- Jeg ble nektet å trekke meg

Det synes «71 grader nord»-deltageren var urettferdig.

VILLE HJEM: - Da vi var på Ulriken litt tidligere hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle gi meg, men så har jeg en idiot av en ektemann som nektet å la meg reise, sier Tonnie Lobekk (til venstre) til Seher.no.  Foto: TVNorge
VILLE HJEM: - Da vi var på Ulriken litt tidligere hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle gi meg, men så har jeg en idiot av en ektemann som nektet å la meg reise, sier Tonnie Lobekk (til venstre) til Seher.no. Foto: TVNorge Vis mer
SEHER.NO: Forrige mandag måtte Julie Torp Halbakken ta den tunge veien ut av «71-grader nord». Denne mandagen er det derimot to deltagere som må gi opp kampen om å ta seg først til Nordkapp, dermed er konkurransen for alvor i ferd med å spisse seg til.

Mandag skal de åtte gjenværende deltagerne komme seg til Myrkdalen i Voss på egenhånd. Humøret og motivasjonen er langt fra på topp i gruppa. Så langt går det, at én av dem, Tonnie Lobekk (22), vurderer å trekke seg.

- Jeg følte at jeg begynte å sinke de andre, og ville egentlig bare hjem. Da vi var på Ulriken litt tidligere hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle gi meg, men så har jeg en tulling av en ektemann som nektet å la meg gi opp. Han ba meg prøve en gang til, noe jeg også gjorde. Men kroppen var ikke hundre prosent restituert, sier Tonnie til Seher.no.

Det er da deltagerne skal sykle opp Vikafjellet i mandagens episode, at problemene virkelig begynner å melde seg for den flotte Jæren-jenta.

- Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle trekke meg, men jeg fikk ikke lov av produksjonen. Det var en ubehagelig greie, det står jo til og med i kontrakten at man får lov til det. Jeg syntes det var urettferdig, de andre fortjente ikke å måtte drasse på meg på den måten. De ville heller ikke presse meg, men fikk beskjed fra produksjonen om at det skulle de gjøre.

Hun understreker at hun synes det var det var urettferdig overfor de andre - ikke overfor seg selv - deltagerne at hun ikke fikk trekke seg fra oppdraget. Ellers er hun er hun kjempetakknemlig for all den behandlingen hun har fått, både av crewet og av TVNorge.


- Jeg var helt ferdig, og hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle være en sinke for de andre én gang til. Til slutt hadde jeg verken krefter eller samvittighet til å fortsette, forteller Tonnie, som altså må fortsette ferden - enten hun vil eller ei.

Pressesjef i TVNorge, Ingerid Medhus, sier til Seher.no at Tonnie på ingen måte ble nektet å trekke seg fra programmet.

- Tonnie ble ikke nektet å reise hjem, men da hun ville trekke seg i begynnelsen av etappen oppfordret vi henne til å prøve å fullføre den - både for hennes og gruppas del. Det har vist seg tidligere at selv om det butter litt imot kan deltagerne endre synet på det å trekke seg når de kommer i gang med oppdraget, sier Medhus.

- Er det kontraktsfestet at deltagerne får reise hjem dersom de vil det?

- Det står ingenting i kontrakten om at deltagere ikke kan trekke seg underveis, opplyser TVNorges pressesjef til Seher.no.

Hvordan det går med Tonnie Lobekk, og hvilke to som denne gangen må forlate «71 grader nord», ser du på TVNorge mandag klokka 20.30.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Noen ble tatt med buksene ned