SYNGER PÅ NORSK: Gaute Ormåsen er eneste artist i Ørland som synger på norsk, men tror ikke bidraget "Synk eller Svøm" vil overgå Rybaks suksess med "Fairytale". Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås
SYNGER PÅ NORSK: Gaute Ormåsen er eneste artist i Ørland som synger på norsk, men tror ikke bidraget "Synk eller Svøm" vil overgå Rybaks suksess med "Fairytale". Foto: Seher.no/Kirsti Irgens ErtsåsVis mer

- Jeg ble presset

Gaute Ormåsen hadde egentlig bestemt seg for å ikke stille opp i MGP, men så kom presset...

ØRLAND (SEHER.NO): Fredag braker det løs på Ørlandet når den første delfinalen i Melodi Grand Prix går av stabelen. Den tidligere "Idol"-deltageren Gaute Ormåsen skal opptre med låten "Synk eller Svøm", men det er ingen selvfølge...

Da Seher.no møtte artisten i sommer fortalte han nemlig at han ikke hadde lyst å stille opp i Melodi Grand Prix, fordi han ikke ville "hoppe etter Rybak". Press utenfra gjorde imidlertid at Brumunddølingen ombestemte seg.

- Jeg ble litt presset, rett og slett. Jeg ble presset av de rundt meg som syntes at denne låta passa inn, og da ble jeg litt i tvil selv, og tenkte 'Det er jo greit å stille med en låt som ikke er en standard poplåt, men som skiller seg litt ut', sier han til Seher.no, som er på plass i Ørland i anledning delfinalen.

Det har gått litt over et halvt år siden Alexander Rybak (23) vant Europas musikkhjerter i Eurovision-finalen i Moskva med vinnerlåten "Fairytale". 23-åringen har knapt hatt en fridag etter sirkuset startet, og suksessen vil ingen ende ta. Ormåsen tror imidletid ikke at han eller noen andre kan overgå Rybak.

- Det tror jeg faktisk ingen kan. Det kommer ikke til å skje i år, hverken med meg eller noen av de andre. Jeg skal innrømme at første gang jeg hørte "Fairytale" så var det en sånn låt som man hører én gang hvert femte år. Man kan ikke forvente at en sånn låt dukker opp med en gang det er MGP igjen.

Ormåsen har tidligere samarbeidet med Rybak, da han spilte fiolin på platen hans. Artisten har likevel ikke benyttet seg av muligheten til å motta tips og råd foran Melodi Grand Prix.

- Nei, men jeg burde kanskje slå på tråden og høre?

Gaute Ormåsen er den eneste av delfinalistene i Ørland som synger på norsk, og er den første som skal i ilden i hangaren på Ørland Hovedflyplass fredag.

Disse skal konkurrere om finaleplass fredag:

Gaute Ormåsen - Synk eller svøm

Lene Alexandra Øien - Primadonna

Johnny Hide - Rewind Love

Maria Haukaas Storeng - Make My Day

Bjørn Johan Muri - Yes Man

Elisabeh Carew - Rocket Fuel

Keep of Kalessin - The Dragon Tower

Melodi Grand Prix: Delfinale fra Ørland ser du på NRK fredag klokken 19.40.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.   

LES OGSÅ: MGP-designer: - Sjokkert av behandlingen fra NRK