ETTERVIRKNINGER: Stella Mwangi skriver i en kronikk at det siste halve året har vært vanskelig for henne, etter at hun ble frikjent for fyllekjøring. Foto: Dagbladet
ETTERVIRKNINGER: Stella Mwangi skriver i en kronikk at det siste halve året har vært vanskelig for henne, etter at hun ble frikjent for fyllekjøring. Foto: Dagbladet Vis mer

Stella Mwangi:

- Jeg ble redd hver gang noen gikk i oppgangen

Stella Mwangi tar et oppgjør etter rundene i retten.

Publisert

Stella Mwangi (32) ble 31. mai i år frikjent av Oslo tingrett for alle punkter hun var tiltalt for, blant annet promillekjøring. Det ble tidlig klart at påtalemyndigheten ville anke frikjennelsen. I september valgte imidlertid Borgarting lagmannsrett avvist anken, fordi den ble framsatt for sent.

Mwangi var opprinnelig tiltalt for brudd på Veitrafikkloven § 31 første ledd for å ha ført en motorvogn da hun var påvirket av alkohol. Dette nektet hun for hele veien.

Selv om hun ble frikjent i retten, har ikke artisten lagt skjul på at det har vært en vanskelig tid for henne. I en kronikk i Aftenposten, publisert sent onsdag kveld, forteller hun åpent om hvordan hun har hatt det.

MISTET FAREN: Stella Mwangis pappa, Jeff Mwangi Kwirikia, ble påkjørt og drept. Sjåføren stakk fra stedet. I dette klippet ser vi de to sammen, der Jeff forteller om oppveksten til Stella. Video: TV Norge Vis mer Vis mer

- Blåmerker over hele meg

Politiet har fått mulighet av avisen til å svare på alt det Mwangi skriver, men har valgt å ikke gjøre det. Konfliktens store spørsmål var om Mwangi hadde drukket da hun kjørte fra Kløfta til Oslo og parkerte i Bernt Ankers gate 29. september i fjor.

Politiet ble oppringt klokka 13.25 den dagen fra et vitne som sa at en beruset kvinne kjørte bil i gata. Mwangi sa derimot at hun begynte å drikke på en neglesalong først etter hendelsen.

Hun ble arrestert, og kritiserer blant annet måten politiet behandlet henne på.

«Jeg kom hjem ti timer senere. Skalv. Blåmerker over hele meg. Hodet jobbet på høygir. Gikk igjennom bildene i hodet mitt. Hva hadde jeg gjort feil? Det var min skyld. Politiet gjør jobben sin. De er i slike situasjoner hele tiden. Jeg hadde jo drukket da politiet arresterte meg. Jeg hadde så angst! », skriver hun i kronikken i Aftenposten.

Undersøkelsen konkluderte med at hun var «tydelig påvirket» og luktet av alkohol. Analyseresultatet av blodprøve tatt kl. 16.23 viste promille på 2,22 og THC i blodet svarende til noe over straffbarhetsgrensa på 0,2 promille.

I retten ble det likevel konkludert med at Mwangi ikke hadde kjørt i påvirket tilstand, og hun ble frikjent for anklagene. Tiden etter har vært vond for henne, skriver hun åpent i kronikken.

«Jeg var frikjent. Men noe var fortsatt galt. Hver dag i et år har jeg vært kvalm, skjelven og redd for politiet. Jeg klarte ikke være hjemme alene. Jeg ble redd hver gang noen gikk i oppgangen. Hørte jeg en sirene, trodde jeg at hjertet skulle stoppe. Jeg måtte flykte», skriver hun.

Artisten søkte tilflukt hos søsteren, og ble boende i tre måneder. Hun forklarer at hun ikke klarte å jobbe i den perioden, og at livet rett og slett stoppet opp.

Hun har telt 43 nyhetssaker om seg selv og denne tiltalen, og hadde nok selv tenkt at «nok en kjendis fyllekjørte» om hun hadde sett en lignende sak i avisene. En lekse har hun derfor lært av det store oppstyret.

«Jeg forstår dem som leser overskrifter og dømmer ut ifra det. Jeg har gjort det samme. Nå gjør jeg ikke lenger det», avslutter hun kronikken.

Hard kritikk

Det er ikke bare artisten selv som har kritisert måten hun ble behandlet på. Hennes manager, Erland Bakke, har tidligere uttalt følgende:

- Dette har vært unødvendig stress for Stella de siste månedene, så dette kommer som en god nyhet. Dette føyer seg inn i flere forhold i denne saken. Vi mener behandlingen Stella har fått av politiet er kritikkverdig, noe som kom frem under rettssaken. Nå skal Stella få slappe av i helgen og så diskutere med advokat hva vi skal gjøre, sa Bakke til Dagbladet.

Mwangi nektet for å ha kjørt med promille, og i aktoratets sluttprosedyre i Oslo tingrett ble det klart at politiet ikke vil dømme henne for fyllekjøring. De dømte henne heller ikke for det eller noen andre punkter i tiltalen.

- Dette har vært det verste året i mitt liv. Jeg klarer ikke å beskrive den maktesløsheten jeg har følt, så når jeg i dag fikk dommen var det enorm lettelse. Jeg ble trodd. Rettssystemet fungerer når andre ting svikter. I dag er jeg bare utrolig glad og lykkelig, sa Mwangi til Dagbladet da frifinnelsen ble kjent.

LES OGSÅ: - I går måtte jeg fjerne min venstre eggstokk

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer