RAMMET AV DIABETES: Vibeke Sæther fikk diagnosen diabetes type 2 i 2014. Etter først å ha blitt svært dårlig av tablettene hun fikk, lever hun i dag fint med sykdommen. Foto: Morten Eik
RAMMET AV DIABETES: Vibeke Sæther fikk diagnosen diabetes type 2 i 2014. Etter først å ha blitt svært dårlig av tablettene hun fikk, lever hun i dag fint med sykdommen. Foto: Morten EikVis mer

- Jeg ble så syk som jeg aldri har vært før

Den folkekjære Barne-TV-programlederen Vibeke Sæther ble fullstendig slått ut etter at hun fikk diabetes.

SEOGHØR.NO: På 1970- og 80-tallet var Vibeke Sæther (72) et kjent og kjært innslag i Barne-TV på NRK.

Etter å ha vært programleder for blant annet «Pantomime» og «Lekestue» med Geir Børresen (72), lever Vibeke i dag godt som pensjonist på Frogner i Oslo sammen med ektemannen Gunnar (70).

Etter at hun fikk påvist diabetes type 2 for halvannet år siden, var situasjonen derimot en annen. I tre måneder tok Vibeke medisin mot sykdommen uten problemer, men så sa det plutselig stopp, forteller hun til Her og Nå.

- Jeg kunne spise en is og kose meg litt, men så ble jeg så syk som jeg aldri har vært før i mitt liv. Håret begynte å falle av i svære klaser, jeg hadde sår i munnen, fikk smerter i magen som jeg aldri før har kjent - og jeg har født tre barn! Hver gang jeg skulle spise, kom smertene, minnes hun overfor ukebladet.

Saken fortsetter under bildet.

TV-FAVORITT: I en årrekke var Vibeke Sæther NRK-programleder i Barne-TV. Her er hun fotografert i 1982 sammen med Halvdan Sivertsen og Geir Børresen - for anledningen i Labbetuss-kostyme. Bildet er tatt under lanseringen av det populære Barne-TV-programmet «Tre-fire-fem». Foto: Svein Erik Furulund/ NTB Scanpix
TV-FAVORITT: I en årrekke var Vibeke Sæther NRK-programleder i Barne-TV. Her er hun fotografert i 1982 sammen med Halvdan Sivertsen og Geir Børresen - for anledningen i Labbetuss-kostyme. Bildet er tatt under lanseringen av det populære Barne-TV-programmet «Tre-fire-fem». Foto: Svein Erik Furulund/ NTB Scanpix Vis mer

Vibeke Sæther legger til overfor Her og Nå at det viste seg at hun ikke tålte diabetes-tablettene legen hadde skrevet ut til henne. Dermed måtte hun tenke annerledes for å holde sykdommen under kontroll.

- Det er to ting jeg må gjøre: Holde en diett, og så må jeg mosjonere en halv time hver dag, sier 72-åringen - og røper til Her og Nå at hun har gått ned 16 kilo på halvannet år!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Geir Børresen fylte 70 år var Vibeke Sæther og Seoghør.no selvsagt på plass - se video nedenfor!

Ifølge Pasienthåndboka bør personer som lider av diabetes type 2 redusere inntaket av melk, poteter, ris, pasta, sukker og finbakst. Grønnsaker og fisk bør velges over kjøttprodukter som inneholder mettet fett. Minst 30 minutter mosjon daglig er også anbefalt - akkurat det Vibeke Sæther sverger til.

LES OGSÅ: - Det gjør meg opprørt og deprimert