- Jeg ble sjokkert og lei meg

Nå vurderer Mona Høiness å anke søksmålet mot Trygve Hegnars nettsted.

TAPTE RETTSSAKEN: - Jeg ble sjokkert og lei meg, sier Mona Høiness til Dagbladet etter at hun ikke fikk medhold i Oslo tingrett i søksmålet om æreskrenkelser fra brukerne på nettforumet til Hegnar Online. Foto: Scanpix
TAPTE RETTSSAKEN: - Jeg ble sjokkert og lei meg, sier Mona Høiness til Dagbladet etter at hun ikke fikk medhold i Oslo tingrett i søksmålet om æreskrenkelser fra brukerne på nettforumet til Hegnar Online. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Kjendisadvokat Mona Høiness (53) vurderer å anke etter at hun onsdag tapte søksmålet sitt mot Trygve Hegnars firma Hegnar Media.

Høiness hadde anmeldt selskapet etter at tre sexfikserte innlegg om henne lå ute på nettstedet Hegnar Onlines debattforum i henholdsvis 11, ti og to dager i november 2010.

Oslo Tingrett ga imidlertid de saksøkte medhold på alle punkter etter at de ifølge Dagbladet ikke finner grunn til å kalle dem ulovlige eller ærekrenkende.

- Jeg ble sjokkert og lei meg om hverandre da jeg leste dommen. Sjokkert fordi jeg mener den er juridisk feil og lei meg fordi dette åpner alle sluser for sjikane på nettet. Det er særlig unge kvinner og homofile som rammes, det kjenner jeg svært godt til fra egne klienter, sier Høiness til Dagbladet.

Dersom dommen blir stående må hun istedenfor å få erstatning betale 225 000 for å dekke motpartens honorarkrav.

Høiness sier imidlertid det er gode muligheter for at hun vil anke.

- Hvis ikke jeg som har ressurser og muligheter skal forfølge en slik sak, hvem skal da gjøre det, sier hun til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: I retten etter sex-sjikane

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer