Kristen Stewart:

- Jeg ble oppfattet som en drittsekk

«Twilight»-stjernen forteller åpenhjertig om hvordan den tidlige berømmelsen påvirket henne.

SNAKKER UT: Skuespillerstjernen Kristen Stewart forteller i et nytt intervju om hvordan berømmelsen etter Twilight-filmene påvirket henne. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Skuespillerstjernen Kristen Stewart forteller i et nytt intervju om hvordan berømmelsen etter Twilight-filmene påvirket henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Kristen Stewart (29) er kanskje best kjent for sin rolle som Bella Swan i «Twilight»-filmene.

Etter at 29-åringen kapret en av hovedrollene i suksessfilmene fikk hun en enorm fanskare, og det hele eskalerte etter at det ble kjent at hun var i et forhold med skuespillerkollegaen, Robert Pattinson (33).

Ivrige tabloidaviser og fans fulgte med på paret med argusøyne, og privatlivet til Stewart ble hyppig gransket av mediene. Det ble ikke akkurat noe mindre av oppmerksomheten da forholdet mellom dem endte på en svært profilert og dramatisk måte i 2013.

POPULÆRT PAR: Kristen Stewart og Robert Pattinson fant hverandre under innspillingen av «Twilight»-filmene, der begge hadde hovedroller. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRT PAR: Kristen Stewart og Robert Pattinson fant hverandre under innspillingen av «Twilight»-filmene, der begge hadde hovedroller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Føler alle misforsto

Oppfatningene av Stewart var delte den gangen. «Twilight»-fansen hyllet Stewart, mens andre kritiserte at hun aldri smilte. Motviljen mot å omfavne rampelyset samt et dårlig humør var også et hyppig samtaleemne om den 29 år gamle skuespilleren.

Etter å ha reflektert over denne epoken i livet sitt, innrømmer Stewart nå i et ferskt intervju med Vanity Fair at hun ble påvirket av at folk misforsto henne den gangen.

- Jeg tror jeg har vokst fra det, men tidligere pleide jeg å bli veldig frustrert over at jeg ikke frivillig søkte oppmerksomheten, og dermed framsto jeg som en drittsekk, forteller hun og legger til:

- Jeg er på ingen måte en rebell. Jeg er på ingen måte en som går mot strømmen. Jeg vil bare at folk skal like meg.

Etter «Twilight»-suksessen og all oppmerksomheten som fulgte med, besluttet Stewart å fokusere på mindre uavhengige filmer. Dette gjorde hun for å unnslippe alt presset som fulgte med å være karakteren Bella.

- Jeg fikk endelig en sjanse til å bli sett, ikke som denne tingen i denne kjendisbesatte kulturen som tenkte «Å, det er jenta fra «Twilight»», forteller en ærlig Stewart.

Kastet opp hver dag

Det liten tvil om at alt hysteriet rundt «Twilight»-filmene skapte et stort press for stjernen. I et tidligere intervju med britiske ELLE beskrev Stewart hvordan det var å være med i et så beundret filmkonsept. Dette innebar blant annet uutholdelige mengder med stress.

- Jeg hadde panikkanfall. Jeg pleide å kaste opp hver dag, og jeg hadde alltid vondt i magen. Jeg var en kontrollfrik, uttalte hun overfor motemagasinet den gang.

TWILIGHT: Etter at Kristen Stewart kapret rollen som Bella i Twilight-filmene fikk hun massiv oppmerksomhet. Her avbildet i den første Twilight-filmen sammen med skuespillerkollega Robert Pattinson. Foto: NTB Scanpix
TWILIGHT: Etter at Kristen Stewart kapret rollen som Bella i Twilight-filmene fikk hun massiv oppmerksomhet. Her avbildet i den første Twilight-filmen sammen med skuespillerkollega Robert Pattinson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2016 fortalte Stewart også åpenhjertig om hvordan den plutselige berømmelsen fikk henne til å lukke seg, og forbød henne fra å leve et fullverdig liv.

- Jeg ble plutselig veldig kjent i en alder av 17 år, og når du er på den alderen vet du ikke helt hvordan du skal samhandle med mer enn et par mennesker. Du prøver å finne ut av det. Hvem er jeg? Hvordan ser jeg ut? Kan jeg påvirke det? Bør jeg tenke over det?, sa skuespilleren under filmfestivalen i Cannes, ifølge US Magazine.

- Når andre stoler på deg, og samtalene dine blir eid av massene, og det ikke bare er deg eller dine nærmeste, får det deg til å starte denne rare tankeprosessen som er veldig unaturlig, fortsatte hun.

Stewart påpekte den gang at hun fant en balanse ved å ignorere det som virket verdiløst og heller slippe inn de tingene som føles menneskelig, og at det ikke er ved å gjemme seg, men heller være ærlig.

Vis mer

Brøt tausheten

Som tidligere nevnt var det et turbulent brudd mellom Twilight-kollega Robert Pattinson og Kristen Stewart.

Forholdet gikk den gang i grus etter at sistnevnte hadde vært utro med regissør Rupert Sanders (48) - en affære som sendte sjokkbølger gjennom Hollywood og resten av verden.

I 2016 bestemte Stewart seg for å ta bladet fra munnen om det mye omtalte forholdet til Pattinson i et intervju med T Magazine.

I intervjuet fortalte hun at pressen og fansen hadde så mange forventninger at forholdet mistet noe av gnisten.

- Folk ville at jeg og Rob skulle være sammen så intenst at forholdet vårt ble til en vare, sa hun og fortsatte:

- Det var ikke ekte mer. Og for min del var det ekkelt. Det handler ikke om at jeg vil gjemme hvem jeg er eller noe jeg gjør i livet, det handler om at jeg ikke vil være en del av en fortelling som eksisterer for underholdningsverdi.

LES OGSÅ: Sorgtung Jennifer gjenforent med eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer