- Jeg ble nedstemt og fikk lav selvtillitt

Cecilie Mosli ble dårlig av ny filmrolle.

SEOGHØR.NO: Cecilie Mosli (39) er aktuell i «Kompani Orheim», filmen om en familie som etter hvert knekker sammen på grunn av farens voksende alkoholmisbruk. Mosli spiller moren i huset som får kjenne ektemannens misbruk på kroppen.

- Jeg spiller en kvinne på 1980-tallet som er mor og kone til en alkoholiker - med alt det innebærer. En dame som tilslutt har en så utslettet personlighet at hun ikke klarer å ta noen valg, sier Mosli til Seoghør.no.

Filmen inneholder mange såre scener. Faren, spilt av Kristoffer Joner, slår både konen og sønnen og for Mosli ble det en sterk opplevelse som påvirket henne mye, også etter opptak.

- Denne filmen er den som har preget meg mest som menneske. Det er den rollen i mitt liv som har tatt mest på, og som tok krefter fra mitt privatliv. I den perioden vi spilte inn ble jeg veldig nedstemt og fikk lav selvtillitt av å se ut som jeg gjorde, spille de scenene, og bli slått. I tillegg spilte vi inn på Stavanger-dialekt, så jeg hadde ikke mitt eget språk, sier hun.


 Det var ikke før etter innspillingen at Mosli skjønte at noe var galt.

- Når man står oppi det forsvarer man rollen så hard og er innstilt på det man gjør at det er først etterpå jeg kan se at jeg var nedstemt på grunn av jobben min. Det har jeg ikke opplevd før. Hvis jeg har spilt grusomme roller har jeg gått hjem og vært blid.

«Kompani Orheim» er den tredje filmen i Tore Renbergs bokserie om Jarle Klepp. Den har blitt godt mottatt i utlandet og har vunnet prisen for beste nordiske film under filmfestivalen i Göteborg. Mosli er hun svært fornøyd med filmen og synes det var fint å kunne gi liv til en troverdig og kompleks karakter.

- Jeg synes karakteren er helt fantastisk. Det er fint at vi kan vise en så kompleks person og ikke bare heltehistorier der man tar et oppgjør også blir alt bra etterpå. Sånn er jo ikke livet. Men jeg synes det er grusomt at hun får så lav selvtillitt at hun ikke klarer å gjøre det som er best for henne og sønnen og før det har gått for lang tid, sier Mosli.

Skuespilleren har selv tre barn og brukte familielivet til å bli kvitt de vonde følelsene i etterkant av innspillingen.

- Jeg har barn og mann som er det beste av alt, og da går det fort å bli glad.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det største sjokket i mitt liv