NRKs «113»

- Jeg ble paranoid og redd

«113»-Charles Aune-Lundberg forteller om dramatisk skyteepisode.

NY HELT: Ambulansearbeider Charles Aune-Lundberg er blitt et kjent ansikt utad for helse og 113-arbeidere i hele landet. Foto: NRK
NY HELT: Ambulansearbeider Charles Aune-Lundberg er blitt et kjent ansikt utad for helse og 113-arbeidere i hele landet. Foto: NRK Vis mer
Publisert

«113»-Charles Aune-Lundberg har for alvor gitt et ansikt til ambulansearbeidere over hele landet, og er blitt en av Norges nye hverdagshelter.

- Det går ikke en dag uten at jeg blir gjenkjent eller stoppet på gaten. Det er bare hyggelige meldinger å få, sier «113»-Charles til Dagbladet.

- Søkelys på vår jobb

I fjor ble vi kjent med et knippe ambulansearbeidere, leger, sykepleiere og AMK-ansatte ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Med et NRK-team i utrykningsbilen, i helikopteret, på åstedet og på sykehuset har vi fulgt Charles Aune-Lundberg og hans kolleger i to sesonger.

Det gjenstår ennå tre episoder før høstens sending er over.

- Det viktigste med serien er ikke at noen av oss er blitt kjent, men at vi har fått satt søkelys på vår jobb. Om det hele foregår i Troms, tror jeg at det arbeidet vi speiler, gjelder for alle ambulansearbeidere i hele landet. Om vi ser ambulansearbeidere i by eller distrikt, er det mye det samme - selv om vi i distriktene i Nord-Norge kanskje har noen andre utfordringer med avstander og vær enn kollegene på det sentrale Østlandet, sier Aune-Lundberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer