- Jeg ble rammet av angst

Frøya fikk ikke puste på grunn av angstanfall. Den populære artisten har vært sykmeldt i fire måneder.

VIL TILBAKE: – Jeg har hørt folk si at Frøya har gitt seg, men det har jeg ikke. Jeg har tro på at jeg kan komme sterkere tilbake, sier Frøydis «Frøya» Skinnarland til Se og Hør. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
VIL TILBAKE: – Jeg har hørt folk si at Frøya har gitt seg, men det har jeg ikke. Jeg har tro på at jeg kan komme sterkere tilbake, sier Frøydis «Frøya» Skinnarland til Se og Hør. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Frøydis «Frøya» Skinnarland (38) har opplevd stor suksess. Platene hennes solgte til gull og spillejobbene sto i kø. Men tidligere i år snudde livet til tobarnsmoren fra Skien.

– Jeg hadde et sterkt trykk i brystet, og fikk ikke puste, sier Frøya om den skremmende angstreaksjonen.

Hendelsen skjedde dagen etter en vellykket spillejobb.

– Vi spilte på ungkarsfestival, og jeg stortrivdes på scenen. Det var ingenting som tilsa at denne reaksjonen skulle utløses, sier Frøya.

Mistet øyevippene
Angstanfallet var imidlertid ikke det første kroppslige signalet. I 2008 mistet hun øyevippene. Da hun gikk til legen, fikk hun beskjed om at dette skyldtes stress.

– Det var ubehagelig. Jeg følte at alle kunne se at jeg flekkvis manglet øyevipper, sier Frøya, som til tross for symptomene fortsatte hardkjøret med mange spillejobber.
 
- Det var mye jobbing og veldig lite søvn, sier Frøya – som bor sammen med ektemannen Einar (40) og sønnene Thor Håkon (14) og Bjørn Olav (16).

Trenger hvile
Se og Hør møter den dobbelte gullplatevinneren hjemme på gården i Melum i Skien. Stillheten og gårdsdyrene representerer en sterk kontrast til det stressende artistlivet. Her får hun den hvilen hun trenger for å komme til hektene igjen.

– Jeg er sliten. Tidligere var musikk terapi for meg. Nå klarer jeg ikke å konsentrere meg, sier hun men legger til at det likevel er lyspunkter.

– Jeg har begynt å nynne igjen, sier hun og smiler.

Healing
Mens mange går til psykolog for å få hjelp, har Frøya søkt alternativ behandling. Hun har tatt kurs i healingformen Reiki. I tillegg går hun i skog og mark og trener på Elixia.

– Pausen har vært viktig. Når jeg var sammen med venninner, sa de at jeg var der, men at jeg ikke var til stede, sier hun.

– Hva tenker du om fremtiden?

– Jeg har hørt folk si at Frøya har gitt seg, men det har jeg ikke. Jeg har tro på at jeg kan komme sterkere tilbake, avslutter den åpenhjertige artisten.

Denne artikkelen sto på trykk i Se og Hør 15. november.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Mari Maurstad: - Alt raste sammen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer