjen. Foto: Agnete Brun/All Over PressVis mer

- Jeg ble skjenket møkkfull av en skotsk biskop

Bjørn Eidsvåg fikk en lærepenge for livet som 22-åring.

SEOGHØR.NO: Sist uke fylte den folkekjære artisten Bjørn Eidsvåg 60 år, og han ble feiret med brask og bram.

Flere av bursdagsbarnets venner ga ham whisky i gave - en drikk han inntil nylig ikke engang tålte lukten av, forteller han selv i et radiointervju på P4.

- På mine eldre dager har jeg begynt å like litt whisky. Det har jeg nemlig vært immun mot etter at jeg ble skjenket møkkfull på det av en skotsk biskop da jeg var 22 år. Jeg ble så syk at jeg ikke har tålt lukten av det engang etterpå, men det har forandret seg bittelitt nå, så jeg fikk altfor mye whisky til bursdagen.

I intervjuet snakker Eidsvåg også om hvor gammel han var da han smakte alkohol for aller første gang.

«Et bra pedagogisk triks»

- Jeg vokste jo opp i et kristent miljø og var ungdomsleder og sånt, så jeg bestemte meg for at jeg ikke trengte å gå foran som et forbilde på drikking. Jeg holdt meg borte fra alkohol helt til jeg var 19 - 20 år. Da møtte jeg en biskop i Skottland, ler han.

- Han var rett og slett ganske forundret over at jeg var teologisk student, og han spurte om jeg noen gang hadde vært ordentlig full og kjent på angsten dagen derpå.

Eidsvåg svarte biskopen med at det hadde han aldri og at han heller ikke hadde lyst til å bli det.

- Da sa biskopen: «Da kan du ikke bli prest. Du må vite hvordan folk har det. Den runden der må du gjennom og det skal jeg ta på meg. Det skal du jammen meg få oppleve her». Og det fikk han til gitt. Så det ble en lærepenge for livet. Sånn sett, så kan man jo si at det var et bra pedagogisk triks, forteller artisten.

Tidligere har Eidsvåg avslørt at han måtte slutte å drikke konjakk fordi det gjorde ham til en drittsekk.

LES OGSÅ: Her tar Bjørn Eidsvåg til tårene