Robin Williams:

- Jeg ble rasende

Robin Williams' enke vil rette opp feilinntrykk om ektemannen.

HARDT UT: Robin Williams' enke, Susan Schneider Williams, går hardt ut mot rykter. Foto: Matt Baron/BEI/REX, NTB
HARDT UT: Robin Williams' enke, Susan Schneider Williams, går hardt ut mot rykter. Foto: Matt Baron/BEI/REX, NTB Vis mer
Publisert

Den 11. august i 2014 valgte den amerikanske komikeren og skuespilleren Robin Williams å avslutte livet. Han ble 63 år gammel, og ble i ettertid hyllet av venner og kolleger.

Igjen satt tre barn og en enke i sorg. Han var gift med Susan Schneider (57) på tidspunktet, som tre måneder etter dødsfallet fikk vite at ektemannen led av demens med Lewy-legemer (LBD). Dette er en type demens som ligner på både Alzheimers og Parkinsons sykdom.

Williams var sterkt deprimert sine siste måneder, noe familien også har valgt å være åpne om en rekke ganger. Hans enke mener likevel at det verserer mye feilinformasjon der ute, noe hun nå tar et oppgjør med.

Vis mer

- Mange misforståelser

Dokumentaren «Robin's Wish» handler om skuespillerens siste dager, og skal handle om sykdommen hans. Ifølge en professor i nevrologi, som uttaler seg i dokumentaren, kan LBD også fremme angst, tvil og vrangforestillinger hos dem som har diagnosen.

I et intervju med The Guardian sier Schneider at hun ville lage filmen for å rette opp inntrykket mange har av stjernen.

- Det er altfor mange misforståelser der ute angående hva som skjedde med ham og om sykdommen, sier hun til den britiske avisen, og fortsetter:

KOMIKER: Robin Williams omtales fremdeles som en av de fremste komikerne i verden. Han tok sitt eget liv i 2014. Foto: NTB
KOMIKER: Robin Williams omtales fremdeles som en av de fremste komikerne i verden. Han tok sitt eget liv i 2014. Foto: NTB Vis mer

- Jeg ble rasende da mediene skrev at han hadde drukket, fordi jeg vet at det var rusavhengige i behandling som så opp til ham, folk som led av depresjoner så opp til ham, og de fortjener å vite sannheten, sier hun.

Det gikk nemlig rykter om at Williams var alkoholiker kort tid etter at selvmordet ble kjent. Flere pekte på at det måtte være årsaken til at han tok livet sitt. Dette ble dementert. Skuespilleren døde uten å vite at han led av sykdommen, noe kona mener kan forklare atferdsendringene hans den siste tiden.

DØD: Disse kjendisene måtte vi ta farvel med i 2020. Vis mer

Han hadde egentlig time hos nevrolog uken etter at han døde, og fikk dermed aldri vite om sykdommen. Kona var heller ikke informert om at han var syk. Hun fikk vite om diagnosen som følge av obduksjonen.

- Jeg ante ikke hva Lewy-legemer var, men jeg sa: «Jeg er ikke overrasket». Det faktum at noe hadde infisert hele hjernen til ektemannen min? Det ga veldig mening, sier hun om sykdommen.

Schneider hadde likevel sine mistanker. Ektemannen begynte å bli paranoid, fikk angst og slet med å sove. Det var ikke slik han normalt sett var.

Vanskelig

Kona har tidligere fortalt åpent om sorgen etter ektemannen. I 2016 delte hun et personlig innlegg i det medisinske tidsskriftet The Official Journal of the American Academy of Neurology.

Der skrev enken at skuespilleren holdt på å miste forstanden den siste tiden de hadde sammen, men at han selv var klar over det.

- Kan du forestille deg den smerten han følte mens han opplevde at han selv gikk i oppløsning? Og på grunn av noe han ikke noen gang fikk vite navnet på, eller forstå? Verken han eller jeg kunne stoppe det. Ingen mengde intelligens eller kjærlighet kunne stoppe det, skrev hun.

Schneider forklarte videre at det var sykdommen som til slutt tok fra henne ektemannen. I innlegget skrev hun om hvordan ektemannen slet med symptomer som forstoppelse, vanskeligheter med å urinere, halsbrann, søvnløshet og dårlig luktesans.

I tillegg hadde han en frykt i seg som eksploderte til et punkt som var alarmerende. Det var først i ettertid hun fikk vite at dette kunne være et symptom på demens med Lewy-legemer.

Ved siden av Susan Schneider Williams etterlot Robin Williams seg barna Zachary Pym Williams (37), Zelda Rae Williams (31) og Cody Alan Williams (29).

LES OGSÅ: - Det reddet livet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer