HEMMELIGHET: Peter Jöback bar på hemmeligheten om overgrepet i 34 år. På "Skavlan", som ledes av norske Fredrik Skavlan, forteller han om sin tøffe oppvekst.  Foto: Peter Wixtröm, Aftonbladet.se.
HEMMELIGHET: Peter Jöback bar på hemmeligheten om overgrepet i 34 år. På "Skavlan", som ledes av norske Fredrik Skavlan, forteller han om sin tøffe oppvekst. Foto: Peter Wixtröm, Aftonbladet.se.Vis mer

- Jeg ble seksuelt utnyttet

Sangstjernen snakker ut om skammen over at han følte lyst...

SEHER.NO: Peter Jöback (38) bar på hemmelighetene fra barndommen frem til han ble 34 år. På ”Skavlan” i kveld forteller han om sin tøffe oppvekst, og om forholdet til den eldre mannen han traff på jobb. 

- Når jeg var tolv-tretten ble jeg seksuelt utnyttet av en mann på stedet hvor jeg jobbet. Man får en slags skyldfølelse, fordi man samtidig kjente en lyst, sier Peter i et intervju med "Skavlan" som blir sendt fredag kveld.

Jöback er en av Sveriges største sangere og musikalstjerner.

Hans store gjennombrudd kom i 1995 da han tolket karakteren Robert i musikalen "Kristina från Duvemåla", skrevet av Benny Andersson og Björn Ulvaeus. For innsatsen vant han teaterprisen Guldmasken.

Karrieren hans han blitt pisket frem med stor drivkraft. Mange har lurt på hvor han har hentet motivasjonen ifra. Jöback forteller at det var hevnlyst og jakten på bekreftelse etter hans harde barndom.

Oppveksten i en dysfunksjonell familie, hvor faren drakk mye, fikk ham til å søke bekreftelse hos andre voksne. Og de voksne som var nærmest rundt ham, var de han jobbet med som barneskuespiller, skriver Aftonbladet.

- Ettersom pappa aldri brydde seg om oss, så var det første gangen en eldre mann syntes jeg var begavet. Selv om det kjentes rart, så forsto jeg aldri at jeg ble utsatt for et overgrep. Jeg tror jeg reflekterte mest over at jeg var veldig tidlig seksuelt aktiv.

Da han fylte 34 år, tok han en dramatisk beslutning, og la seg inn på rehab, for å fri seg fra skamfølelsen.

- Jeg levde et destruktivt liv, som jeg aldri trodde jeg skulle havne i. Tilslutt valgte jeg å legge meg inn på rehab for å ta en pause fra mitt eget liv. Det er det modigste og beste jeg har gjort.

"Skavlan" sendes på NRK1 fredager klokken 21.25.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no , eller ring vår tipstelefon 93076767.


LES OGSÅ: Peter Jöback på norgesturne